Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Περιφερειακό δίκτυο ύδρευσης για οριστική λύση στο πρόβλημα του νερού στη Θάσο

Ημέρα:

Κώστας Μανίτσας: Όλοι κωφεύουν όταν ακούν το κόστος της μελέτης / Η μόνη ανησυχία μας φέτος είναι για την Σκάλα Καλλιράχης καθώς για πολλούς και γνωστούς λόγους δεν προχώρησε το έργο των 11,5 χιλιομέτρων του νέου δικτύου

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός περιφερειακού δικτύου ύδρευσης που θα επιλύσει για πάντα το πρόβλημα με το νερό στη Θάσο, υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε το κόστος για ένα τέτοιο έργο είναι τεράστιο, αφού και μόνο στο άκουσμα του ποσού που απαιτείται για τη μελέτη του έργου, οι αρμόδιοι του υπουργείου κωφεύουν. Παράλληλα, ο κ. Μανίτσας μίλησε και τον βαθμό ετοιμότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. το φετινό καλοκαίρι και που αναμένεται να προκύψουν προβλήματα.

«Η μόνη ανησυχία μας είναι για την Σκάλα Καλλιράχης, καθώς για πολλούς και γνωστούς λόγους δεν προχώρησε το έργο των 11,5 χιλιομέτρων του νέου δικτύου…»

«Έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει η υπηρεσία μας στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική κίνηση στο νησί μας. Ιδιαίτερες ανησυχίες δεν έχουμε. Η μόνη ανησυχία μας είναι βρίσκεται στην Σκάλα Καλλιράχης, καθώς για πολλούς και γνωστούς λόγους δεν προχώρησε το έργο των 11,5 χιλιομέτρων του νέου δικτύου. Λόγω της μη υπογραφής της ΣΑΕ από την κεντρική εξουσία, άργησε να έρθει η χρηματοδότηση. Παρ’ όλα αυτά κατορθώσαμε κι είμαστε μέσα στους τέσσερις δήμους σε όλη την Ελλάδα, να πάρουμε 500.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, χρήματα που είναι στο ταμείο», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Ακόμη και με τις 500.000 ευρώ και πάλι το έργο δεν τελειώνει. Οπότε περιμένουμε και πάλι καινούργια χρηματοδότηση…»

«Δυστυχώς όμως ο χρόνος που έχουν οι εργολάβοι για να δουλέψουν στον περιφερειακό δρόμο, γιατί εδώ μιλάμε τώρα για 11 χιλιόμετρα πάνω στην άσφαλτο είναι πολύ περιορισμένος. Έχουν ήδη γίνει τα 3.800 μέτρα του έργου και πιστεύω τουλάχιστον ακόμη δύο χιλιόμετρα θα μπορέσουμε να τα τελειώσουμε μέχρι τις 10 Ιουλίου, οπότε και αρχίζει να εντείνεται η τουριστική κίνηση στο νησί. Από εκεί και πέρα σταματάνε τα έργα αναγκαστικά λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέσουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Όμως ακόμη και με τις 500.000 ευρώ και πάλι το έργο δεν τελειώνει, αφού φτάνει συνολικά τα 1,1 εκ. ευρώ. Οπότε περιμένουμε και πάλι καινούργια χρηματοδότηση. Το θετικό είναι ότι θα μειωθούν οι ζημιές, διότι αν όπως ελπίζουμε γίνουν τα 6 από τα 11 χιλιόμετρα, θα μειωθούν κατά 50% οι ζημιές που είχαμε στην Σκάλα Καλλιράχης», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Μανίτσας.

«Φυσικά δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα εάν δεν γίνει ένα περιφερειακό δίκτυο ύδρευσης στο νησί…»

«Όλες οι κινήσεις που κάνουμε, είναι κινήσεις αναβάθμισης, για να έχουμε περισσότερο και καλύτερο πόσιμο νερό. Είτε με το master plan, είτε με το sun ή με τις περισσότερες χημικές αναλύσεις, αλλά και με γεωτρήσεις. Φυσικά δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα εάν δεν γίνει ένα περιφερειακό δίκτυο ύδρευσης στο νησί. Είναι ένα θέμα που το συζήτησα με το υπουργείο, είναι τεράστια η χρηματοδότηση, γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Όλοι κωφεύουν όταν ακούν για το κόστος της μελέτης, γιατί έχουμε κάνει μία προμελέτη. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της πενταετίας μας, θα μπορέσουμε τουλάχιστον να δώσουμε να καταλάβει η κεντρική εξουσία ότι αν δεν γίνει ένα περιφερειακό δίκτυο στο νησί, δεν υπάρχει σωτηρία», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...