Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Ημέρα:

spot_img

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα χωριά του νησιού / Η εύρεση προσωπικού το κυριότερο πρόβλημα / Τα μηνύματα είναι καλά για τη φετινή τουριστική περίοδο

Στην επανενεργοποίηση του πανθασιακού συλλόγου επαγγελματιών, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου του νησιού, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (18/2) στην Σκάλα Πρίνου.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» η τουριστική πράκτορας και επαγγελματίας του τουρισμού στη Θάσο, Μαρία Πολυμέρου, η οποία υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία, ώστε όλοι οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε ένα όργανο τα προβλήματα που τους απασχολούν και από αυτό να προωθούνται οι ανάλογες λύσεις. 

«Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα χωριά του νησιού και σε αυτό που καταλήξαμε και που θα ξεκινήσει σιγά σιγά, είναι ότι θα δημιουργηθεί ένας πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών, ώστε να μπορούν να προωθούν τα προβλήματά τους…»

«Είναι μία κίνηση που ξεκίνησε από επαγγελματίες όλων των κλάδων, από όλη τη Θάσο. Η πρώτη συζήτηση είχε γίνει εν μέσω της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι, αλλά λόγω υποχρεώσεων κάναμε αυτήν την συνάντηση πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα χωριά του νησιού και σε αυτό που εν τέλει καταλήξαμε και που θα ξεκινήσει σιγά σιγά, είναι ότι θα δημιουργηθεί ένας πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών, ώστε να μπορούν να προωθούν τα προβλήματά τους οι επαγγελματίες και να αναζητούμε λύσεις για αυτά.

Να σημειώσω ότι πανθασιακός σύλλογος υπήρχε παλιότερα, ο οποίος ήταν σε παύση και τώρα θα ενεργοποιηθεί ξανά. Από κάθε χωριό υπάρχουν εκπρόσωποι στο προσωρινό συμβούλιο, που δεν είναι ακόμη διοίκηση, το τονίζω αυτό, γιατί δεν είναι κάτι επίσημο ακόμη, με στόχο οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να τρέξουν τις διαδικασίες, ώστε να γίνει η ενεργοποίηση του συλλόγου», επισήμανε σχετικά η Μαρία Πολυμέρου.

Η εύρεση προσωπικού το κυριότερο πρόβλημα που έχουν να επιλύσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Θάσο

Όσον αφορά τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της Κυριακής, η Μαρία Πολυμέρου τόνισε ότι οι υποδομές ήταν ένα από τα προβλήματα που συζητήθηκαν, όμως δεν ήταν το σημαντικότερο.

«Υπάρχουν πολύ πιο άμεσα προβλήματα και ενόψει του ξεκινήματος της τουριστικής σεζόν ένα εξ αυτών είναι η εύρεση προσωπικού. Είναι ένα μείζον θέμα που ταλανίζει τους περισσότερους επαγγελματίες του νησιού. Συζητήθηκαν κάποιες λύσεις, ενώ επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει από το νέο συμβούλιο. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η μικρή σεζόν που υπάρχει στη Θάσο, αλλά και η προβολή του νησιού. Τέθηκαν δηλαδή θέματα που όλοι συζητάμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν υπήρχε ένα όργανο, το οποίο να εκπροσωπεί όλη τη Θάσο, ώστε να μπορέσει να γίνει κάποια περαιτέρω συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πολυμέρου. 

«Θα ξαναγίνει μία συνάντηση σε 20 περίπου ημέρες για να μας ενημερώσουν πως έχουν προχωρήσει και θα πορευτούμε αυτή τη σεζόν με το συμβούλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή…»

«Αποφασίσαμε ότι το προσωρινό συμβούλιο που έχει προκύψει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να γίνει ενεργοποίηση του παλαιότερου συλλόγου και του καταστατικού του και όλα όσα χρειάζονται. Θα πατήσουμε πάνω σε αυτό για να είναι λίγο πιο εύκολη η διαδικασία, καθώς γενικότερα είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες και χρόνος δεν υπάρχει από τη στιγμή. Θα ξαναγίνει μία συνάντηση σε 20 περίπου ημέρες για να μας ενημερώσουν πως έχουν προχωρήσει και θα πορευτούμε αυτή τη σεζόν με το συμβούλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν με το καλό, θα γίνουν και πιο επίσημες διαδικασίες για εκλογή των αντιπροσώπων και επίσημου διοικητικού συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή το κάθε χωριό είπε ποιοι θέλουν να το εκπροσωπούν, από αυτούς που είχαν και τη διάθεση, γιατί χρειάζεται αρκετός προσωπικός χρόνος για να τρέξει κανείς για τέτοια θέματα», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις της η Μαρία Πολυμέρου. 

«Ευτυχώς για όλους μας εξακολουθούν τα μηνύματα να είναι καλά για τη φετινή τουριστική περίοδο. Ακόμη και για το Πάσχα πλέον…»

Τέλος, αναφορικά με το αν συνεχίζουν τα μηνύματα να είναι καλά για τη φετινή τουριστική περίοδο στο νησί της Θάσου, η Μαρία Πολυμέρου υπογράμμισε: «Ευτυχώς για όλους μας εξακολουθούν τα μηνύματα να είναι καλά. Ακόμη και για το Πάσχα πλέον. Απ’ όσο έχω ενημερωθεί υπάρχει και ένα δεκαήμερο στη Ρουμανία όπου έχουν αργία, οπότε έχουν ανέβει οι κρατήσεις από νωρίς. Το καλό με τη φετινή τουριστική περίοδο είναι ότι το Πάσχα πέφτει πιο αργά και θα είναι πιο ομαλή η σεζόν, θα υπάρχει συνέχεια και δεν θα υπάρχουν τα κενά ενδιάμεσα που υπήρχαν τις προηγούμενες χρονιές, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και στις επιχειρήσεις και κυρίως τους ξενοδόχους».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...

Ο Δήμος Καβάλας απειλεί με πρόστιμα για τα μέτρα πυροπροστασίας

Μέχρι 10 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να υποβάλλουν...

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δημιουργούμε ένα νέο Ε.Σ.Υ., πιο φιλικό προς τον πολίτη»

Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για να ενισχύσει και να...

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείρισή των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων...

Τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

9 υποψήφιοι για 2 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ

Από την Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το ακόλουθο...