Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαθήματα από φέτος στο ΕΠΑΛ της Θάσου

Ημέρα:

spot_img

Ολοκληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για το κτήριο όπου θα στεγαστεί το ΕΠΑ.Λ. της Θάσου, όπως τόνισε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (17/11) ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Συναντήθηκα πρόσφατα στην Αθήνα με τον υφυπουργό Παιδείας τον κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη και τους τεχνικούς του υπουργείου. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει με τις δικές μας δαπάνες και με την Τεχνική Υπηρεσία όλα τα προαπαιτούμενα για το κτήριο του ΕΠΑ.Λ.», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.

Ανεξάρτητη σχολική μονάδα από παράρτημα ΕΠΑ.Λ. η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας

«Η υποδοχή στο υπουργείο Παιδείας ήταν εξαιρετική, γιατί εκτός από την έναρξη των μαθημάτων που θα γίνει φέτος σε λίγες μέρες, προβλέπουμε να πάμε σ’ ένα νέο κτηριολογικό πρόγραμμα, ώστε να έχουμε επέκταση της δομής αυτής για να φιλοξενηθούν κι άλλα τμήματα, άλλες κατευθύνσεις κι άλλες τάξεις. Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, όπως μου ανακοινώθηκε, είναι να περάσουμε, κάτι που δεν είναι εύκολο, από παράρτημα ΕΠΑ.Λ. σε ανεξάρτητη σχολική μονάδα. Αυτό είναι μια εξαιρετική εξέλιξη για το μέλλον των παιδιών μας και του νησιού», συμπλήρωσε σχετικά για το θέμα ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Δεν θα λυθεί το ζήτημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αν δεν…»

Ο δήμαρχος Θάσου ρωτήθηκε και για το πάντα επίκαιρο θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και απάντησε: «Συζητήσεις έχουν γίνει πάρα πολλές. Αυτό που έχω πει κι άλλη φορά είναι πως δεν είναι πανάκεια να έρθει η αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Βεβαίως είναι καλοδεχούμενο, αφού η αποκέντρωση είναι κάτι που πρέπει να είναι στόχος μας, όμως αν όλα αυτά δεν βρίσκονται μέσα σ’ ένα θεσμικό πλαίσιο που να δίνει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να επιβάλλει πράγματα κι όχι απλώς να γνωμοδοτεί, δεν θα λυθεί το ζήτημα. Βεβαίως η γραμμή Πρίνου – Καβάλας έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία για το νησί μας, κυρίως γιατί συνδέει το Κέντρο Υγείας με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Πολύ σημαντικό είναι ότι αποτελεί τη μοναδική γραμμή που συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού το νησί. Είναι κερδοφόρα γραμμή, έστω κι αν δεν είναι όσο της Κεραμωτής, έτσι πρέπει να τη δούμε και να επιβάλλουμε την υποχρέωση όλες οι εταιρείες που δουλεύουν στην Κεραμωτή να καλύπτουν και τη γραμμή Πρίνου – Καβάλας. Δεν αναφέρομαι στο να δημιουργηθεί μια διαδημοτική επιχείρηση, καθώς θεωρώ ότι θα είναι θνησιγενής μια τέτοια επιλογή».

Απαίτηση του δήμου Θάσου να εντάξει η ειδική γραμματεία υδάτων το νησί στα έχοντα κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Τέλος, ο κ. Χατζηεμμανουήλ απάντησε και στο ερώτημα του «Ενήμερου» και του Kavala Web News, για το κατά πόσο έτοιμο είναι το νησί ενόψει του χειμώνα.

«Τα ζητήματα αυτά αφορούν τη διαχείριση, τόσο από την πλευρά της περιφέρειας και του δήμου, όσο όμως και για άλλα, όπως τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων από την ειδική γραμματεία υδάτων από το υπουργείο. Το 2012, όταν άρχισε να εκπονείται αυτό το σχέδιο, δεν συμπεριελήφθησαν ως μη έχοντα κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, η Θάσος και η Σαμοθράκη! Είναι κάτι που ακούγεται παράξενα. Ήδη έχω κατεβεί στην ειδική γραμματεία υδάτων, αλλά και στο περιφερειακό συνέδριο, ζήτησα να διορθωθεί τάχιστα, γιατί για να μπορείς να χρηματοδοτηθείς για αντιπλημμυρικά έργα θα πρέπει να είσαι στον σχεδιασμό του κράτους. Είναι μια απαίτησή μας. Όλα τα άλλα είναι διαχειριστικά. Πρέπει να έχουμε την ευελιξία, την άμεση επαφή δήμοι και περιφέρεια για να τα αντιμετωπίσουμε. Όλα τα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν το ίδιο σενάριο. Ένα πλημμυρικό φαινόμενο δεν ξέρουμε που θα χτυπήσει και ποια θα είναι η ένταση και η μορφή του», τόνισε στην απάντησή του ο δήμαρχος Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...