Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

Η Ευρώπη παρά τις ατέλειές της είναι ένας μοναδικός δημοκρατικός τρόπος ζωής

Ημέρα:

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου παρουσία τριών υποψηφίων Ευρωβουλευτών από τα κόμματα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, με θέμα την ενημέρωση προς τους Εργαζόμενους του Νομού Καβάλας για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 09-06-2024.

            Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Μουρατίδης Γεώργιος στον χαιρετισμό του προς τους Εργαζόμενους του Ν. Καβάλας και στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές  ευχήθηκε καλή επιτυχία και έθεσε αξονικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εργαζόμενοι σχετικά με τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ακρίβεια που βιώνουν και την ανησυχία τους για το αύριο που αντιμετωπίζουν στην ασφάλεια της εργασίας και ζήτησε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να πάρουν θέση σ’ αυτά.   Επίσης γνώρισε προς όλους το όραμα του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος  που εδράζεται σε μια κοινότητα λαών και εθνών όπου ο καθένας θα είναι ελεύθερος να ζει ΕΙΡΗΝΙΚΑ και να εργάζεται χωρίς τον φόβο της φτώχειας και της ανασφάλειας, της έλλειψης σεβασμού, των διακρίσεων, της βίας του πολέμου ή της καταπίεσης. Κάλεσε όλα τα κόμματα να σεβαστούν αυτό το όραμα.

            Οι ομιλητές εμπεριστατωμένα παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων τους φροντίζοντας αναλυτικά να γίνουν κατανοητές από τους παρευρισκόμενους Εργαζόμενους.  Μίλησαν για την προσπάθεια ανάσχεσης της Ακροδεξιάς, για την κλιματική πολιτική, την μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης .  Μίλησαν επίσης για τις περιφερειακές ανισότητες και τις δημοσιονομικές ακαμψίες που κρατούν την Ευρώπη καθηλωμένη και για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που είναι απαραίτητη. Συμφώνησαν όλοι στις απόψεις τους πως η Ευρώπη παρά τις ατέλειές της είναι ένας μοναδικός δημοκρατικός τρόπος ζωής για όλους μας.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων έγιναν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν απαντήσεις από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...

Δεκτή η προσφυγή του ΟΛΚ για τον χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο λιμάνι

Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης,...

Συνεχίζεται με προβλήματα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα εφαρμογής του μέτρου της...