Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΚΑΒΑΛΑ: Συνεχίζεται η σειρά εκδηλώσεων ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Ημέρα:

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου και την Πέμπτη 18 Ιουνίου συνεχίζεται η σειρά εκδηλώσεων ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ με ένα βιωματικό σεμινάριο και μία θεατρική παράσταση που βασίζονται στο έργο και τις δραματουργικές μεθόδους του γνωστού σκηνοθέτη του κινηματογράφου και του θεάτρου Δήμου Αβδελιώδη.

Την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Χαλίλ-μπεη τζαμί (Παλιά Μουσική), ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει το βιωματικό σεμινάριο «Η μουσική των κειμένων».

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσει τη μέθοδό του επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, είτε θεατρικού είτε λογοτεχνικού, όταν πρόκειται να δραματοποιηθεί.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να προσκομίσουν κείμενο της επιλογής τους (ένα μικρό απόσπασμα από ποίημα ή διήγημα) το οποίο με την καθοδήγηση του Δ. Αβδελιώδη θα το προσεγγίσουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, και την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, στους Κήπους του Μουσείου (Οικίας) Μοχάμετ Άλι, ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει στο κοινό τη θεατρική παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού.

Όσοι παρακολουθήσουν το βιωματικό σεμινάριο που θα έχει προηγηθεί, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την υποδειγματική μεταφορά ενός αριστουργηματικού έργου της ελληνικής λογοτεχνίας στο θέατρο, βασισμένη στην προσωπική μέθοδο του Δήμου Αβδελιώδη για την δραματουργική απόδοση λογοτεχνικών κειμένων.

Θεατρική προσαρμογή – Απόδοση κειμένου – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Παίζουν: Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Αγάπη Μανουρά —–

Τιμή εισιτηρίου για την παράσταση: 10 ευρώ –

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη, ωστόσο θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας

Προπώληση εισιτηρίων και δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο θα γίνονται στο Δημοτικό Τουριστικό Κέντρο Πληροφόρησης (πρώην περίπτερο του ΕΟΤ) κατά τις πρωινές ώρες 10.00 πμ – 1.00 μμ. και κατά τις απογευματινές ώρες 6.00 – 9.00 μμ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο θα γίνονται επίσης στον τηλεφωνικό αριθμό 6947 855 595 κατά τις απογευματινές ώρες 5.00-7.00 μμ. —–

Τη σειρά εκδηλώσεων ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι (MOHA), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο», ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...