Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Ημέρα:

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό / Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό / Θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς

Την έντονη ανησυχία του για το προωθούμενο σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α. από την κυβέρνηση, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το τι ακριβώς θα συμβεί με τις Δ.Ε.Υ.Α., ενώ εξέφρασε και την έντονη αντίθεση του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μεγάλη η ανησυχία για το προσωπικό και δη για τους συμβασιούχους…

«Η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη, πρώτον για το προσωπικό μας. Όλοι ξέρουμε ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι υποστελεχωμένες και ιδίως η δικιά μας στη Θάσο. Από τα 33 άτομα που απαρτίζεται το προσωπικό μας, τα 22 είναι συμβασιούχοι. Άρα, η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι για τους συμβασιούχους, γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να μας πουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε προσλήψεις, γιατί επίκειται συνένωση. Το δεύτερο και μεγαλύτερο ζήτημα είναι το πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε το τι θα ισχύσει τελικά. Είμαστε στο ήξεις αφήξεις, κανένας δεν γνωρίζει τίποτα», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μανίτσας. 

«Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό, γιατί η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη…»

«Επικοινώνησα και με τους τέσσερις βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όλοι είναι ανενημέρωτοι στο 100%. Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό, γιατί η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη. Αν εμείς έχουμε μόνο έχουμε 20 και πλέον συμβασιούχους και οι μόνιμοι δεν ξέρουν αν θα πάνε στην Κομοτηνή ή αν θα κλείσει η επιχείρηση, αν θα υφίσταται, αν δεν θα υφίσταται και τι θα γίνει, φανταστείτε σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι συμβασιούχοι, που έχουμε συμβασιούχους από το 2005», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό, διότι δεν μπορεί να τα βάλουμε όλα στα ίδια μέτρα και σταθμά…»

Όσον αφορά τον ενδεχόμενο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο κ. Μανίτσας σημείωσε: «Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό, διότι δεν μπορεί να τα βάλουμε όλα στα ίδια μέτρα και σταθμά. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν είναι ηθικό να συμπεριληφθούν όλα σε ένα καζάνι, να αποφασίζεται δηλαδή π.χ. από ένα περιφερειακό συμβούλιο μία ενιαία τιμή, για παράδειγμα να αποφασίζει ο Δήμος Νευροκοπίου για τον Δήμο Ορεστιάδας. Πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα; Ποιος το πληρώνει το κτίριο εκεί; Ποιος θα πληρώνει τους υπαλλήλους εκεί;». 

«Θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Δ.Ε.Υ.Α., παρά τα προβλήματα μας. Αυτό είναι το μέλημα και το δικό μας, αλλά αυτό είναι και το θέλω του λαού της Θάσου…»

«Άρα υπάρχει από την πλευρά μας μία εύλογη ανησυχία, λόγω της μεγάλης ασάφειας. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Είμαστε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν παίρνουμε χρήματα από το κράτος για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους μας. Δεν έχουμε απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα. Εκτιμώ ότι θα έχουμε εξελίξεις μέσα 2024, όταν πάει το θέμα στη διαβούλευση. Από εκεί και πέρα θα γίνουν, φαντάζομαι, κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά θα είναι πολύ μικρής εμβέλειας, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Δ.Ε.Υ.Α., παρά τα προβλήματα μας. Αυτό είναι το μέλημα και το δικό μας, αλλά αυτό είναι και το θέλω του λαού της Θάσου», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Μανίτσας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...