Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Δεν πληρώνουν τέλη κοινοχρήστων χώρων για το 2020 τα καταστήματα εστίασης του δήμου Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Απαλλάσσονται οριστικά από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020 τα καταστήματα εστίασης του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 38/2020 απόφαση της Επιτροπής του αρθ. 152 του Ν. 3463/2006.

Η ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή κατέθεσε ενστάσεις οι οποίες δικαιώθηκαν.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Καβάλας αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την έκδοση της υπ’ αριθ. 38/2020 απόφασης της Επιτροπής αρθ. 152 του Ν. 3463/2006. Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση συνεχών προσπαθειών του Δήμου Καβάλας, του Σωματείου μας και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, καθώς επιβεβαίωσε το κύρος της 239/25.06.2020 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Με τη συγκεκριμένη ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό μας Συμβούλιο, απαντώντας στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενέκρινε την πλήρη απαλλαγή των εμπορικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου οικονομικού έτους 2020, προσφέροντας ανάσα στήριξης στις επιχειρήσεις του Δήμου μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη μάστιγα της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής αρθ.152, ήλθε μετά από συνεχείς προσφυγές του Δήμου Καβάλας, με τις οποίες πέτυχε να ανατρέψει διαδοχικές ακυρωτικές αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχαν προηγηθεί.

Στην προσπάθειά του αυτή ο Δήμος Καβάλας είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Σωματείου μας καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι με το σωστό συντονισμό και συνεργασία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπρόσωποι της αγοράς, μπορούν να επιτύχουν και τους δυσκολότερους στόχους.

spot_img

Διαφημίσεις