Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική περίοδος στη Θάσο

Ημέρα:

«Η φετινή τουριστική περίοδος πάει καλά, αυτό φαίνεται άλλωστε και πιστεύουμε ότι θα είναι εξίσου καλή, όπως αυτή του 2023».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, αναφορικά με την τουριστική κίνηση στο νησί.

«Το σήμερα δεν έχει σημασία, αλλά αυτό που μετράει είναι το σύνολο, το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και το πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα…»

Ωστόσο, σημείωσε πως «δεν μπορούμε να δούμε σήμερα με ακρίβεια πως πάμε, γιατί σήμερα μπορεί να μην πάμε τόσο καλά όσο χθες κι αύριο να πάμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι σήμερα. Υπάρχουν πάρα πολλές διακυμάνσεις και είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται αυτό. Το καλοκαίρι δεν κινείται με μια γραμμή μόνο προς τα πάνω. Έχει τα πάνω και τα κάτω του και πολλές φορές το να προβλέψουμε πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί είναι πολλές οι συγκυρίες, ακόμη και ο καιρός. Το ότι έβρεχε την Πέμπτη (4/7) ίσως έκανε κάποιους που ήρθαν στη Θάσο οδικώς να αποχωρήσουν. Άρα το σήμερα δεν έχει σημασία, αλλά αυτό που μετράει είναι το σύνολο, το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και το πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα».

«Γενικά οι πληρότητες στο σύνολό τους, είναι καλές…»

«Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος. Γενικά οι πληρότητες στο σύνολό τους, είναι καλές. Ποτέ δεν μπορούμε να έχουμε ένα σίγουρο αποτέλεσμα. Πάντα προβλέψεις κάνουμε για το τι θα γίνει. Έχουμε τα δεδομένα άλλων ετών και σε αυτά βασιζόμαστε. Όχι μόνο της προηγούμενης χρονιάς, αλλά συνήθως το δείγμα είναι μεγαλύτερο και βλέποντας και τις αγορές. Στη Θάσο έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά μικρά καταλύματα που βασίζονται κυρίως σε μια αγορά και πουλάνε μέσω μόνο ενός μέσου, της booking για παράδειγμα. Επομένως όταν βασίζεται σε τόσους συγκεκριμένους παράγοντες κάτι να μην πάει καλά αμέσως φαίνεται ότι έχεις ένα πρόβλημα. Θα πρέπει λοιπόν να μην είναι τόσο μικρή η αγορά σου ή να μη βασίζεσαι σε έναν μόνο πωλητή για το προϊόν σου για να μπορέσεις να έχεις μια μικρότερη διακύμανση των πωλήσεών σου. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό από καταλύματα που τα διαχειρίζονται άνθρωποι που έχουν δευτερεύον εισόδημα», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παρασχούδης. 

«Οι βορειοευρωπαίοι είναι πολύ καλοί πελάτες και κρατάνε τα ξενοδοχεία ανοιχτά από αρχές Μαΐου μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Ιούλιο και Αύγουστο έχουμε κυρίως Βαλκάνιους επισκέπτες, αλλά και τους Έλληνες…»

Τέλος, αναφορικά με τις εθνικότητες που βρίσκονται στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης ανέφερε: «Οι βορειοευρωπαίοι είναι πολύ καλοί πελάτες και κρατάνε τα ξενοδοχεία ανοιχτά από αρχές Μαΐου μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Ιούλιο και Αύγουστο έχουμε κυρίως Βαλκάνιους επισκέπτες, αλλά και τους Έλληνες. Η αγορά των μικρών καταλυμάτων απευθύνεται κυρίως σε αυτούς κι όχι στους Ευρωπαίους. Το πόσο καλά θα πάνε τα μικρά καταλύματα, κυρίως αυτά που βασίζονται στην οικονομία διαμοιρασμού, θα φανεί από το αν έχουν καλές γνωριμίες. Όσοι έχουν νέα καταλύματα και δεν έχουν την πελατεία που πρέπει οφείλουν να δουλέψουν σκληρά πάνω σε αυτό για να έχουν κι αυτοί τους πελάτες τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...

Όμιλος Κουρτίδη: Οι δυνατότητες ανάπτυξης των νομών Σερρών – Δράμας – Καβάλας στο επίκεντρο του «1ου Amphipolis Forum»

Σημαντικές παρεμβάσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και σπουδαίων εισηγητών  /...