Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανέτοιμη η ΔΕΥΑ Θάσου για την τουριστική περίοδο

Ημέρα:

spot_img

Κώστας Μανίτσας: Η ευθύνη είναι μεγάλη και οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε / Σε εξέλιξη πολλά έργα στο νησί / Στερούμαστε  προσωπικό, δεν μπορούμε να προσλάβουμε από πουθενά

Πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου, είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο τεράστιο και άλυτο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ., στα έργα που είναι είτε είναι σε εξέλιξη, είτε έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, καθώς και στις αντιδράσεις των Δ.Ε.Υ,Α. για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Οι απαιτήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα είναι τεράστιες. Μας δημιουργούν μια μεγάλη ευθύνη και οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε…»

«Είμαστε σε μεγάλη κινητικότητα ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου. Τα μηνύματα, όπως μας είπε και ο δήμαρχος Θάσου που παρέστη στις δυο τουριστικές εκθέσεις σε Βερολίνο και Βουκουρέστι, είναι πολύ θετικά. Προβλέπεται μια πολύ καλύτερη χρονιά από πέρυσι κι αυτό σημαίνει ότι πέρα από την τεράστια ανοικοδόμηση στο νησί σε καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες, οι απαιτήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα είναι τεράστιες. Μας δημιουργούν μια μεγάλη ευθύνη και οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε για μια ακόμη θερινή περίοδο όπως και στις προηγούμενες, δηλαδή θα ανταποκριθούμε πλήρως στις μεγάλες απαιτήσεις», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Γενικότερα υπάρχει ένας οργασμός δουλειάς και έργων στη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου…»

Όσον αφορά τα έργα που εκτελεί ή έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ο κ. Μανίτσας σημείωσε: «Τελειώσαμε με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Πρίνου και είμαστε στο στάδιο δημοπράτησης των δικτύων εντός του 15ημερου. Είναι έργο των 4,7 εκ. ευρώ και ενδεχομένως μέσα στον επόμενο μήνα να δημοπρατήσουμε και την εγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ. Πρίνου. Παράλληλα, έχουμε πάρει κωδικό χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Βιολογικού Ποταμιάς – Παναγίας, έργο περίπου 7 εκ. ευρώ. Επίσης για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Λιμεναρίων με 3,5 εκ. ευρώ, είναι κι αυτό κοντά στα τεύχη δημοπράτησης κι έχουμε και τη δεύτερη φάση του συστήματος τηλεδιαρροών. Γενικότερα υπάρχει ένας …οργασμός δουλειάς και έργων στη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου».

«Στερούμαστε  προσωπικό. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε από πουθενά. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Από τα 34 άτομα που ορίζει ο κανονισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., έχουμε μόλις 9 άτομα…»

 Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου μίλησε στη συνέχεια για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και δεν είναι άλλο από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Στερούμαστε  προσωπικό. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε από πουθενά. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Από τα 34 άτομα που ορίζει ο κανονισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., έχουμε μόλις 9 άτομα. Βασιζόμαστε σε συμβασιούχους, σε 8μηνα, σε 2μηνα, όλα πρόσκαιρα. Κάθε χρόνο στέλνουμε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στο υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλα, δυστυχώς όμως δεν προβλέπεται τίποτα. Πρόσφατα μας ήρθε μια εγκύκλιος που έλεγε ότι θα εγκριθούν τρεις θέσεις πολιτικών μηχανικών. Αν γίνει αυτό και ανεξαρτητοποιηθούμε σαν επιχείρηση και κάνουμε δική μας τεχνική υπηρεσία, αυτόνομη, αυτό θα είναι μεγάλο επίτευγμα. Δεν θα μπλεκόμαστε στα πόδια του Δήμου που κι αυτός έχει μεγάλη υποστελέχωση. Με έναν πολιτικό μηχανικό είμαστε αναγκασμένοι να τρέχουμε στον Δήμο, αυτός να μας βλέπει με ένα μάτι γιατί δεν του  φτάνουν οι δικές του υποχρεώσεις έχει και εμάς. Η έλλειψη προσωπικού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή δεν το συζητάμε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μας δίνει το δικαίωμα το κράτος να κάνουμε προσλήψεις. Είναι τελείως ακατανόητο».

 «Είμαστε συντεταγμένες όλες οι διοικήσεις των Δ.Ε.Υ.Α. και αντιδρούμε σε ένα ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού…»

 Σχετικά με τις αντιδράσεις των Δ.Ε.Υ.Α. για πιθανή ιδιωτικοποίηση του νερού, ο κ. Μανίτσας επισήμανε: «Είμαστε συντεταγμένες όλες οι διοικήσεις των Δ.Ε.Υ.Α. και αντιδρούμε σε ένα ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού. Άκουσα τη δήλωση του κ. Σκρέκα που διαβεβαιώνει για μη ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά το τι θα γίνει στο μέλλον δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Υπάρχει μια λογική και εύλογη αναστάτωση στον χώρο μας».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών Ε.Ε. 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...