Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Μάρκος Δέμπας: Αν είναι δυνατόν, θέλουμε να πάμε πίσω;

Ημέρα:

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας μιλά για τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

«Δεν δεχόμαστε να μας τσιγκλάει κάποιος εκεί που πονάμε, γι’ αυτό υπάρχει και έντονη αντίδραση εκ μέρους σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, αναφορικά με τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου.

«Αυτή η δήλωση μας έφερε μνήμες που εκείνη την εποχή μας είχαν εξοργίσει, μας είχαν καταστρέψει…»

«Μας ξύπνησε μνήμες για όσα ζήσαμε πριν μερικά χρόνια με το 20% επί των ακαθάριστων εσόδων για τις ασφαλιστικές εισφορές. Για παράδειγμα κάποιος με ένα εισόδημα 10.000 ευρώ, έπρεπε να δώσει 2.000 ευρώ στον ασφαλιστικό του κλάδο. Αυτή η δήλωση μας έφερε μνήμες που εκείνη την εποχή μας είχαν εξοργίσει, μας είχαν καταστρέψει. Για 100 ευρώ για παράδειγμα, μέσα σε αυτό είχαμε έναν Φ.Π.Α. 24%, έναν φόρο στο 29% τότε, ένα 20% τις ασφαλιστικές και 100% προκαταβολή φόρου, συν την εισφορά αλληλεγγύης, φτάναμε στο 110%. Μας έλεγαν δηλαδή ή θα με κλέψεις ή κλείσε την επιχείρησή σου και φύγε. Αυτή η εικόνα ήταν τραγική για όλους τους επαγγελματίες και την επιχειρηματικότητα γενικά», τόνισε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Είπαμε… αν είναι δυνατόν. Θέλουμε να πάμε πίσω; Είναι δυνατόν να αποδεχτούμε μια τέτοια πιθανή υπονοούμενη κρυφή ατζέντα της επόμενης ημέρας;»

«Μας έχουν εξοργίσει όλα αυτά που ακούσαμε και γι’ αυτό η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Οικονομικό και το Τεχνικό Επιμελητήριο, όλοι οι παραγωγικοί φορείς γενικότερα είπαμε… αν είναι δυνατόν. Θέλουμε να πάμε πίσω; Είναι δυνατόν να αποδεχτούμε μια τέτοια πιθανή υπονοούμενη κρυφή ατζέντα της επόμενης ημέρας για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Αυτό είναι που μας προβληματίζει. Είδαμε και παλιότερα το «όχι» να γίνεται «ναι», πρακτικές που οδήγησαν σε ένα τρίτο και άσκοπο μνημόνιο πάνω από 100 δισ. ευρώ, είχαμε υπερφορολόγηση. Επομένως όταν κάποιος μας τσιγκλάει εκεί που πονέσαμε κυριολεκτικά δεν το δεχόμαστε. Υπάρχει έντονη αντίδραση. Σήμερα οι ασφαλιστικές εισφορές είναι με ελεύθερη επιλογή, υπάρχουν βαθμίδες με την κατώτατη να την έχει επιλέξει το 85% των επαγγελματιών κι αυτό είναι που πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε το από εδώ και πέρα», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Έχουμε ζήσει καταστάσεις επί πέντε χρόνια κι αυτό δεν το ξεχνάμε, ότι άλλα λέγαμε κι άλλα κάναμε στο τέλος, ναι, αυτό μας τρομάζει…»

«Ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, αλλά ένα προβεβλημένο στέλεχος που έχει αφήσει το στίγμα του με τον περιβόητο «νόμο Κατρούγκαλου» που τόσο πολύ μας έχει παιδέψει. Το να δηλώνονται αυτά από ένα τέτοιο πρόσωπο όπως ο κ. Κατρούγκαλος, μας κάνει να πιστεύουμε ότι πραγματικά υπάρχουν συζητήσεις της επόμενης μέρας ότι αν θα έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία πως θα διοικήσει. Επειδή έχουμε ζήσει καταστάσεις επί πέντε χρόνια κι αυτό δεν το ξεχνάμε, ότι άλλα λέγαμε κι άλλα κάναμε στο τέλος, ναι, αυτό μας τρομάζει, μήπως δούμε αυτά που έλεγαν υπέρ του επαγγελματία να είναι τελικά εις βάρος του με υπερφορολόγηση, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κλπ. Κάτι που είχε οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων», επισήμανε καταληκτικά ο Μάρκος Δέμπας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...