Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μάρκος Δέμπας: Διαρκείς προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας

Ημέρα:

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των τοπικών φορέων για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Το βασικό είναι ότι η κρουαζιέρα, ευτυχώς τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια, μας έχει δώσει εντυπωσιακά νούμερα, σε αφίξεις πλοίων, αλλά η φετινή χρονιά είναι η έκπληξη όσον αφορά το μέγεθος των πλοίων που θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Καβάλας, είναι από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της Μεσογείου», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας. 

«Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση για να δούμε πώς την κρουαζιέρα μπορούμε να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο…»

«Πρόσφατα είχαμε στην Καβάλα το μεγαλύτερο πλοίο που προσέγγισε το λιμάνι μας, το Voyager Of The Seas, ένα εντυπωσιακό πλοίο με 4.000 επιβάτες και 1.200 άτομα πλήρωμα. Μιλάμε για μία κινητή πολιτεία, μία ολόκληρη κωμόπολη, που προσέγγισε το λιμάνι μας και πραγματικά είδαμε ωραίες εικόνες με τους τουρίστες, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε περιοχές άλλες που έχουν επισκεφθεί, σε διαδρομές που προσεγγίζουν αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής μας και αυτό ακριβώς ήταν και το θέμα της συνάντησης που είχαμε την Πέμπτη (20/6) με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας, αλλά και με τον πρόεδρο και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση για να δούμε πώς την κρουαζιέρα μπορούμε να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Στα μέσα Σεπτεμβρίου έχουμε σκοπό να φέρουμε εταιρείες κρουαζιέρας εδώ στην Καβάλα…»

«Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ότι αν σήμερα προσεγγίζουν δυο – τρεις εταιρείες που έχουν τα κρουαζιερόπλοια, μήπως μπορέσουμε και τις κάνουμε 5 και 6 άρα να έχουμε ακόμα περισσότερα πλοία που θα προσεγγίσουν το λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Να θυμίσω ότι πέρυσι είχαμε 42 πλοία που ήρθαν στην περιοχή μας. Φέτος κάνουμε μία προσπάθεια να μεγαλώσουμε και να βελτιώσουμε και την ποιότητα των πλοίων που θα προσεγγίζουν, πολύ μεγαλύτερα σκάφη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό όμως θέλει δουλειά, θέλει συνεργασίες, χρειάζεται να δαπανήσουμε κόστη, προκειμένου να προσκαλέσουμε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στην περιοχή μας. Αυτό ακριβώς συζητήθηκε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου έχουμε σκοπό να φέρουμε εταιρείες κρουαζιέρας εδώ στην Καβάλα, να τους φιλοξενήσουμε για 3-4 μέρες να τους γνωρίσουμε την περιοχή μας, να δουν τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες όχι μόνο της πόλης, αλλά και γενικότερα του λιμανιού και ό,τι άλλο μπορούν να έχουν να δώσουν στους τουρίστες και νομίζω ότι η συνεργασία αν τη δυναμώσουμε και με την Περιφέρεια – Αντιπεριφέρεια Καβάλας, θα μπορέσουμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα με τη μέχρι σήμερα προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς έχουμε με τον δήμο Καβάλας και με τον Οργανισμό Λιμένα ως Επιμελητήριο. Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση και νομίζω ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση και για το επόμενο χρονικό διάστημα με μία νέα συνεργασία στο κομμάτι της κρουαζιέρας», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...