Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αρκετά καλή η εικόνα του τουρισμού στη Θάσο

Ημέρα:

Γιάννης Μαρκιανός: Περιμένουμε να είναι μια εξίσου καλή σεζόν με την περσινή / Οι περισσότερες αφίξεις θα ξεκινήσουν μετά το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου / Προσπάθειες για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού

«Η εικόνα που έχω σχηματίσει αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλή. Οι προκρατήσεις ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 70%. Αισιοδοξούμε ότι αυτό το ποσοστό θα εξελίσσεται ολοένα και καλύτερα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» σχετικά με την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός. 

«Περιμένουμε να είναι μια εξίσου καλή σεζόν με την περσινή και αν δεν έχουμε απρόοπτα, ενδεχομένως και να την ξεπεράσει…»

«Γενικά όλα φαίνεται να είναι έτοιμα για τη φετινή τουριστική περίοδο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όλοι είναι προετοιμασμένοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Ακόμη και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που είναι πολύ σημαντικό, φαίνεται προς στιγμήν να μπορούν να το διαχειριστούν οι επαγγελματίες και να το προσπεράσουν, οπότε περιμένουμε να είναι μια εξίσου καλή σεζόν με την περσινή και αν δεν έχουμε απρόοπτα, ενδεχομένως και να την ξεπεράσει», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μαρκιανός.

Το ότι το Πάσχα «έπεσε» αργά, βοήθησε το νησί να είναι έτοιμο για τις περισσότερες αφίξεις πάρα πολύ έγκαιρα

«Το φετινό Πάσχα ήταν εξαιρετικό για τη Θάσο, υπήρξε μεγάλη κίνηση κι αυτό ήταν κάτι που βοήθησε το νησί να είναι έτοιμο για τις περισσότερες αφίξεις πάρα πολύ έγκαιρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, διότι όλοι προσδοκούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά για να γίνει αυτό ο προορισμός πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένος και έτοιμος. Θεωρούμε ότι φέτος αυτό συνέβη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου.

«Οι περισσότερες αφίξεις θα ξεκινήσουν μετά το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου, όταν κλείσουν τα σχολεία…»

Αναφορικά με το πότε αναμένεται να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στο νησί, αλλά και το τι γίνεται με τις υποδομές, ο Γιάννης Μαρκιανός επισήμανε: «Ήδη υπάρχουν αφίξεις με τον οργανωμένο τουρισμό, αλλά οι περισσότερες θα ξεκινήσουν μετά το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου, όταν κλείσουν τα σχολεία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις βαλκανικές αγορές. Όσον αφορά τις υποδομές γενικά φαίνεται ότι έχουμε σχέδιο για τα περισσότερα, αλλά όταν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός αφίξεων, πάντα θα υπάρχουν απρόοπτα και προβλήματα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να έχουμε την οργάνωση, ώστε πολύ γρήγορα να τα προσπερνάμε». 

Ικανοποίηση για την αύξηση των δρομολογίων των ferry boat από 1η Ιουνίου – Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού

Σχετικά με τον στόχο για την αύξηση του αριθμού των πτήσεων από το εξωτερικό, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου δήλωσε: «Είναι κάτι που μας απασχολεί συνεχώς, δεν είναι απλό, αλλά είναι ένα περίπλοκο θέμα γιατί πρέπει να εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας, αφού για να έρθουν νέες αγορές πρέπει να βρουν καταλύματα, με τα οποία θα κάνουν συμφωνίες. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς εδώ, αλλά και με πάρα πολλούς ιδιώτες, γι’ αυτό είμαστε αρκετά αισιόδοξοι και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν αρκετές νέες συμφωνίες για το 2025».

Τέλος, για την αύξηση των δρομολογίων των ferry boat από την 1η Ιουνίου, ο κ. Μαρκιανός ανέφερε: «Αυξάνονται και τα δρομολόγια από Καβάλα, είναι υπεραρκετά κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για το νησί της Θάσου, καθώς κανείς δεν αισθάνεται αποκλεισμένος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...