Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ζημιές από την καταιγίδα σε επιχειρήσεις και κατοικίες στη Θάσο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Προβλήματα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Θάσου προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25/3) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/3).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kavala Web News ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, τα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίστηκαν κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, καθώς φερτές ύλες μεταφέρθηκαν στο δρόμο, στις περιοχές Καλλιράχης, Σκάλας Καλλιράχης και Μαριών.

Ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή των Λιμεναρίων

«Επενέβησαν άμεσα τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας αποκαθιστώντας την ομαλή κυκλοφορία στον δρόμο. Ζημιές, οι οποίες ήδη καταγράφονται, σημειώθηκαν επίσης σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή των Λιμεναρίων. Παράλληλα, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε κατασκευές, όπως σε υπόστεγα και σε καλλιέργειες από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο KWN, ο Σταύρος Κιβράκης.

Τις παράκτιες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας έπληξε το σύστημα χωρίς ν’ αφήσει προβλήματα – Υπό έλεγχο η κατάσταση στα φράγματα στον Νέστο

Όσον αφορά το ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το εν λόγω σύστημα έπληξε κυρίως τις παράκτιες περιοχές, λόγω του ότι το οργανώθηκε στη Χαλκιδική κι είχε την τάση να κινηθεί προς Θράκη, με αποτέλεσμα να επηρεάσει τα νοτιοδυτικά της Θάσου και την παράκτια ζώνη της Π.Ε. Καβάλας.

Αναφορικά με τα φράγματα στην πλευρά του Νέστου, η πληρότητά τους συνεχίζει να είναι μεγάλη, όμως όπως είπε ο κ. Κιβράκης, όλα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε πλήρη αποδρομή το συγκεκριμένο σύστημα από Τετάρτη (28/3)

«Έπεσε αρκετό νερό, πολύτιμο θα λέγαμε, ωστόσο πρέπει και οι αγρότες ν’ αρχίσουν κάποια στιγμή τις εργασίες τους. Από την Τετάρτη θα είναι σε πλήρη αποδρομή το συγκεκριμένο σύστημα, οπότε και τελειώνει αυτή η υγρή περίοδος. Θα περάσουμε στη συνέχεια σε πιο φυσιολογικές συνθήκες για την εποχή. Θα έχουμε κάποια φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους Τρίτη (27/3) και Τετάρτη (28/3), πολύ πιο ήπιας μορφής όμως από αυτά της Κυριακής. Από την Πέμπτη (29/3) ουσιαστικά θα έχουμε πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κιβράκης.

spot_img

Διαφημίσεις