Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κίμων Παπαδόπουλος: Πρέπει να μιλήσουμε με κανόνες ανάπτυξης

Ημέρα:

Με λιτό και συγκροτημένο λόγο, ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Για Εσένα», Κίμωνας Παπαδόπουλος, παρέθεσε σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ”Ενήμερο”, τις προτάσεις, τις απόψεις, αλλά και τις θέσεις του, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Όπως αρχικά επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, θέλησε να μετέχει σε αυτές τις εκλογές, λόγω του προβληματισμού του για την επιμελητηριακή δράση και τη λειτουργία αυτού του θεσμού, αλλά και από το κατά πόσο μέσα από τη συλλογικότητα αυτή μπορεί να υπάρχει όφελος στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν έχει νόημα ένα φαραωνικό πρόγραμμα, αλλά ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό…

Πριν από δυο χρόνια περίπου, όπως σημείωσε, σε συζητήσεις που είχε με φίλους επαγγελματίες, διαπίστωσε με λύπη ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έδειξαν να μη γνωρίζουν και να αδιαφορούν για το θεσμό του Επιμελητηρίου.

Για τον λόγο αυτό μια από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να διερευνήσει την αγορά και τους ανθρώπους της και να έρθει σε επαφή με τοπικούς επιχειρηματίες, ώστε μέσα από τη συνεργασία και με πρωτοβουλίες να προκύψουν αποτελέσματα που αθροιστικά μπορούν να ωφελήσουν τους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας.

”Σήμερα δεν έχει νόημα κανείς να παρουσιάσει ένα φαραωνικό πρόγραμμα, αλλά ένα πρόγραμμα που να είναι ρεαλιστικό και να μπορεί ν’ ανταποκρίνεται σε αυτές τις άμεσες ανάγκες του επιχειρηματία και να του δίνει βήμα και λόγο, όπως επίσης την αμεσότητα στην επίλυση των προβλημάτων του και τη γνώση. Δεν έχει νόημα να βάζεις πράσινες ή κόκκινες διαχωριστικές γραμμές. Η λογική της φωνασκίας δεν έχει νόημα, γιατί απλά ο κάθε επιχειρηματίας θέλει λύσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Για Εσένα”.

Εφικτές να υλοποιηθούν οι προτάσεις του συνδυασμού ”Για Εσένα”

”Προτιμήσαμε να μιλήσουμε μέσα από την πορεία μας και τα δικά μας έργα, μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά, έχοντας τους ίδιους προβληματισμούς και προτάσσοντας έναν άλλο τρόπο λειτουργίας. Από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας, το πρόγραμμα μας ήταν σκέψεις, θέσεις , απόψεις και προτάσεις, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν, είναι εφικτές, γιατί απλά είναι αυτές που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επιχειρηματιών μας κι αυτό πράξαμε”, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Κίμωνας Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματίες που μπορούν να ψηφίσουν, να συμμετάσχουν στις εκλογές, καθώς, όπως είπε, ένας τέτοιος θεσμός σαν αυτόν του Επιμελητηρίου πρέπει να είναι χρήσιμος σε αυτόν που θέλει να μετέχει.

Προτεραιότητα στον επαγγελματία που μοχθεί καθημερινά κι όχι η χρηματοδότηση συλλόγων και φορέων

Αναφερόμενος στους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως ό,τι έργο παράγεται κι όποια δεδομένα υπάρχουν, αυτά πρέπει να διατίθενται στο κοινό.

”Η τεχνολογία σήμερα μας επιτρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να υπάρχει η αξιολόγηση του κοινού για διάφορα θέματα. Όλο αυτό θα πρέπει να προσφέρεται στο κοινό και να δίνεις δυνατότητα αξιολόγησης αυτού που παράγεις. Πρόκειται για μια αμφίδρομη επικοινωνία. Μέσα από αυτήν την λογική θα μπορέσεις να κινήσεις το ενδιαφέρον της συμμετοχής σε αυτό το θεσμό, για να ανοίξει τις πόρτες του. Επίσης, η κατάρτιση του προϋπολογισμού, προηγείται στην ιεράρχηση της χρηματοδότησης συλλογικών δράσεων με όφελος ανταποδοτικό προς τα μέλη. Μέσα από τη συλλογική διαπραγμάτευση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα ενισχυτικά προς τους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας. Δεν είναι προτεραιότητά μας η χρηματοδότηση συλλόγων ή φορέων, αλλά αυτός που καθημερινά μοχθεί, αγωνίζεται και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την κρίση. Στη λογική αυτή θα είμαστε κοντά σε όλους αυτούς. Θέλουμε να αποτελούμε τον ουσιαστικό συμπαραστάτη τους στα προβλήματα τους. Θα είμαστε μπροστά και πρώτοι να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή τους προσπάθεια ενάντια στη γραφειοκρατία και την κωλυσιεργία σε οποιοδήποτε επίπεδο, αλλά ακόμη και σε θέματα που αφορούν για παράδειγμα τη διαχείριση των κόκκινων δανείων”’, δήλωσε σχετικά.

