Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ο Γιάννης Πλαφαδέλης στον απόηχο της προβολής του βίντεο του Euronews

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο ν’ αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται», τονίζει ο αντιδήμαρχος της Θάσου

Ακολούθησε μας

«Η Θάσος ούτε εκλιπαρεί, ούτε επαιτεί. Δικαιούται. Και δικαιούται γιατί ακριβώς έχει αυτή τη στιγμή το 80% περίπου των κλινών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το μεγαλύτερο ρεύμα τουρισμού. Ζητάμε πραγματικά την τουριστική προβολή του νησιού μας με συγκεκριμένες στοχεύσεις», δήλωσε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Θάσου, Γιάννης Πλαφαδέλης.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον μεγάλο σάλο που ξέσπασε από το τηλεοπτικό σποτ στο Euronews, από το οποίο μεταξύ άλλων, απουσίαζε κάθε είδους αναφορά στην «ναυαρχίδα» του τουρισμού της Α.Μ.Θ., τη Θάσο και τώρα που κάπως έχει «κάτσει» η σκόνη γύρω από το θέμα, ο «Ε» και το KWN, ζήτησαν την άποψη του κ. Πλαφαδέλη επ’ αυτού.

Οξύμωρο να παίζεται το σποτ χωρίς τη Θάσο κι ο δήμαρχος εκείνες τις ημέρες να προβάλλει το νησί στις Βρυξέλες

«Καταρχάς να τονίσουμε ότι δεν αντιδικούμε με την Περιφέρεια, δεν αντιδικούμε με κανέναν. Το πρώτο που θέλω να πω κι είναι το πιο σημαντικό πιστεύω, έχει να κάνει με το οξύμωρο της όλης ιστορίας, είναι το γεγονός ότι την ώρα που παιζόταν το επίμαχο βίντεο στο Euronews με την υποτιθέμενη τουριστική προβολή περιοχών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος Θάσου ήταν στις Βρυξέλες προβάλλοντας το νησί μας. Αυτό είναι πράγματι οξύμωρο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θάσου.

Ζητούμενο το που ακριβώς στόχευε το βίντεο του Euronews

«Το ζητούμενο για εμάς, όσον αφορά το βίντεο το οποίο προφανώς έχει χρηματοδοτηθεί από κάπου, αλλά σε κάθε περίπτωση φέρει την υπογραφή της Περιφέρειας, είναι ότι θα έπρεπε αυτοί που έδωσαν την έγκρισή τους, να πουν που ακριβώς στόχευε το βίντεο αυτό, ώστε να παραμετροποιήσουμε και τα αποτελέσματα της στόχευσης. Δηλαδή αφορούσε αποκλειστικά την τουριστική προβολή, όλες τις περιοχές της Περιφέρειες ή μόνο αυτές απ’ όπου περνάει ο ΤΑΡ; Από τη Σαμοθράκη δεν περνάει ο ΤΑΡ. Από την άλλη αυτό που θέλαμε να περάσαμε σε όσους είδαν το βίντεο τι ήταν; Τι θέλαμε να τους παρουσιάσουμε; Αυτό είναι ζητούμενο», συμπλήρωσε σχετικά στη συνέχεια ο κ. Πλαφαδέλης.

Ο δήμαρχος Θάσου έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση…

«Υπάρχει φυσικά ένα θέμα με αυτά που δείξαμε και με τον τρόπο που έγινε αυτό. Ο δήμαρχος Θάσου νομίζω ότι έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Δηλαδή είναι σημαντικές οι καριόκες της Ξάνθης κι όχι τα Άβδηρα κι ο Δημόκριτος; Είναι σημαντικότερο για την Κομοτηνή οι μιναρέδες από το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας; Στην Καβάλα αυτό που μετράει είναι τα οθωμανικά κτήρια; Δεν είναι το αρχαιολογικό μουσείο της; Οι Φίλιπποι; Για τη Θάσο, η οποία ήταν απούσα παντελώς, καμιά αναφορά. Το αρχαίο θέατρο του νησιού ή τα προϊόντα, όπως το μέλι, τα μάρμαρα, τα αρχαία λατομεία της Αλυκής ενός μοναδικού μνημείου; Όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί; Δεν ήταν αυτά αντικείμενο της προβολής;», διερωτήθηκε στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Θάσου.

Ελέγχθηκε αυτό το βίντεο και από ποιον;

Παράλληλα, ο κ. Πλαφαδέλης ανέφερε ότι «υπάρχουν και κάποια σημεία, τα οποία χρήζουν λεπτής αναφοράς. Μου έκανε φοβερή εντύπωση το περί «χριστιανικής πλειονότητας». Δεν έχει αναφερθεί αυτό από κανέναν. Ούτε ο όρος «Δυτική Θράκη». Αυτά είναι πράγματα που αναφέρουν αλυτρωτικές διαθέσεις κάποιων κύκλων σκοτεινών της Τουρκίας. Εκεί μόνο έχουν αναφερθεί αυτές οι εκφράσεις».

