Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ζητούν τη διαγραφή των εισφορών ασθενείας αφού δεν είχαν περίθαλψη

Ημέρα:

Στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και στις 9 Ιανουαρίου 2018 θα εκδικαστούν στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας, οι ομαδικές προσφυγές των 355 Καβαλιωτών επαγγελματιών κατά του πρώην Ο.Α.Ε.Ε. και νυν Ε.Φ.Κ.Α., όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (23/11).

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, ο πρόεδρος της, Γιάννης Παναγιωτίδης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει πολύ να εξελιχθεί, καθώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κατά του τότε Ο.Α.Ε.Ε. είχε αναληφθεί από την Ομοσπονδία το 2014!

Επαγγελματίες που είχαν προσφύγει κατά του Ο.Α.Ε.Ε. το 2014 ίσως έχουν κλείσει σήμερα τις επιχειρήσεις τους…

«Θα ζητήσω δημόσια από την διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε κεντρικό όπου θα στείλουμε επιστολή, να μην ζητήσουν αναβολή, ώστε να μην κωλυσιεργήσει περισσότερο η εκδίκαση των υποθέσεων, γιατί ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ κι άτομα που είχαν προσφύγει τότε, πιθανόν, να έχουν κλείσει σήμερα τις επιχειρήσεις τους. Τα άτομα που είχαν κάνει τις προσφυγές χρωστούσαν στον Ο.Α.Ε.Ε., δεν είχαν ασφάλιση και η προσφυγή ήταν κατά μέρους του ποσού που τους χρεώνανε και των προσαυξήσεων σχετικά με τις εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη, κάτι που όμως δεν τους το παρείχε ο Ο.Α.Ε.Ε. επειδή υπήρχαν οι οφειλές. Θα ήθελα να καλέσω τους επαγγελματίες που είχαν κάνει προσφυγή, να περάσουν από την Ομοσπονδία, ώστε να παραλάβουν την εξουσιοδότηση που θα πρέπει να υπάρχει με το γνήσιο της υπογραφής, να την επιστρέψουν πίσω, έτσι ώστε να είναι νόμιμη η διαδικασία εκπροσώπησής τους κατά την εκδίκαση της προσφυγής. Δεν έχουν καμιά οικονομική υποχρέωση, αφού χρήματα είχαν δώσει στο παρελθόν», τόνισε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Αδιανόητο να χρεώνει ο Ο.Α.Ε.Ε. μια υπηρεσία που ποτέ του δεν παρείχε!

Από τη μεριά του ο δικηγόρος, Λεωνίδας Παππάς, σημείωσε σχετικά: «Μετά από πολλά χρόνια προσδιορίστηκε να εκδικαστούν και οι επτά ομαδικές προσφυγές των επαγγελματιών κατά του Ο.Α.Ε.Ε., οι τέσσερις πρώτες στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας στις 19 Δεκεμβρίου και οι άλλες τρεις στις 9 Ιανουαρίου 2018. Αίτημα των ασφαλισμένων ήταν η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, η χορήγηση βεβαιώσεων περί των οφειλών τους και κυρίαρχο εξ αυτών η διαγραφή των εισφορών του κλάδου ασθενείας για την επίμαχη περίοδο, κατά την οποία επειδή όφειλαν στον Ο.Α.Ε.Ε. εισφορές, δεν μπορούσαν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια κι ως εκ τούτου δεν είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτός είναι ο πυρήνας της δικαστικής μάχης που δίνουμε, δηλαδή πως γίνεται ο Ο.Α.Ε.Ε. να μας χρεώνει μια υπηρεσία που δεν μας παρείχε! Αντίθετα τα ποσά αυτά καταλογίζονται, προσαυξάνονται με τόκους κι είτε παρακρατούνται από τη σύνταξη, είτε λόγω αυτών των οφειλών σε κάποιους δεν θα χορηγηθεί σύνταξη. Είναι κρίσιμο θέμα, γιατί ηθικά και νομικά έχουν δίκιο αυτοί οι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και δεν μπορούν πάρουν σύνταξη. Εμείς θα ζητήσουμε κατά το δυνατό συντομότερο να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...