Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χορευτικές διακρίσεις για Τσανάκαλη – Μουταφίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Χ.Ο.Ε.

Ημέρα:

Κάποτε ο χορός θεωρείτο ένα είδος τέχνης. Σήμερα οι αγωνιστικοί ballroom χοροί θεωρούνται ένα «καλλιτεχνικό είδος αθλήματος». Γιατί ο χορός μπορεί να θεωρηθεί άθλημα; Γιατί απαιτεί από τους χορευτές τέτοιες ιδιότητες, οι οποίες συναντώνται στα περισσότερα «πραγματικά» αθλήματα.

Φυσική δύναμη. Οι ballroom χοροί όσον αφορά την εντατικότατη των κρατημάτων και τη δυσκολία εκτέλεσης των διάφορων στοιχείων μπορούν να συγκριθούν με τον χορό στον πάγο (πολλοί συνδυασμοί στον χορό στον πάγο προήλθαν από τους απλούς χορούς).

Ευελιξία και συντονισμός. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τους ελιγμούς στο παρκέ και για την εκτέλεση. Ανάλογα στοιχεία συναντώνται σε τέτοιου είδους αθλήματα όπως καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, σέρφινγκ, μπάσκετ ακόμα και ποδόσφαιρο, όμως πιο πολύ στη γυμναστική.

Μουσικότητα. Όλοι οι συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς αγωνιστικών χορών θα πρέπει να επιδεικνύουν την αντίληψή τους όσον αφορά τη μουσική και το ρυθμό όπως ακριβώς απαιτείται και στη ρυθμική γυμναστική.

Αντοχή. Οι αγώνες στην χοροαθλητική διεξάγονται σε μερικούς γύρους – από τους προκριματικούς έως τον ημιτελικό και τον τελικό. Σε κάθε γύρο οι xoρευτές θα πρέπει να εκτελέσουν πέντε δίλεπτους χορούς. Μια έρευνα που διεξήχθη το 1996 έδειξε ότι ο βαθμός της μυϊκής έντασης και η συχνότητα αναπνοής των χορευτών που έχουν ολοκληρώσει έναν δίλεπτο χορό αντιστοιχούσε στους δείκτες των ποδηλατιστών, κολυμβητών και δρομέων που έχουν διανύσει το μισό της απόστασης (για το ίδιο χρονικό διάστημα). Ο φιναλίστ του Παγκόσμιου πρωταθλήματος σε 10 χορούς εκτελεί στη διάρκεια του τουρνουά 30 χορούς!

Πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα. Η χοροαθλητική είναι ομαδικό άθλημα. Ομάδα μπορεί να αποτελεί ένα ζευγάρι. Η ακρίβεια στις κινήσεις είναι πολύ απαιτητικη σε αντίθεση με άλλα είδη αθλημάτων.

Χάρη και στυλ. Όπως και στο χορό στον πάγο και τη ρυθμική γυμναστική, στην χοροαθλητική το σημαντικό συστατικό της επιτυχίας είναι η πλαστικότητα των κινήσεων και η ελκυστική εμφάνιση του ζευγαριού. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα ο χορός διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να θεωρείται όχι μόνο άθλημα, αλλά και τέχνη.

Το ρητό “Citius, Altius, Fortius” – “πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά”, – προφανώς αντιπροσωπεύει το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο δεν καλύπτει όλες τις πτυχές των Αγώνων διότι δεν μπορεί να αποδώσει όλες τις πλευρές του ανταγωνισμού. Είναι προφανές ότι ο ανταγωνισμός αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα της σύγχρονης κοινωνίας, όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και στoν εργασιακό τομέα και στην καριέρα. Ως εκ τούτου, οι έννοιες του συγκριτικού και του υπερθετικού, του απλά καλού και του καλύτερου είναι γνωστές στον καθένα.

Ο αθλητικός χορός δεν είναι χόμπι είναι τρόπος ζωής. Σε σοβαρές προπονήσεις το μυαλό απασχολεί συνεχώς ο χορός: είτε τρως είτε είσαι στο λεωφορείο – στα αυτιά σου ηχεί ο ρυθμός της μουσικής, μελετάς τις κινήσεις, εξετάζεις κάποιες νέες ενδιαφέρουσες ιδέες. Δεν γίνεται διαφορετικά. Εφόσον την πρακτική την περνάς γρήγορα – όταν έρχεσαι στα μαθήματα, στην προπόνηση δεν πρέπει πλέον να σκέφτεσαι – πρέπει να γνωρίζεις και να τα εφαρμόζεις.

Οι χορευτές συνήθως έχουν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει προπονήσεις (μαθήματα και πρακτική εξάσκηση) και τουρνουά. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Για να μην ξεχνάνε οι κριτές το ζευγάρι, θα πρέπει να κάνει εμφανίσεις, να καταλαμβάνει τη θέση του στην κατάταξη, στον κατάλογο των αποτελεσμάτων των αγώνων.

Η αναγνωρισιμότητα δεν εμπόδισε ποτέ κανέναν αθλητή και ιδιαίτερα σε ένα τόσο υποκειμενικό είδος αθλήματος όπως ο χορός. Οι κριτές κρίνουν το ζευγάρι με τα δικά τους ιδανικά στον χορό, με υποκειμενική αντίληψη. Για αυτό το λόγο η πρώτη θέση δεν δίνεται μόνο για τον μεγάλο αριθμό στροφών ή τον ρυθμό των κινήσεων. την αντίληψη.

Η “Best Dance” Kavala είναι η μεγαλύτερη σχολή χορού στην περιοχή της Καβάλας. Οι καταξιωμένοι εκπαιδευτές, το άρτια σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών, οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και το εκπαιδευμένο προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης, πιστοποιούν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και χορευτικής προόδου των μαθητών της.

Το διδακτικό προσωπικό κατέχει πολυετή πείρα, διεθνώς αναγνωρισμένα διπλώματα διδασκαλίας και εξειδικευμένη εμπειρία σε “American και International Style”. Η σχολή είναι μέλος της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Ε.Χ.Ο.Ε.) και μέλος του World Dance Σport Federation (W.D.S.F). Οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν πτυχία σε American Style από πιστοποιημένους Αμερικανούς εξεταστές καθώς και σε International Style από Βρετανούς εξεταστές της International Dance Teachers Association σε όλα τα είδη των διεθνών χορών.

Το ζευγάρι Σπύρος Τσανάκαλης & Γεωργία Μουταφίδου -κάτω από τη σωστή καθοδήγηση των : Αλεξάνδρα Κιμ (καταξιωμένη στο χορό της εκπαιδεύτρια) και του Αλέξη Σαουλίδη (πρωταθλητή χορού Latin)- πήρε την 1η θέση στην κατηγορία Juvenile 3 dance (chacha-rhumba-jive) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την 3η θέση στο 1 dance waltz.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...