Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

ΚΑΒΑΛΑ – ΘΑΣΟΣ: Σε πόλο έλξης θεματικού τουρισμού το Kavala Air Sea Show

Ημέρα:

Σε πόλο έλξης θεματικού τουρισμού, αντίστοιχου με αυτόν της Νορμανδίας στην Γαλλία, θέλει να καταστήσει το αεροδρόμιο του Πρίνου ο δήμος Θάσου, το οποίο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, με αφορμή τη συμμετοχή του δήμου Θάσου και πιο συγκεκριμένα του αεροδρομίου του Πρίνου, στο Kavala Air Sea Show που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου.

«Σημαντική ευκαιρία για να τονίσουμε την ιστορία μας, αλλά και για να προβάλλουμε την περιοχή μας…»

«Στο πλαίσιο του Kavala Air Sea Show, παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική εκδήλωση στη Θάσο, η οποία σχετίζεται με τον εορτασμό της 100τηρίδας από την λειτουργία του αεροδρομίου του Πρίνου κατά την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από όπου επιχειρούσαν οι σύμμαχοι. Το διάστημα εκείνο θα έρθουν αντιπροσωπείες από ξένες χώρες και πιστεύω ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία και για να τονίσουμε την ιστορία μας, αλλά και για να προβάλλουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για αυτήν. Θέλω να μεταφέρω το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και του show και της ειδικότερης εκδήλωσης, η οποία θα γίνει στη Θάσο, η οποία πιστεύω θα έχει επιτυχή έκβαση. Ταυτόχρονα θέλουμε να έχουμε και την αφετηρία μιας μόνιμης προβολής του νησιού μαζί με το ηρώο που υπάρχει στον Πρίνο, ώστε οι επισκέπτες να ξέρουν ότι βρίσκονται σε μια σημαντική αναφορά στην παγκόσμια ιστορία», τόνισε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρκόπουλος.

«Εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, επισήμανε: «Έχουμε το προνόμιο και τη μοναδικότητα κάποιες σημαντικές σελίδες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου να έχουν γραφτεί στο νησί μας, χάρη στο συμμαχικό αεροδρόμιο στον Πρίνο. Πριν λίγα χρόνια εκεί έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός σημαντικού μνημείου, το οποίο φιλοξενεί τα οστά των ηρώων μας που έδρασαν εκείνη την περίοδο. Πέρα από την ανάδειξη των σελίδων της ιστορίας και το σεβασμό σε αυτή, δημιουργούμε και κάτι άλλο. Έναν πόλο έλξης αντίστοιχο με αυτό που έχει δημιουργήσει η Γαλλία στη Νορμανδία. Ίσως χτίζουμε σήμερα τη μικρή δική μας Νορμανδία, γιατί εκτός από ιστορία είναι και ένας θεματικός τουριστικός πόλος έλξης. Άρα εμπλουτίζουμε και το τουριστικό μας προϊόν. Είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε κάτι που θα έχει συνέχεια και αξία για τα επόμενα χρόνια».

Η αεροπορική λέσχη «Μωραϊτίνης Αριστείδης» υποστηρίζει τις επιλογές της αυτοδιοικητικής ηγεσίας

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην συνάντηση εργασίας μετείχε και η νεοσυσταθείσα αεροπορική λέσχη «Μωραϊτίνης Αριστείδης», με έδρα την Καβάλα, η οποία όπως τόνισε ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Kavala Air Sea Show, αποτελεί το τεχνικό και επιχειρησιακό εργαλείο, το οποίο θέλει να υποστηρίξει πάρα πολύ όλες τις επιλογές της αυτοδιοικητικής ηγεσίας, δηλαδή του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και του δημάρχου Θάσου.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...