Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Λουκέτο βάζουν τα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π

Ημέρα:

Λουκέτο βάζουν τα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. και στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου, ως αντίδραση στην επιβολή του ειδικού τέλους 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη κάθε παιχνιδιού του Οργανισμού.

«Κατεβαίνουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, προσπαθώντας να αποδείξουμε με στοιχεία ότι ο νόμος αυτός δεν μπορεί να λειτουργήσει κι ότι αντί για έσοδα θα φέρει περισσότερες ζημιές. Ο νόμος πέρασε την προηγούμενη Πέμπτη, απευθυνθήκαμε στο αρμόδιο υπουργείο, τους παρουσιάσαμε οικονομικές αναλύσεις με στοιχεία επίσημα μέσω Ο.Π.Α.Π., όμως επιμένουν στην επιβολή του 5λεπτου, που σημαίνει 10% αύξηση στο ΚΙΝΟ κι όλα τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και 20% αύξηση στο Στοίχημα. Δεν το καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να το καταλάβουν, δεν ξέρω. Σίγουρα όμως χτυπάνε το τελευταίο αποκούμπι του λαού που είναι τα τυχερά παιχνίδια», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Γιώργος Περιστέρης, μέλος του 15μελους διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες από το νέο έτος αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των πρακτόρων

«Δυστυχώς, προτρέπουν τον κόσμο να απευθυνθεί για αυτά τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Εμείς θα κλείσουμε τα καταστήματά μας την 1η Δεκεμβρίου προειδοποιητικά. Δεν πάει άλλο! Θα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση κι αν δεν ικανοποιηθούμε θα προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από την 1 Ιανουαρίου και μετά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Περιστέρης. Να σημειωθεί ότι στην απεργία της 1ης Δεκεμβρίου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

Προαναγγελία προσφυγής στην δικαιοσύνη από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2015, η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. κάνει λόγο για προάσπιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της, ενώ επιφυλάσσεται να ανακοινώσει σύντομα τις ενέργειές της.

«Στις 20 Νοεμβρίου 2015, η κυβέρνηση επέβαλε ειδικό τέλος 0,05 ευρώ ανά στήλη κάθε παιχνιδιού της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νόμος προβλέπει ότι τεχνικά το ειδικό τέλος βαρύνει τον παίκτη και αποδίδεται στο ελληνικό δημόσιο απευθείας από την εταιρεία. Το μέτρο, εφόσον υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές προσαρμογές, προβλέπεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., η οποία προαναγγέλει προσφυγή στην δικαιοσύνη για την επιβολή του τέλους των 0,05 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...