Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας

Ημέρα:

Στο Επιμελητήριο Καβάλας, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μάρκο Δέμπα, και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, κα. Μαρία Καραμπουρνιώτη και κ. Λευτέρης Κουκουτίνης, με την Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Βόρειας Ελλάδος, κας. Έλενας Σώκου και τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού και πρώην Υπουργό, κ. Γιώργο Καλαντζή.

Σε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών στις οδικές πύλες εισόδου (Νυμφαία, Κήποι), της σιδηροδρομικής σύνδεσης Εμπορικό Λιμάνι Καβάλας – Τοξότες, καθώς και την πορεία της σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καβάλα, της ολοκλήρωσης των έργων για τους κάθετους άξονες, ενώ τέθηκε το θέμα της επιπλέον ενίσχυσης πόρων των χρηματοδοτικών εργαλείων, για τις επιχειρήσεις της Α.Μ.Θ., καθώς και της  επαναφορά του ευνοϊκού μέτρου της επιδότησης του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις μας.

Θετική ανταπόκριση και υποστήριξη των θέσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας στις διεκδικήσεις του, υπήρξε από το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Επίσης ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, κ. Άγγελου Βλάχου και του μέλους αυτού, κ. Νίκου Σουλίδη.

Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα που αφορούν τη προώθηση του τουρισμού στην περιοχής μας και τέθηκαν προτάσεις προώθησης της κρουαζιέρας και των  τουριστικών διαδρομών στην πόλη της καβάλας, διερευνήθηκε η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με εταιρείες low cost, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση με την Αθήνα καθώς και συγκεκριμένες χώρες, όπως η Πολωνία, και τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης των καταστηματαρχών με στόχο τη καλύτερη και ποιοτικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συνεχίσει την ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς της Καβάλας  με συνέπεια και διεκδικητικότητα, προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του επιχειρείν της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναστολή της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας

Την αναστολή της αποχής των δικηγόρων-μελών της αποφάσισε την...

Καβάλα: Εξαπάτησε γυναίκα με την μέθοδο του τροχαίου

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 5/3, στη...

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Δεν μπορείς να «παίρνεις» ξαφνικά την περιουσία του πολίτη

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα...

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...