Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στόχος η χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες να έρθουν στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Ημέρα:

«Έχουμε βάλει στόχο μέσα στο 2024 να ωριμάσουμε κάποιες ενέργειες, προκειμένου να αναζητήσουμε και να κατορθώσουμε να φέρουμε χαμηλού κόστους (low cost) αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο της Καβάλας». 

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για μία προσπάθεια που απαιτεί σίγουρα μια συλλογική συνεργασία».

Οι συναντήσεις στην Αθήνα με τη Fraport – «Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία οι πρώτες χώρες στις οποίες θα απευθυνθούμε για low cost αεροπορικές εταιρείες…»

«Εμείς ως Επιμελητήριο Καβάλας αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, έγιναν οι πρώτες συναντήσεις κατά την τουριστική έκθεση του Λονδίνου κι από εκεί και πέρα η επόμενη συνάντηση έγινε με την Fraport στα γραφεία της στην Aθήνα, όπου με τα διευθυντικά στελέχη της είχαμε μία συζήτηση για το πώς σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να εμπλακεί και η ίδια η εταιρεία που έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει την τεχνογνωσία, έχει την εμπειρία, γνωρίζει πάρα πολύ καλά το δίκτυο των αεροπορικών εταιρειών και συμφωνήσαμε ότι, ναι, μπορούμε να έχουμε αυτή τη συνεργασία και σε τεχνικό επίπεδο και σε ό,τι άλλο χρειαστεί, προκειμένου να πλησιάσουμε στοχευμένα χώρες. Θα ξεκινήσουμε με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και βλέπουμε στη συνέχεια τι μπορεί να προκύψει για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που μπορεί να δείξουν ενδιαφέρον για την περιοχή μας», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Δέμπας. 

Εκτός από τη Fraport έχει γίνει συστηματική δουλειά και με την Aegean και με τους ξενοδόχους Καβάλας και Θάσου – Επίκειται συνάντηση τοπικών φορέων στα τέλη Φεβρουαρίου – Ένα από τα πρώτα βήματα η τουριστική έκθεση του Βερολίνου

«Έχει γίνει μέχρι τώρα μία πολύ καλή και συστηματική δουλειά και με τη Fraport και με την Aegean και με τη market in greece και με τους ξενοδόχους Καβάλας και Θάσου, με τους οποίους έχουμε μία σύμπραξη και μέσω αυτής εδώ και τρία χρόνια προβάλλουμε την περιοχή μας και γι’ αυτό φυσικά και βλέπουμε πολύ θετικά αποτελέσματα τα τελευταία δυο χρόνια για το αεροδρόμιο της Καβάλας. Η περσινή αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» κατά μέσο όρο ήταν στο 22%. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο και από εκεί και πέρα έχουμε βάλει στόχο πλέον μία συνάντηση φορέων, με την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους και τους ξενοδόχους προς τα τέλη Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, που σίγουρα ένα εξ αυτών είναι η τουριστική έκθεση του Βερολίνου στη Γερμανία στις αρχές Μαρτίου, με συναντήσεις και πρώτες επαφές με low cost εταιρείες. Εκεί θα παρουσιάσουμε τις δυνατότητες μας, την εικόνα με στοιχεία και του αεροδρομίου και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να μπορούμε πραγματικά να αναπτύξουμε το κομμάτι του αεροπορικού τουρισμού στην περιοχή μας», επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Θα δρομολογήσουμε από φέτος τα πράγματα, θα βάλουμε τις βάσεις μέσα στο 2024 και ίσως να δούμε και την πρώτη low cost εταιρεία να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Καβάλας…»

«Μέχρι τώρα είμαστε συνδεδεμένοι κυρίως με τον οδικό τουρισμό από Βουλγαρία και Ρουμανία και από εκεί και πέρα με τουριστικά αεροπορικά πακέτα που κυρίως κατευθύνονται στο νησί της Θάσου. Από την άλλη όμως χάνουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, τους μεμονωμένους τουρίστες – επισκέπτες που με μία χαμηλού κόστους εταιρεία μπορούν να έρθουν ανεξάρτητα μόνοι τους εδώ στην περιοχή μας, να κλείσουν μόνοι τους ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα. Είναι μία προσπάθεια που θέλω να πιστεύω ότι κάπου θα καταλήξει και μέσα από καλές και δυνατές συνεργασίες, πραγματικά να πετύχουμε τους στόχο μας. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά η τουριστική χρονιά ακόμα και για το 2024 είναι σε εξέλιξη. Οι αεροπορικές εταιρείες βέβαια συνήθως αποφασίζουν πολύ νωρίτερα, αλλά εμείς θα δρομολογήσουμε από φέτος τα πράγματα, θα βάλουμε τις βάσεις μέσα στο 2024, ώστε να έχουμε καταλήξει κάπου και στη χειρότερη των περιπτώσεων τέλος του 2024, αρχές του 2025, ίσως να δούμε και την πρώτη low cost εταιρεία να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Καβάλας», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Δέμπας.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...