Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βάλτε τέλος στα χαράτσια και τους φόρους (φωτο και video)

Ημέρα:

spot_img

Στο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του διοικητηρίου, προχώρησαν για μια περίπου ώρα το πρωί της Τετάρτης (1/11), μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., αλλά και μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Μεταξύ άλλων, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. και ο Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως και να καταργηθούν οι νόμοι που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία, αλλά και να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και επαγγελματική στέγη.

Β. Λεμονίδης: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η κινητοποίηση δεν έγινε με πολύ κόσμο…»

«Ως Εμπορικός Σύλλογος και ως συνδικαλιστικό όργανο, οφείλουμε να διεκδικούμε, να διαμαρτυρόμαστε για διάφορα θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους, βγαίνοντας μπροστά και προασπίζοντας τα συμφέροντά τους. Από εκεί και μετά, δυστυχώς, για άλλη μια φορά η παράσταση διαμαρτυρίας δεν έγινε με πολύ κόσμο. Εμείς συνεργαζόμενοι και με την Ο.Ε.Β.Ε.Κ., αλλά και με το σωματείο συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε., βλέπουμε να παρίστανται πολλοί συνταξιούχοι και τους λέμε μπράβο για την συμπαράστασή τους. Η παλαιότερη γενιά είναι ακόμα πιο δραστηριοποιημένη από μας. Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να θιχτεί. Οφείλουμε σε κάθε παράσταση διαμαρτυρίας, σε κάθε κίνηση που κάνει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να είμαστε δίπλα, γιατί η δύναμή δεν είναι ούτε το διοικητικό συμβούλιο, ούτε ο πρόεδρος. Η δύναμη είναι τα μέλη και η συμμετοχή τους σε όλες τις διαδικασίες», ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Θ. Κοντογεωργίου: «Το ξεζούμισμα του μικρού επαγγελματία γίνεται για να μεγαλώσουν τα κέρδη των πολυεθνικών αλυσίδων»

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Κοντογεωργίου, μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και εκπρόσωπος της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., επισήμανε στις δηλώσεις του: «Είναι μια ακόμα κινητοποίηση με στόχο να προβάλει την ανάγκη που έχουν σήμερα οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι για να απαλλαγούν από μια φορολογική λεηλασία που γίνεται στο πενιχρό και συνεχώς συρρικνωμένο εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα, προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων. Το ξεζούμισμα του μικρού επαγγελματία γίνεται για να μεγαλώσουν τα κέρδη των πολυεθνικών αλυσίδων. Αυτό που θέλουμε να διεκδικήσουμε είναι να σταματήσουν κάθε είδους κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πρώτη κατοικία, φοροεπιδρομές των κυβερνήσεων στο εισόδημά μας, να υπάρξει αφορολόγητο για τους επαγγελματίες που είναι μια διαφορετική κατηγορία πολιτών χωρίς αφορολόγητο».

Κοντά στους επαγγελματίες και το αναπηρικό κίνημα – Στο τέλος της κινητοποίησης επιδόθηκε ψήφισμα στην εφορία

«Το αναπηρικό κίνημα στηρίζει την διαμαρτυρία των εμπόρων και επαγγελματιών, διαφωνώντας με αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική είναι ολιστική, η οποία χειροτερεύει  τα πράγματα μέρα με την μέρα. Θα πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό, να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, γιατί οι μέρες δυσκολεύουν σύμφωνα και με τα προαπαιτούμενα που έχουν ψηφιστεί», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Μάκης Κρεμύδας, εκ μέρους του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συμβολικού αποκλεισμού της εισόδου του διοικητηρίου, οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στην εφορία, όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...