Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ο επαγγελματικός κόσμος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα

Ημέρα:

Μάρκος Δέμπας: Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει / Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Ο επαγγελματικός κόσμος της χώρας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ήδη κάποιες δηλώσεις εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις. Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει και πραγματικά θα πρέπει να δουν το τι συμβαίνει».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες οι ελεύθεροι επαγγελματίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά για το θέμα της φορολόγησής τους με το νέο σύστημα.

«Ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει…»

«Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν παράλληλα πολλαπλό προς όλα τα κόμματα. Νομίζω ότι ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει με την καθημερινότητα, μέσα στην οποία είναι και το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Εμείς από την πρώτη στιγμή και ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως επιμελητηριακή κοινότητα, είπαμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία τα ζήσαμε και τη δεκαετία του ’80 και ουσιαστικά δεν πρόσφεραν κάτι. Ήταν ένα στιγμιαίο έσοδο για τα ταμεία του κράτους, αλλά δυστυχώς επί της ουσίας δεν εκσυγχρόνισαν το φορολογικό μας σύστημα και αυτό λέμε και σήμερα. Το να πηγαίνουμε σε συνταγές του παρελθόντος επί δικαίων και αδίκων είναι λάθος. Ναι, υπάρχει ένα ποσοστό φοροδιαφυγής. Όμως πώς την καταπολεμάς αυτή τη φοροδιαφυγή; Εξισώνοντας ακόμα και αυτόν ο οποίος σήμερα πραγματικά παλεύει να βγάλει τα προς το ζήν του με έναν που φοροδιαφεύγει;», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Δέμπας.

«Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν…»

«Ο ελεύθερος επαγγελματίες είναι όπως ο μισθωτός του, όπως είναι ένας χαμηλοσυνταξιούχος, όπως είναι ένας άνεργος. Αυτό που μένει στο τέλος στο χέρι, το κέρδος ενός επαγγελματία, ναι, μπορεί δυστυχώς να είναι και 500€ και 600€, δηλαδή πολύ λιγότερα από τα 1.100 που λέει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δηλώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο μήνυμα προς την κυβέρνηση που λέει ότι «δεν έχω φύγει από την Νέα Δημοκρατία ακόμα εδώ είμαι, δεν έχω πάει σε κάποιο άλλο κόμμα» και για αυτό είδαμε και τα άλλα κόμματα ιδιαίτερα της αξιωματικής και της μείζονος αντιπολίτευσης να μην κερδίζουν τίποτα από το μήνυμα προς την κυβέρνηση. Απλώς ο επαγγελματίας καλεί την κυβέρνηση το θέμα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, να το αντιμετωπίσει με διαφορετικούς τρόπους και πολύ σοβαρά. Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν. Εμείς λέμε πολύ απλά αντιμετωπίστε με σύγχρονα μέσα τη φοροδιαφυγή. Γιατί δεν εφαρμόζουμε αυτό το οποίο κάνει το αμερικάνικο σύστημα, έσοδα – έξοδα; Ας πάμε σε τρόπους που θα παροτρύνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους πάντες να ζητάμε αποδείξεις και τιμολόγια. Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες από τους ανθρώπους που πραγματικά πολλοί εξ αυτών βιοπορίζονται μέσα από τη δουλειά τους», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...