Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025

Τα πολλά airbnb στερούν χώρους διαμονής για τους εργαζόμενους στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Η μετατροπή πολλών σπιτιών σε airbnb στερεί χώρους διαμονής για τους εργαζόμενους που επιλέγουν να εργαστούν στη Θάσο στη διάρκεια της θερινής περιόδου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Λιμένα, Αναστάσιος Μπίλιας.

«Το πρόβλημα είναι ότι και να βρεθεί προσωπικό δεν υπάρχουν δωμάτια για να μείνει αυτό το προσωπικό. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Δεν θα είναι δωμάτια τέτοια που να ανταποκρίνονται στις κανονικές συνθήκες διαβίωσης ενός ατόμου. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό, καθώς υπάρχουν πολλά άτομα που φεύγουν δυσαρεστημένα, που έρχονται από την ενδοχώρα στο νησί για να δουλέψουν, αλλά δεν τους ικανοποιεί η διαμονή τους. Υπάρχει αυτό το πρόβλημα και το πρέπει να το δούμε πώς θα λυθεί.  Όλα τα σπίτια σε όλες τις περιοχές έχουν μετατραπεί σε airbnb», ανέφερε σχετικά ο κ. Μπίλιας.

«Οι πλήροτητες στα καταλύματα είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η κίνηση στους δρόμους του νησιού είναι αυξημένη…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση στο νησί την τρέχουσα περίοδο, ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Λιμένα τόνισε: «Έχουμε εισέλθει πλέον στην υψηλή περίοδο, τα πλοία έρχονται και φεύγουν γεμάτα, δείγμα του ότι ο οδικός τουρισμός για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον τουρισμό της Θάσου. Οι πλήροτητες στα καταλύματα είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η κίνηση στους δρόμους του νησιού είναι πάρα πολύ αυξημένη, φυσικά και υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα σε όλο το νησί, λόγω των πολλών οχημάτων των τουριστών. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι δόξα τω Θεώ έχει αρκετό κόσμο, έχει ξεκινήσει πλέον η τουριστική κίνηση για τα καλά. Βέβαια περιμένουμε και κάποια «κοιλιά» σε σχέση με τις εισπράξεις, αλλά δεν κλαιγόμαστε, κινείται το πράγμα». 

«Λίγο πιο θετικό το νέο νομοσχέδιο απέναντι στους επαγγελματίες, για να μπορεί να δουλέψει ο εργαζόμενος στην ίδια επιχείρηση και παραπάνω ώρες…»

Τέλος, ο κ. Μπίλιας μίλησε και για τις αλλαγές στα εργασιακά επισημαίνοντας: «Υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό, δεν μπορεί να καλυφθεί αυτός ο όγκος του εργατικού προσωπικού εύκολα. Να δούμε τι θα γίνει με το καινούργιο νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εργασίας. Είναι λίγο πιο θετικό απέναντι στους επαγγελματίες, για να μπορεί να δουλέψει ο εργαζόμενος στην ίδια επιχείρηση και παραπάνω ώρες. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αιτήματά μας να γίνει αυτό και να τροποποιηθεί. Πιστεύω ότι πήραν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν βγαίνει αυτό το πρώτο νομοσχέδιο που είχαν κάνει. Βλέπω ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές, βάζουν νερό στο κρασί τους, αλλά αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και θα πάρει χρόνο και θα περάσει η σεζόν με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με το προσωπικό και την ψηφιακή κάρτα εργασίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ευχαριστήριο προς την ΔΥΠΑ Καβάλας

Το Βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ, ο Γιώργος ΖΟΠΟΓΛΟΥ και η ομάδα...

Amaronda Resort and SPA: Mια ιδανική πρόταση απόδρασης και ξεκούρασης στην Ερέτρια από την Aurenza Hospitality

Mια ιδανική πρόταση απόδρασης και ξεκούρασης στην Ερέτρια από την Aurenza Hospitality Σε...

Μία πρόταση για την παραλία στο λιμάνι που ικανοποιεί όλους

Ο συμπολίτης μας Θεόδωρος Μήτρας καταθέτει την δική του...

Χαμηλότερη από την αναμενόμενη η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

«Πεσμένο» το δρομολόγιο των Αμμολόφων Λίγο πιο κάτω από τα...

Έχουν ληφθεί μέτρα στο Παληό, όμως πρέπει να έχουμε τον νου μας

Αλέξης Γούλας: Είναι μία δύσκολη περιοχή το Παληό, ειδικά...

Αγανάκτησαν από τους συνεχείς ελέγχους οι επαγγελματίες της Θάσου

Αναστάσιος Μπίλιας: Πόσο «εγκληματίες» είμαστε πια; «Πόσο «εγκληματίες» είμαστε πια;...

Μπορεί να επιστρέψει ένας αποδεδειγμένα άχρηστος πολιτικός; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Είμαστε ένας λαός με κοντή μνήμη....

Εργασίες ανακαίνισης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Θάσου

Ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: ΜΕΤΑ...