Συμπλήρωσε δε «εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε συνωμοσιολογίες κλπ, όπως αναφέρει και ο δήμαρχος. Στο κάτω – κάτω όταν προβάλλεις ένα βίντεο από ένα κανάλι που δεν ξέρουμε τις πηγές χρηματοδότησής του κι έχουμε εκτεθεί παλιότερα ως χώρα, καλό θα είναι να είμαστε λίγο προσεκτικότεροι. Σε τελική ανάλυση ελέγχθηκε αυτό το βίντεο και από κάποιον; Διότι όταν βάζεις κάπου την υπογραφή σου σημαίνει ότι έχεις δει το βίντεο και το έχεις ελέγξει».

Το ζήτημα δεν ήταν να εμπλακούμε σε μια διαδικασία μιζέριας

Ερωτηθείς αν πείσθηκε από τις απαντήσεις που δόθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αντιδήμαρχος Θάσου υπογράμμισε: «Δεν είναι το πρόβλημά μας να πειστούμε από απαντήσεις. Ο δήμαρχος έθεσε κάποια ερωτήματα και νομίζω ότι ήταν ο μοναδικός που έβαλε σε σωστή διάσταση το όλο θέμα. Το ζήτημα δεν ήταν να εμπλακούμε εμείς σε μια διαδικασία μιζέριας. Εμείς αυτά τα έχουμε ζητήσει από την περιφέρεια εδώ και καιρό. Τι θέλουμε από την Περιφέρεια, τι είναι αυτό που επιδιώκουμε. Εξάλλου είναι και δική μας πρόθεση και διάθεση να «ξυθούμε» από μόνοι μας κι όχι από άλλους. Το ξέρει ο δήμαρχος αυτό, το ξέρουμε όλοι μας στη Θάσο».

«Πιστεύω ότι δεν υπήρχε πρόθεση…»

Για το αν θεωρεί ότι τελικά επρόκειτο περί λάθους σχετικά με το συγκεκριμένο σποτ, ο Γιάννης Πλαφαδέλης απάντησε: «Εγώ πιστεύω ότι δεν υπήρχε πρόθεση. Νομίζω ότι μέσα σε αυτή τη διαδικασία ο ΤΑΡ, στην προσπάθεια του να εξευμενίσει κάποια πράγματα, έκανε μια προσφορά ας το πούμε, αλλά πίσω απ’ αυτή δεν γνωρίζω τι μπορεί να κρύβεται ή τι μπορεί να συμβαίνει. Νομίζω ότι θα έπρεπε να το δει η περιφέρεια και σαφέστατα κι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, με τον οποίο έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Θα έπρεπε να το δει με πιο μεγάλη προσοχή σαφέστατα και να είναι και λίγο υποψιασμένος».

Ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η άμεση ανάκληση του σποτ

Αναφορικά με το ποια θα έπρεπε να είναι η ενδεδειγμένη κίνηση, από την στιγμή που το σποτ δημοσιοποιήθηκε, ο κ. Πλαφαδέλης δήλωσε: «Θα έπρεπε να ανακληθεί άμεσα. Δεν χρειάζεται τώρα να συζητάμε, γιατί το κάνουμε χειρότερα. Οποιαδήποτε ανταπάντηση ή αιτιολόγηση οδηγεί τα πράγματα σε χειρότερες σκέψεις. Το καλύτερο που έπρεπε να γίνει ήταν η ανάκληση του βίντεο. Σ’ αυτό νομίζω ότι υπάρχει και μια ευθύνη στο πως στήθηκε μέσω του ΤΑΡ κι αν θέλετε και ο ίδιος ο δημοσιογράφος που είχε την ευθύνη του βίντεο. Εκεί νομίζω πρέπει να είμαστε απόλυτοι, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους».

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο ν’ αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται

«Το κείμενο του δημάρχου εμπεριείχε όλο αυτό το σκεπτικό της διοίκησης του δήμου Θάσου. Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα γύρω μας χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται. Νομίζω ότι η θέση των αιρετών πρέπει να είναι αυτή. Να είναι θεματοφύλακες, όχι μόνο μιας ευκαιριακής προβολής για το νησί, αλλά πίσω απ’ αυτά να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι ζούμε σε μια περιοχή που από μόνη της είναι δύσκολη, αλλά έχει και μια μοναδικότητα που αν τη διαχειριστούμε σωστά έχουμε μόνο να κερδίσουμε», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα