Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

«ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ» – Καντάδες στις γειτονιές της Καβάλας

Ημέρα:

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με τη συμμετοχή της  Χορωδίας του Συλλόγου Λεχριτών Θεσσαλονίκης  «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ» – Παλιοί Κανταδόροι,  διοργανώνουν το διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου μουσικές διαδρομές με καντάδες σε διάφορες γειτονιές της Καβάλας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ξαναζήσει η Καβάλα την ομορφιά και το ρομαντισμό της καντάδας. Να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τις παλιές ρομαντικές εποχές, με τον κόσμο να πετάει λουλούδια απ’ τα μπαλκόνια, να κερνά γλυκό ή τσίπουρο και όλοι μαζί, χορωδία και κάτοικοι, να γίνονται μια παρέα και να τραγουδούν. Το πρόγραμμα του διημέρου 29-30 Σεπτεμβρίου είναι το εξής:

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

19:00 – Έναρξη διαδρομής

Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου – Τίμιος Σταυρός – Ευγενίου Ιορδάνου – Αριστείδου – Πτολεμαίου – Αμύντα – Ομόνοια  μέχρι παλιά Δικαστήρια – Κριεζή – Σπετσών – τερματισμός Άγιος Νικόλαος.

Σε περίπτωση βροχής το πρόγραμμα της Τρίτης διαμορφώνεται ως εξής: Στοά Νότη – Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών – Εθνική Τράπεζα – Δημοτική Αγορά – Εμπορικό Κέντρο.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

11:30 Έναρξη διαδρομής

Πλατεία Νεαπόλεως (Ποταμούδια) – Ελευθερίας – Αρισ. Στάνη – Αναγεννήσεως – Δαγκλή – Κασσάνδρου – Τερματισμός πλατεία Καπνεργάτη.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Λεχριτών

Ο Σύλλογος Λεχριτών Θεσσαλονίκης  «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ» συμμετείχε σε πολλά δρώμενα της πόλης της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, κάτι που με την πάροδο του χρόνου τους καθιέρωσε ως θεσμό. Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης, αγάπης και φιλίας μεταξύ τόσο των μελών του, όσο και μεταξύ των μελών παρόμοιων συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως επίσης και η διατήρηση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων.

 

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νo 1 στην Ελλάδα η RE/MAX Choice του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη

Νέες μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο Ανακοινώθηκαν από τη RE/MAX...

Καβάλα: Δίωξη σε νηπιαγωγό για ασέλγεια σε 4 παιδιά

Ποινική δίωξη σε βάρος νηπιαγωγού βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου...

Νέες εγκαταστάσεις και νέα φιλοσοφία για τις Οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών,...