Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Ημέρα:

spot_img

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος / Όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Πάσχα / Πολύ καλά τα δείγματα από τις κρατήσεις / Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν καλά, ποιοτικά και μεγάλα πλοία

Οι αντοχές των υποδομών της Θάσου, θα είναι το μεγάλο στοίχημα, για τη φετινή τουριστική περίοδο για το νησί, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στις προσδοκίες για την περίοδο του Πάσχα, αλλά και γενικότερα της καλοκαιρινής περιόδου. 

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτό το οποίο μας απασχολεί κυρίως είναι το νερό και γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, για να μην υπάρχουν προβλήματα. Θεωρώ πάντως ότι θα καταφέρουμε και στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου οι υποδομές του νησιού θα αντεπεξέλθουν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκιανός.  

«Όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Πάσχα, καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον…»

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για την κίνηση του Πάσχα, αλλά και για το καλοκαίρι, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου σημείωσε: «Πράγματι έχουμε την ίδια εικόνα και στη Θάσο με την υπόλοιπη Ελλάδα, όσον αφορά τις προσδοκίες για μια καλή τουριστική περίοδο. Αυτή τη στιγμή όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για να είναι έτοιμοι το Πάσχα, καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και αν ο καιρός είναι καλός, θα είναι ακόμα περισσότεροι οι επισκέπτες που θα έρθουν στη Θάσο. Το Πάσχα φέτος είναι αργά και αυτό βοηθάει στο ότι το κενό ανάμεσα στο δυνατό ξεκίνημα της σεζόν είναι πάρα πολύ μικρό, επομένως όλοι βάζουν σαν ορόσημο εκείνες τις ημέρες».

«Γενικά είναι πάρα πολύ καλά τα δείγματα από τις κρατήσεις που έχουμε μέχρι τώρα…»

«Φαίνεται από τις κρατήσεις ότι τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ καλά.  Θεωρούμε δεδομένο ότι Ιούλιο, Αύγουστο και αρχές Σεπτεμβρίου, η τουριστική κίνηση στο νησί μας θα είναι εξαιρετική, ενώ σιγά σιγά φαίνεται και ο Ιούνιος να προχωράει καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια αρκετοί περιμένουν την πρόγνωση του καιρού, ειδικά οι Βαλκάνιοι, γιατί εκείνη την περίοδο φυσικά είναι κάτι που τους απασχολεί για το αν θα μας επισκεφθούν ή όχι. Πάντως γενικά είναι πάρα πολύ καλά τα δείγματα από τις κρατήσεις που έχουμε μέχρι τώρα κι αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του δήμου Θάσου.

Αρχές Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις από το εξωτερικό – Στόχος να υπάρξουν αεροπορικά δρομολόγια και από βαλκανικές χώρες 

Σε σχέση με τις πτήσεις από το εξωτερικό ο κ. Μαρκιανός επισήμανε: «Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν αρχές Μαΐου και όλο αυτό το αισιόδοξο κλίμα φαίνεται και στο ενδιαφέρον που υπάρχει από νέα γραφεία να έρθουν, αλλά και από παλιότερα τα οποία δραστηριοποιούνταν στο νησί και επανενεργοποιούνται, ψάχνοντας ήδη για την επόμενη χρονιά να βρουν ξενοδοχεία και καταλύματα για να συνάψουν συμφωνίες. Μιλάμε για πτήσεις ακόμη και από τα Βαλκάνια, από Σερβία και Ρουμανία, αλλά και νέα γραφεία που έρχονται από τη βόρεια Ευρώπη, Σκανδιναβοί και Γερμανοί. Υπάρχει ενδιαφέρον να έχουμε αεροπορική σύνδεση με τα Βαλκάνια και γι’ αυτό την Τετάρτη (24/4) θα βρεθώ στο Βελιγράδι για να βοηθήσουμε σε μια τέτοια συμφωνία, οπότε είναι έτοιμα πάρα πολλά θέματα να οριστικοποιηθούν και να γίνουν συμφωνίες». 

«Δεν μας αφορά ποια εταιρεία φέρνει το κάθε σκάφος, απλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν καλά, ποιοτικά και μεγάλα πλοία και να μη γυρίζουμε σε πλοία τύπου «παντόφλα» ηλικίας 50 ετών…»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις εκ μέρους του δήμου Θάσου, για το γεγονός ότι κάποιες ναυτιλιακές εταιρείες δρομολογούν πλοία τύπου «παντόφλα», μεγάλης ηλικίας, ο Γιάννης Μαρκιανός τόνισε: «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό το θέμα, καθώς τα τελευταία χρόνια η ποιότητα των πλοίων που εξυπηρετούν τις γραμμές είχε ανέβει πάρα πολύ και φυσικά συντέλεσε αυτό στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, γιατί αυτό το μικρό ταξίδι αποτελούσε μία πάρα πάρα πολύ σημαντική εμπειρία για τους επισκέπτες. Επιπλέον πάρα πολύ γρήγορα και πολλά οχήματα, μετακινούνται χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία και αναμονές ή ουρές. Δεν μας αφορά ποια εταιρεία φέρνει το κάθε σκάφος, απλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν καλά, ποιοτικά και μεγάλα πλοία και να μη γυρίζουμε σε πλοία τύπου «παντόφλα» ηλικίας 50 ετών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...