Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Η Θάσος δεν είναι ακριβός τουριστικός προορισμός

Ημέρα:

Πάρης Παρασχούδης: Το λειτουργικό κόστος των μονάδων φιλοξενίας έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2019 τουλάχιστον 50% / Η σχέση ποιότητας – τιμής πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όχι στις τιμές που θα θέλαμε εμείς

«Η Θάσος δεν είναι ένας ακριβός προορισμός. Μπορεί να υπάρχουν μικρές εξαιρέσεις με κάποια ακριβά καταστήματα εστίασης ή καταλύματα, αλλά αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι ο μέσος όρος και αυτός στο νησί μας δεν είναι ακριβός».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά ότι «αν σκεφτούμε ότι το λειτουργικό κόστος των μονάδων φιλοξενίας έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2019 τουλάχιστον 50% και οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί, τουλάχιστον στις οργανωμένες δομές, όπως είναι τα ξενοδοχεία καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε ένας ακριβός προορισμός».

«Η σχέση ποιότητας – τιμής πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όχι στις τιμές που θα θέλαμε εμείς…»

Ο Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ακόμη ότι το κόστος έχει επιβαρύνει κυρίως τις επιχειρήσεις.

«Εμείς που δουλεύουμε σε ένα διεθνές περιβάλλον, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τις τιμές, διότι ο πελάτης συγκρίνει τις δικές μας τιμές με αυτές από έναν άλλο προορισμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, οπότε η σχέση ποιότητας – τιμής πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όχι στις τιμές που θα θέλαμε εμείς», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου. Αναφορικά με το πως πηγαίνει η τουριστική κίνηση στο νησί, ο Π. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Το πόσο ευχαριστημένος είναι κάποιος, εξαρτάται από τις προσδοκίες που έχει. Εκεί στον Μάρτιο δημιουργήθηκαν τεράστιες προσδοκίες ότι θα βουλιάξουμε και βάλαμε «σωσίβια» γύρω γύρω στη Θάσο για να μη βουλιάξουμε! Φυσικά δεν είναι έτσι η πραγματικότητα γιατί ξέραμε ότι όλη αυτή η κατάσταση, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, οι πληθωριστικές τάσεις που υπάρχουν, τα ακριβά εισιτήρια θα μείωναν την αγοραστική δύναμη των πελατών μας. Οπότε είναι επόμενο αν δεν έχεις αρκετά να μην μπορείς να πας διακοπές Είναι λογικό και επόμενο», δήλωσε σχετικά. 

«Όλοι περιμένουν μαζική κάθοδο των Ρουμάνων – Όσον αφορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε πάρα πολύ κόσμο και εκεί έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης όλου αυτού του κόσμου, ο οποίος πέφτει μαζεμένος…»

«Ωστόσο τα ξενοδοχεία έχουν πολύ καλές πληρότητες αυτή τη στιγμή και όλοι περιμένουν τη μαζική κάθοδο, αυτή των Ρουμάνων, γιατί εκεί έχει δοθεί από τα μικρά καταλύματα η προτεραιότητα. Αυτή ξεκίνησε λίγο αργότερα για πολλούς λόγους, την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι πάμε καλά. Πέρσι είχαμε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα γιατί ο κόσμος είχε όρεξη να φύγει από το σπίτι. Είχε και χρήματα περισσότερα χρήματα, είχε κάνει οικονομία λόγω της πανδημίας, τώρα μπαίνουμε σε κανονικότητα προ της πανδημίας εποχής. Όσον αφορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε πάρα πολύ κόσμο και εκεί έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης όλου αυτού του κόσμου, ο οποίος πέφτει μαζεμένος. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και να το καταφέρουμε, είναι να διαχειριστούμε τις ροές, ώστε να μην έρχονται όλοι Αύγουστο, αλλά να τους απλώσουμε στο διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Χωρίς αεροπλάνα δεν γίνεται αυτό. Ο οδικός τουρισμός είναι σαν τους Έλληνες που έρχονταν παλιά Ιούλιο και Αύγουστο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε πτήσεις στο αεροδρόμιο μας. Χωρίς πτήσεις δεν μπορούμε να απλώσουμε τον τουρισμό. Φέτος είδαμε σχετικά τον Μάιο ότι το αεροδρόμιο πήγε λίγο καλύτερα από πέρυσι αυτό είναι θετικό, αλλά θέλει συλλογική προσπάθεια για να αναδείξουμε το αεροδρόμιο και να φέρουμε περισσότερες πτήσεις». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

20χρονος νεκρός σε σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Την 27-2-2024 και ώρα 20.30, στην Εθνική οδό Κομοτηνής...

Καβάλα: Διαρρήκτριες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και τις κυβερνητικές πολιτικές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από...