Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Διήμερη εκδήλωση για το προσφυγικό στην πλατεία Καπνεργάτη

Ημέρα:

Στην πλατεία Καπνεργάτη άρχισε το πρωί της Παρασκευής και θα συνεχιστεί και το Σάββατο η διήμερη εκδήλωση για το προσφυγικό, που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο δήμος Καβάλας.  

Η όλη εκδήλωση πλαισιώνεται από τις παρακάτω δράσεις: Εργαστήρια που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κατασκευή μουσικών οργάνων, κυρίως από ανακυκλώσιμα, κατασκευή κούκλας από άχρηστα υλικά, διακόσμηση τσάντας που περιέχει υλικά γραφής και ζωγραφικής, ο φράχτης των μηνυμάτων και οι σπόροι της αγάπης. Επίσης έκθεση φωτογραφίας plasticobilism από το Νίκο Παπαδόπουλο, διδάκτορα Αστροφυσικής του Α.Π.Θ. και σεναριογράφο, που επιστρατεύει στις φωτογραφίες του τις πλαστικές φιγούρες των παιδικών μας χρόνων για να μιλήσει για όλα τα απάνθρωπα και σκληρά που συμβαίνουν γύρω μας. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται με την προτροπή του και έξι φωτογραφίες, που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά του 4ου νηπιαγωγείου Ελευθερούπολης. Έκθεση με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος από τους μαθητές του 5ου γυμνασίου Καβάλας με θέμα τους πρόσφυγες. Έκθεση με τα έργα των μαθητών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης προγραμμάτων σχετικών με το θέμα.

«Θέλουμε πάντα ένα σχολείο ανοιχτό προς την κοινωνία»

«Ένα διήμερο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων που αφορά το προσφυγικό θέμα. Ήταν μια ιδέα των φίλων εθελοντών του συλλόγου μας, η οποία γίνεται πράξη, με την οικονομική στήριξη του δήμου Καβάλας και την αμέριστη συμπαράσταση πάντοτε της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερα από 500 παιδιά εκθέτουν τις δράσεις τους, οι οποίες ετοιμάστηκαν στα σχολεία με τη βοήθεια των συναδέλφων κι αυτές είναι ζωγραφιές, βίντεο, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα. Αποδεικνύουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί ότι η δράση μας δεν κλείνεται μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας, αλλά επεκτείνεται κι έξω απ’ αυτήν. Θέλουμε πάντα ένα σχολείο ανοιχτό προς την κοινωνία», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Εκδήλωση που για πρώτη φορά οργανώνεται σ’ αυτήν την έκταση

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Κωνσταντίνος Μπαντίκος, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει σχεδιαστεί εδώ και δυο μήνες, στην προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και τους μαθητές μας. Το σχολείο δεν είναι μόνο να δίνει γνώσεις εντός των αιθουσών, αλλά και γνώσεις που αποκτούνται μέσα από την εμπειρία, αλλά και δράσεις που κάνουν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους. Είναι μια εκδήλωση που για πρώτη φορά οργανώνεται σ’ αυτή την έκταση, με την αρωγή όλων των εθελοντών και των ομάδων που μετέχουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...