Αν δεν υπήρχε μέλλον θα έπρεπε να έχουμε φύγει…

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν θεωρεί ότι οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν ελπίδες για να ξεφύγουν από το τέλμα της πολύχρονης κρίσης, ο Κίμωνας Παπαδόπουλος απάντησε: ”’Όλοι ζούμε εδώ και παράγουμε. Αν δεν υπήρχε μέλλον θα έπρεπε να έχουμε φύγει. Δεν μπήκαμε σε λογικές να μετακινηθούμε σ’ άλλες χώρες ή να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας. Μέσα από την πορεία μας δείξαμε ότι έχουμε προοπτική, όραμα και θέσεις κι έτσι συνεχίζουμε. Γιατί να μη μπορεί ο καθένας; Είναι θέμα το πως θα προσδιορίσεις τον τρόπο που θέλεις να συνεχίσεις να υπάρχεις”.

Η διαμάχη έχει ξεπεράσει τα όρια της υπερβολής!

Κληθείς να σχολιάσει την έντονη μάχη ανάμεσα στους δυο συνυποψηφίους του, Μάρκο Δέμπα και Παύλο Ζησίμου, ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Για Εσένα”, τόνισε: ”Η διαμάχη έχει ξεπεράσει ακόμη και τα όρια της υπερβολής. Από την πρώτη μέρα που μπορώ να μιλήσω για εμένα, η σκέψη ήταν όταν ηγηθώ ενός θεσμού, για τον οποίο θα πρέπει να έχεις σώφρονα σκέψη για τον προεκλογικό αγώνα. Εμείς είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που καταθέτουμε τις απόψεις μας. Πρέπει να μιλήσουμε με κανόνες ανάπτυξης. Το να μπορέσει κανείς να μπει στη λογική του να δημιουργήσει πόλωση, να φωνασκεί, να δημιουργεί καυγάδες γιατί αυτό ”πουλάει” όπως λέμε ή γιατί ο λαός θέλει ”αίμα” τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη μέρα. Καταθέσαμε καθαρές σκέψεις και προτάσεις κι είμαστε εδώ κι όχι μόνο γιατί μπορούμε να ισορροπήσουμε τις άλλες δυνάμεις, αλλά για να διοικήσουμε σοβαρά αυτόν τον θεσμό με παρουσία που τιμά τον τόπο. Ο καυγάς πολλές φορές λειτουργεί αρνητικά στη συμμετοχή”.

Το μήνυμα του Κίμωνα Παπαδόπουλου

Τέλος, κληθείς να στείλει το μήνυμα του στους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας, ο Κίμωνας Παπαδόπουλος δήλωσε: ”Με το χαμηλό προφίλ που διατηρούμε, είδαμε όλους τους επιχειρηματίες που διακρίνονται από ίδιες αγωνίες και θελήσαμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον τους για να έρθουν στις εκλογές αυτές που είναι η χαρά της δημοκρατίας. Δεν είναι ρινγκ οι εκλογές για να παίζουμε μποξ. Όλοι αυτοί οι αναχρονισμοί όπου χάνεται η ουσία και αρχίζουμε να συζητάμε για πράγματα που θυμίζουν οπαδοποίηση, χωρίς άμιλλα, φέρνει ρήξεις και προβλήματα. Στις 13 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πόλη. Οι εκλογές δεν γίνονται για να χωρίσουν τους ανθρώπους, αλλά για να ενώσουν. Η κοινωνία έχει αλλάξει. Ο κόσμος πάει μπροστά, γίνονται βήματα προόδου σε όλο τον πλανήτη. Μετέχουμε λοιπόν στις εκλογές και δουλεύουμε ”Για Εσένα”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...