Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Μαρκιανός: Κομβικής σημασίας ο ρόλος της αντιδημαρχίας Τουρισμού

Ημέρα:

«Υποδομές, προβολή, πληροφόρηση και βοήθεια στους επενδυτές και τους επαγγελματίες στο επίκεντρο / Έχουμε την ευνοϊκή συγκυρία ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ. Αρχοντής, να προέρχεται από το νησί της Θάσου»

Για τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε από την αρχή του 2024, μίλησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός. 

«Η διοίκηση του Δήμου Θάσου και ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης, από την προηγούμενη τετραετία έδειξαν πόσο σημαντικό θεωρούν το κομμάτι του Τουρισμού, ξεκινώντας την αντιδημαρχία και βάζοντας τις σωστές βάσεις για τον κρίσιμο για το νησί μας τομέα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

Υποδομές, προβολή, πληροφόρηση και βοήθεια στους επενδυτές και τους επαγγελματίες του Τουρισμού στο επίκεντρο

«Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να πάει στο επόμενο βήμα, γνωρίζοντας πλέον τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, ώστε η αντιδημαρχία Τουρισμού εκτός από τα βασικά, με τα οποία ασχολούνταν με επιτυχία, δηλαδή κυρίως την προβολή με τη βοήθεια των φορέων και του οργανισμού τουρισμού, να αρχίσει πλέον να βλέπει κι άλλα θέματα που αφορούν τον Τουρισμό, όπως είναι οι υποδομές, η πληροφόρηση και γενικά να οργανώσει όλο αυτό το κομμάτι και να βοηθάει τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και επιχειρήσεων, σε όποιον βαθμό μπορεί, ώστε να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα στον επισκέπτη», επισήμανε στη συνέχεια ο Γιάννης Μαρκιανός.

«Στόχος μας να ενεργοποιήσουμε τους πάντες, γιατί ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων…»

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβα, καθώς ουσιαστικά ο Τουρισμός σχετίζεται με όλο το φάσμα της διοίκησης. Ο τουρίστας βρίσκεται αντιμέτωπος με όλη την τοπική κοινωνία κι αυτό είναι που θέλουμε να προσπαθήσουμε, είναι αφενός να ενεργοποιήσουμε τους πάντες, γιατί ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων, αλλά και αφετέρου να βοηθήσουμε οι φυσικοί πόροι που υπάρχουν να γίνουν τουριστικό προϊόν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο νέος αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου.

«Έχουμε την ευνοϊκή συγκυρία ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ. να είναι ο κ. Αρχοντής, ο οποίος προέρχεται από το νησί της Θάσου…»

Αναφορικά με το ποιες θα είναι οι επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα, ο κ. Μαρκιανός επισήμανε: «Έχουμε την ευνοϊκή συγκυρία ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να είναι ο κ. Αρχοντής, ο οποίος προέρχεται από το νησί της Θάσου, οπότε η συνεργασία θα προχωρήσει και θα φέρει καλά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε τις επαφές με όλους τους φορείς, για να βάλουμε σε μία προτεραιότητα αυτά τα οποία θέλουμε να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε και τελικά να κάνουμε μία στρατηγική, τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας, για το νησί της Θάσου».

«Η εικόνα που έχουμε προς το παρόν για το καλοκαίρι του 2024 είναι πάρα πολύ καλή…»

Ερωτηθείς τέλος για το τι δείχνουν τα πρώτα μηνύματα για τον Τουρισμό στη Θάσο για το καλοκαίρι του 2024, ο κ. Μαρκιανός απάντησε: «Η εικόνα που έχουμε προς το παρόν για το καλοκαίρι του 2024 είναι πάρα πολύ καλή. Τα συμβόλαια με τα γραφεία που έχουν υπογραφεί από πέρυσι δείχνουν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Οι αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας δείχνουν και αυτές να κινούνται ανοδικά και από εκεί και πέρα έχουν αρχίσει οι πρώτες προκρατήσεις που δίνουν μία αρκετά αισιόδοξη νότα για το επόμενο καλοκαίρι. Γενικότερα η κίνηση θα ξεκινήσει κοντά στο Πάσχα και δεν θα υπάρχει μεγάλο κενό, αφού το Πάσχα «πέφτει» αργά. Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση να μην έχουμε κάποιους αστάθμητους παράγοντες, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε πάθει πολλά και έχουμε μάθει να είμαστε επιφυλακτικοί φοβούμενοι το απρόοπτο».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Περισυλλέχθηκε η αδέσποτη σκυλίτσα στον Αμυγδαλεώνα

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει...

Κυκλικός κόμβος και άλλες παρεμβάσεις στην οδό Κουντουριώτου

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από...

Συλλυπητήρια της Μητρόπολης ΦΝΘ την ἐκδημία Μαργαρίτας Κιτσικοπούλου

«Τὸ Διοικητικὸ Συμβούλιο τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος «ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...

Μεγάλο το εργασιακό κόστος στον τουρισμό

Πάρης Παρασχούδης: Για να βρεις προσωπικό πρέπει να δώσεις...

Μπάμπης Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία  «παίζει» χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή

«Ένα ποσοστό στις Ευρωεκλογές το οποίο θα χρήζει κάποιας...

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean...