Κώστας Μανίτσας: Να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της πενταετίας

Ημέρα:

«Μέχρι έναν βαθμό ήταν αναμενόμενη η νίκη, αλλά το ποσοστό που λάβαμε ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο / Αυτή τη στιγμή εκτελούνται στη Θάσο έργα ύψους σχεδόν 49 εκατ. ευρώ / Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού»

«O συνδυασμός μας πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Μέχρι έναν βαθμό ήταν αναμενόμενη, αλλά το ποσοστό που λάβαμε ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη του λαού της Θάσου προς τον δήμαρχό μας, Λευτέρη Κυριακίδη και τον συνδυασμό μας και είναι παράλληλα μία μεγάλη επιβράβευση της προσπάθειας που κάναμε».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Μανίτσας, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά με την εκλογική νίκη του Λευτέρη Κυριακίδη: «Κανένας δεν ψηφίζει αν δεν βλέπει αποτελέσματα. Πλέον αυτή η μεγάλη νίκη είναι για εμάς και μία μεγάλη ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όλες τις υποχρεώσεις που μας έχει αναθέσει ο λαός της Θάσου για τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται στη Θάσο έργα ύψους σχεδόν 49 εκατομμυρίων ευρώ και ευελπιστούμε να γίνουν πολύ περισσότερα…»

«Έχουμε ετοιμάσει μελέτες και προγράμματα, τα οποία τα είχαμε παρουσιάσει και στις προεκλογικές μας ομιλίες σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται στη Θάσο έργα ύψους σχεδόν 49 εκατομμυρίων ευρώ και ευελπιστούμε να γίνουν πολύ περισσότερα. Πρόσφατα ήταν στο νησί μας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος και κάναμε μία συνάντηση μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και του υπουργού, ο οποίος μας στήριξε σε όποιες προσπάθειες μέχρι τώρα φυσικά έχουμε κάνει, αλλά και σε αυτές που θα κάνουμε από εδώ και πέρα, λέγοντάς μας ότι θα είναι δίπλα μας, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον νέο αγώνα που έχουμε, γιατί είναι υποστελεχωμένες οι δημοτικές επιχειρήσεις κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Ο κ. Λιβάνιος μας έδωσε κάποιες κατευθύνσεις και προχωράμε όλοι μαζί πλέον για μία πολύ λαμπρή πενταετία από εδώ και πέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανίτσας. 

«Πραγματικά η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού – Η μόνη παραφωνία ήταν στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκάλας Καλλιράχης – Θα διορθωθεί όμως κι εκεί το πρόβλημα με την τοποθέτηση νέου αγωγού…»

Ερωτηθείς στη συνέχεια αναφορικά με το αν ανταποκρίθηκε η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου στις μεγάλες απαιτήσεις του φετινού καλοκαιριού, ο πρόεδρος της επιχείρησης απάντησε: «Πραγματικά η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού κι αυτό ήταν το μεγάλο μας στοίχημα, το πως θα ανταποκριθούμε, Πετύχουμε ως προς την επάρκεια του νερού, ωστόσο η μόνη παραφωνία ήταν στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκάλας Καλλιράχης που πέρασε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, ειδικά στην διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου. Όχι από ανεπάρκεια νερού, αλλά λόγω του ότι υπάρχει ένας αγωγός 11 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε πριν 47 χρόνια. Είναι μία τραγική κατάσταση. Ευτυχώς εμείς σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Κατορθώσαμε και συντάξαμε μελέτη, βρήκαμε την πηγή χρηματοδότησης, δημοπράτησαμε το έργο και αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 2,5 με 3 χιλιόμετρα φτιαγμένος ο νέος αγωγός και προχωράμε να κλείσουμε τα 11 χιλιόμετρα με ολοκαίνουργιο αγωγό και με μία δεύτερη γεώτρηση εφεδρεία. Όλα αυτά θα είναι μία πικρή ανάμνηση για την επόμενη χρονιά».

«Από εδώ και πέρα θα δώσουμε τη μάχη για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της πενταετίας. Πάνω από όλα αυτός είναι ο στόχος μας…» «Οι απαιτήσεις από εδώ και πέρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες του χρόνου. Αυτό δείχνουν όλες οι ενδείξεις. Φέτος ήμασταν από 12 μέχρι 15% πιο πάνω από το 2019 που ήταν η χρονιά – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Πέρασαν στο νησί 1.700.000 χιλιάδες άτομα το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου και όπως όλοι γνωρίζουμε από την άλλη δεν σταματάει η ανοικοδόμηση στο νησί μας. Άρα έχουμε τεράστιες απαιτήσεις από τον κόσμο. Γι’ αυτό ήδη δρομολογούμε επιπλέον έργα στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Στις 26 Οκτωβρίου και στις 4 Νοεμβρίου δημοπρατούμε τους δύο βιολογικούς σε Πρίνο και Ποτάμια αντίστοιχα. Από εκεί και μετά μόνο τα δίκτυα από Σκάλα Καλλιράχης, Σωτήρος, Πρίνο, είναι γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ εκτός από τον βιολογικό», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ο οποίος υπογράμμισε καταληκτικά ότι «από εδώ και πέρα θα δώσουμε τη μάχη για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της πενταετίας. Πάνω από όλα αυτός είναι ο στόχος μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...

Φορολογικό ν/σ: Δεν κάνουν πίσω οι δικηγόροι της Καβάλας

Γιώργος Γραμμένος: Η αποχή μας σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται...

Στην τελική ευθεία η μεταφορά των σχολών του ΔΙΠΑΕ στο Δημοκρίτειο

«Το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά το Δημοκρίτειο...

Το CosmoClassical ολοκληρώνεται με δύο ξεχωριστές συναυλίες

Το Cosmopolis festival ολοκληρώνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το...

Στις 7 Δεκεμβρίου με ANASTASIA η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καβάλα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Την Πέμπτη...