Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απάντηση του Δημάρχου Θάσου στην Λαϊκή Συσπείρωση για το ύψος του ανταλλάγματος της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας

Ημέρα:

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για το ύψος του ανταλλάγματος της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Με την υπ. αριθμ. 73/11-04-2023 (ΑΔΑ: ΨΑΓ8ΩΡΔ-3Ο2) Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με εισήγηση της Διοίκησης αποφάσισε ομόφωνα να καθορίσει το αντάλλαγμα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παράλιας στο ύψος που ήταν το έτος 2022, δηλαδή να μην υπάρξει καμία αύξηση.

Όταν ή ανωτέρω απόφαση εστάλη στην Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας, προκειμένου ως αρμόδια υπηρεσία να εγκρίνει το αντάλλαγμα, και παρά τις πιέσεις που άσκησε η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας ζήτησε εγγράφως στις 28-04-2023 την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Με την υπ. αριθμ. 106/09-05-2023 (ΑΔΑ: 95ΙΨΩΡΔ-9ΣΦ) Απόφαση του το Δημοτικό  Συμβούλιο Θάσου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να είναι δυνατό να προχωρήσει εκ μέρους του Δήμου Θάσου η διαδικασία τόσο των απευθείας όσο και των διά δημοπρασίας παραχωρήσεων προς όφελος των μικρομεσαίων απασχολούμενων (ενοικιαστών).

Είναι προφανές ότι αν δεν συμφωνούσε άμεσα ο Δήμος της Θάσου, και μέχρι να συμφωνούσε, όλοι οι εν δυνάμει ενοικιαστές θα ήταν όμηροι μιας εκκρεμούς διαδικασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για ακόμη μία φορά, εκ του ασφαλούς και υποκριτικά καταψήφισε την απόφαση (γνωρίζοντας βέβαια ότι η απόφαση θα λαμβάνονταν). Θέλοντας, δε, να εκμεταλλευτεί πολιτικά και την προεκλογική περίοδο κατηγορεί την Διοίκηση του Δήμου Θάσου, που με αίσθημα ευθύνης έπραξε αυτό που όλοι οι ενοικιαστές επιθυμούσαν διακαώς, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία και η ολοκλήρωση των παραχωρήσεων ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Οι πολίτες της Θάσου οφείλουν να γνωρίζουν και γνωρίζουν.

Γνωρίζουν ποιοι πραγματικά μάχονται προς το συμφέρον τους με πράξεις και έργα και ποιοι με ανακοινώσεις.

Γνωρίζουν ποιοι έχουν την δύναμη να λάβουν αποφάσεις προς όφελός τους και ποιοι κρυμμένοι πίσω από την «δήθεν» φιλολαϊκή ιδεολογία τους δίνουν μάχες με μόνο στόχο το κομματικό όφελος.

Γνωρίζουν όμως, τι πραγματικά θα συνέβαινε αν η λήψη ή μη της ανωτέρω απόφασης κρινόταν στην ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου;

Την απάντηση οφείλουν να την δώσουν στους πολίτες οι «αγωνιστές» της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου».

Γραφείο Δημάρχου

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...