Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος της Δομής Kick-It -Επιταχυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Ημέρα:

spot_img

Σημαντική στιγμή στην ιστορία του Επιμελητηρίου Καβάλας, αλλά και της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητάς και Καινοτομίας «Kick-iT», η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., Ιωάννη Μπρατάκου, και του Πρόεδρου του επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και της δομής Kick-It, αναλαμβάνοντας μία κοινή πρωτοβουλία για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στόχος η ενδυνάμωση των δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθιστώντας τες σημεία αναφοράς και υποστήριξης τοπικών οργανισμών, επαγγελματικών ενώσεων και μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ικανοποιημένοι ως Επιμελητήριο Καβάλας, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης ενός χρόνου λειτουργίας της Δομής Υποστήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητάς «Kick-iT». Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής, καθώς και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

• Η Δομή Kick-iT ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και αποτελεί μία από τις πρώτες Περιφερειακές Δομές Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Ελληνική Επικράτεια.
• Υποδέχθηκε 40 αιτήσεις από επιχειρηματικές ομάδες εντός της Π.Ε. Καβάλας.
• 26 επιχειρηματικές ομάδες έγιναν αποδεκτές στο πρόγραμμα και έφτασαν τις 35.
• Από τις επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο, και με ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, οι 11 κατάφεραν να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πράξη, 5 από αυτές έχουν κάνει ήδη έναρξη, οι 6 θα κάνουν το επόμενο διάστημα και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές ομάδες προσπαθούν να οργανώσουν καλύτερα το επιχειρηματικό τους πλάνο για να το υλοποιήσουν πιο οργανωμένα στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία του και την ενεργή στήριξή του σε αυτή μας την προσπάθεια, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ιωάννη Μπρατάκο, καθώς και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ, Χάρη Λαμπρόπουλο, που με την παρουσία του στην εκδήλωση έδωσε το στίγμα των αναπτυξιακών προοπτικών.

Σε αυτή την προσπάθεια μας είχαμε τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και των Διοικήσεων της Δήμητρας Τσανάκα και του Θόδωρου Μουριάδη, που μας παραχώρησαν τον χώρο που είναι εγκατεστημένη η Δομή «Kicκ-iΤ», καθώς και τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου μας από το πρόγραμμα του ΒΑΑ Δήμου Καβάλας.
Πιο πολύ όμως τα συγχαρητήρια ανήκουν στους νέους επιχειρηματίες και επενδυτές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μας γέμισαν με αισιοδοξία ότι η τοπική και ελληνική επιχειρηματικότητα έχει μέλλον και στηρίζεται σε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και επενδυτικά σχέδια που θα βοηθήσουν την περιοχή μας και την πατρίδα μας να βγει από αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Το Επιμελητήριο Καβάλας αρωγός στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας θα συνεχίζει δυναμικά με κάθε μέσο και τρόπο να ενισχύει τις επιχειρήσεις του και πολύ περισσότερο τους νέους και πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος
Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...