Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Με Μαρία Εκμεκτσίογλου και αδελφούς Τσαχουρίδη επιστρέφει η Kavala Expo 2022

Ημέρα:

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του COVID, η 28η έκθεση του Επιμελητηρίου KAVALA EXPO 2022, επιστρέφει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη.

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την επανεκκίνηση ουσιαστικά της KAVALA EXPO, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. Όπως υπογράμμισε με έμφαση, βασικό event της φετινής έκθεσης θα είναι η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου με τους αδελφούς Τσαχουρίδη και τα Χάλκινα της Κοζάνης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα εγκαίνια της KAVALA EXPO 2022 – Δωρεάν μετακίνηση των πολιτών

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20.30′ το βράδυ της Παρασκευής (7/10), ενώ η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό την ίδια ημέρα στις 19.00′ το απόγευμα. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα δώσουν το «παρών» γενικοί γραμματείς υπουργείων, πρόεδροι Επιμελητηρίων και μέλη της Κ.Ε.Ε.Ε. Μετά τα εγκαίνια θα αρχίσει η περιήγηση των επισήμων στα περίπτερα της KAVALA EXPO 2022.

Το Σάββατο (8/10) και την Κυριακή (9/10) η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ την τελευταία ημέρα, την Δευτέρα (10/10) από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση των πολιτών από και προς την έκθεση με λεωφορεία που θα αναχωρούν ανά μία ώρα από τον δημοτικό κήπο Καβάλας.

«Τιμώμενη χώρα η Σερβία και το Επιμελητήριο του Leskovac. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε την διεθνή διάσταση της έκθεσης του Επιμελητηρίου μας…»

«Επιτέλους η KAVALA EXPO επιστρέφει μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι η τελευταία έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Λόγω της πανδημίας μια έκθεση – θεσμός για το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις μας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Αυτά τα αφήνουμε όμως πίσω και πλέον φέτος έχουμε την 28η KAVALA EXPO, με πολλά δρώμενα, πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων και με τιμώμενη χώρα την Σερβία και το Επιμελητήριο του Leskovac. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε την διεθνή διάσταση της έκθεσης του Επιμελητηρίου μας. Επίσης θα έχουμε πολλές συμμετοχές Επιμελητηρίων από βαλκανικές χώρες, συμμετοχές τοπικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και άλλων από την υπόλοιπη χώρα. Εκτιμούμε ότι θα είναι μια λαμπρή έκθεση, όπως ήταν και οι προηγούμενες. Θα πραγματοποιηθούν επίσης επιχειρηματικά φόρουμ, συναντήσεις be to be με εκπροσώπους από Βουλγαρία και Ρουμανία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

Πάνω από 150 οι εκθέτες – Θα μετέχουν και 10 επιχειρήσεις του KICK IT

Όπως ανέφερε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, συνολικά οι εκθέτες θα είναι πάνω από 150, ενώ μόνο από τη Σερβία θα έρθουν 40 επιχειρήσεις!

Επίσης πολλά θα είναι και τα Επιμελητήρια που θα μετέχουν με τις επιχειρήσεις τους, μαζί με τις τοπικές, αλλά και 10 επιχειρήσεις του KICK IT. Η διοίκηση του Ε.Β.Ε.Κ. είχε υποσχεθεί στους νέους επιχειρηματίες που έχουν βγει από τη δομή στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Καβάλας ότι φέτος θα τους δοθεί χώρος, κάτι που έγινε πράξη, με τους επισκέπτες να βλέπουν για πρώτη φορά αυτές τις επιχειρήσεις και τα νέα προϊόντα τους.

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου στο σαλόνι γαστρονομίας το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου

«Για να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη η έκθεση, φέτος θα έχουμε ακόμη περισσότερα δρώμενα. Επειδή συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η έκθεση είναι αφιερωμένη στις μνήμες από εκείνα τα χρόνια, που θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές. Όλο το σαλόνι της γαστρονομίας θα είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Θα έχουμε την τιμή να είναι κοντά μας η μεγάλη σεφ από την Κωνσταντινούπολη, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία θα μετέχει στο γαστρονομικό σαλόνι Σάββατο και Κυριακή, ενώ θα πλαισιώνεται από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες. Επίσης το όλο σκηνικό θα πλαισιώνουν τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι Μικρασιατών, Θρακιωτών, Ποντίων, Εβριτών, Προυσαλιωτών με χορό και μουσικά ακούσματα από τις περιοχές αυτές», σημείωσε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας.

Το βράδυ της Κυριακής (9/10) η μεγάλη συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη 

Το βασικό event της φετινής έκθεσης, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, θα είναι η μεγάλη συναυλία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Κυριακής.

«Δεν θα ακούσουμε μόνο ποντιακά, αλλά και μικρασιάτικα. Μαζί τους θα είναι και τα Χάλκινα της Κοζάνης και για τρεις ώρες από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 12 θα έχουμε τη δυνατότητα να τους απολαύσουμε. Η συναυλία θα δοθεί στον εξωτερικό πίσω χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου της Νέας Καρβάλης. Και αυτή η συναυλία θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες της KAVALA EXPO 2022», ανέφερε σχετικά ο κ. Δέμπας, συμπληρώνοντας ότι «στον εσωτερικό κυκλικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου θα στηθεί ένα πρωτοπόρο παιχνίδι που είναι αθλητισμός και gaming μαζί. Μια πλατφόρμα που φέρνει τα e sports από την οθόνη σε μια φυσική κατάσταση. Όλα αυτά μαζί δώσουν τη δυνατότητα στην έκθεση να επιστρέψει δυναμικά και επιτυχημένα».

Άψογη η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, τα υπουργεία και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

Τέλος, όσον αφορά το αν υπήρξε στήριξη από τους φορείς για την πραγματοποίηση της KAVALA EXPO 2022, ο κ. Δέμπας επισήμανε: «Η ίδια η έκθεση από μόνη της δημιουργεί έσοδα. Έχουμε όμως παράλληλα τη στήριξη της Περιφέρειας, μας έχει δώσει μια καλή χρηματοδότηση η Αντιπεριφέρεια Καβάλας και πραγματικά ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη. Επίσης έχουμε τη στήριξη του δήμου Καβάλας, όχι μόνο μέσα από τη συμμετοχή του με περίπτερα, αλλά γενικότερα στην προσπάθεια καθαριότητας κλπ. Υπάρχει η αιγίδα από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας – Θράκης. Γενικότερα έχουμε μια άψογη συνεργασία όλοι οι φορείς μεταξύ μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...