Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Κώστας Μανίτσας: Προσέχουμε για να έχουμε νερό στη Θάσο

Ημέρα:

«Δεν είναι τραγικά τα πράγματα, απλά φοβόμαστε για το χειρότερο…»

Στην έκκληση που απηύθυνε προς όλους τους καταναλωτές για εξοικονόμηση νερού με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο υδατικό ισοζύγιο του νησιού μας. Ας είμαστε συνετοί στη χρήση του, κάθε ποσότητα νερού που σπαταλούμε σήμερα θα τη στερηθούμε αύριο».

«Οι ταμιευτήρες νερού στο υπέδαφος δεν αναπλήρωσαν τα κυβικά που έπρεπε για να είμαστε εξασφαλισμένοι για την καλοκαιρινή περίοδο…»

«Στο πλαίσιο της θερινής περιόδου, η οποία περιμένουμε ότι θα είναι πολύ καλή για τον τουρισμό στη Θάσο και λόγω του ότι ο χειμώνας ήταν ήπιος χωρίς βροχές και χιόνια, οι ταμιευτήρες νερού στο υπέδαφος δεν αναπλήρωσαν τα κυβικά που έπρεπε για να είμαστε εξασφαλισμένοι για την καλοκαιρινή περίοδο. Έτσι ήμασταν αναγκασμένοι να δημοσιοποιήσουμε ανακοίνωση, ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία για να μην έχουμε αποτελέσματα που δεν θέλουμε να τα ζήσουμε στο νησί μας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μανίτσας. 

«Είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε κάποια μέτρα, τα οποία θα είναι για το καλό όλων μας…»

«Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε πληρότητα στο νερό, δεν φτάσαμε ποτέ στο σημείο αυτό, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε κάποια μέτρα, τα οποία θα είναι για το καλό όλων μας. Λίγο ο καθένας μας αν βελτιώσει κάποια πράγματα και γίνουν κάποιες προσπάθειες, δεν θα διψάσει κανείς μας. Αλλά πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, να πάψουμε τη νοοτροπία ότι ανοίγουμε τη βρύση και δεν βαριέσαι γιατί το κυβικό έχει 0,35 από τα φθηνότερα τιμολόγια που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο και να αποκτήσουμε γνώση το ότι είμαστε νησί, δεν είμαστε στεριά που μπορείς να πάρεις νερό από διπλανά χωριά, από άλλες περιοχές και οικισμούς. Εδώ είμαστε ένα νησί με ιδιαιτερότητες», τόνισε ακόμη ο κ. Μανίτσας.

«Δεν είναι τραγικά τα πράγματα, απλά φοβόμαστε για το χειρότερο…»

«Η υπεράντληση των γεωτρήσεων που μας εξασφαλίζουν τις ποσότητες την καλοκαιρινή περίοδο, έχουμε δείγματα ότι έχουν «κουραστεί». Ήδη έχουμε κάνει και εμείς διορθωτικές κινήσεις ως Δ.Ε.Υ.Α.Θ. πάνω στα δίκτυα και σε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για να μαζέψουμε νερό με καλλιέργειες από πηγές, γεγονός όμως είναι ότι όταν δεν υπάρχει αναπλήρωση του νερού που έχουμε εξασφαλίσει την προηγούμενη χρονιά, δεν έχουμε τις απαιτούμενες ροές που μπορούν να καταλήξουν στις δεξαμενές μας. Δεν είναι τραγικά τα πράγματα, απλά φοβόμαστε για το χειρότερο. Για να εξασφαλίσουμε λίγο την ποσότητα του νερού και να ησυχάσουμε για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα όλοι μας το ξανατονίζω», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Μανίτσας.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...