Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε θολό τοπίο η επανεκκίνηση της οικονομίας

Ημέρα:

spot_img

Τον προβληματισμό του για το πως θα κυλήσουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα στον τομέα του τουρισμού, εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

«Είμαστε σε φάση αναμονής για να δούμε τι θα γίνει από τις 15 Ιουνίου που θα ανοίξουν και τα σύνορα με πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και με την γειτονική Βουλγαρία. Περιμένουμε να δούμε πως θα είναι η τουριστική κίνηση το επόμενο διάστημα, όμως μας προβληματίζει η εικόνα στο υγειονομικό κομμάτι. Δεν πρέπει να έχουμε πάλι κάποια έξαρση της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας θα μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο και θα φέρει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία»

«Πάνω που πιστεύαμε ότι είχαμε τελειώσει, βλέπουμε ότι ο εισερχόμενος τουρισμός μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις, επομένως επειδή δεν έχει λήξει αυτό το κομμάτι παροτρύνουμε όλους να τηρούν όσο γίνεται τους κανόνες, για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε δέκα βήματα πίσω. Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας θα μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο και θα φέρει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Χαλαρώνουμε γρήγορα, ξεχνάμε γρήγορα, αλλά πρέπει να έχουμε τον νου μας συνέχεια. Σίγουρα οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργήσουν. Η αξιολόγηση όμως πρέπει να γίνει στις αρχές Ιουλίου, όταν η οικονομία θα έχει μπει σε πλήρη λειτουργία. Σίγουρα ο δρόμος είναι μακρύς. Η ζημιά είναι δεδομένη. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας, να στηρίξει ο ένας τον άλλον και να κάνουμε υπομονή, ακούγοντας πιστά όσα μας λένε οι ειδικοί», επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Το τελευταίο διάστημα καταγράφουμε απορίες, γκρίνιες και αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις και αυτό θα συνεχιστεί πιστεύω μέχρι και τα μέσα του μήνα»

«Η οικονομία σιγά σιγά στο σύνολό της σχεδόν αρχίζει και κινείται. Μετά τα εμπορικά καταστήματα και στη συνέχεια την εστίαση, αναμένουμε το άνοιγμα των παραλιών της περιοχής μας. Το τελευταίο διάστημα καταγράφουμε απορίες, γκρίνιες και αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις και αυτό θα συνεχιστεί πιστεύω μέχρι και τα μέσα του μήνα. Έπρεπε να μεταφέρουμε σε κεντρικό επίπεδο αυτές τις αντιδράσεις, υπήρξαν επιστολές, τηλεφωνικές παρεμβάσεις και emails. Κάποια πράγματα έχουν διορθωθεί είναι αλήθεια, γίνονται κάποιες ενέργειες βελτιωτικές που βοηθούν τις επιχειρήσεις που έχουν αποφασίσει να ανοίξουν», σημειώνει καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Ν. Σύψας: «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός»

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος», σημείωσε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (4/6) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγα 24ωρα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε πτήση από Κατάρ και τους φόβους που προκάλεσε για τον τουρισμό.

Ο καθηγητής ανέφερε πως ήδη στη βόρεια Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες αυτό θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός», επισήμανε σχετικά.

Τέλος, για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε: «Δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες, οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...