Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται στη Θάσο τις τελευταίες εβδομάδες, εκφράζει ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα κλείσει με ποσοστά λίγο κάτω από αυτήν του 2019, που ήταν ούτως ή άλλως μια χρονιά ορόσημο για το νησί.

Δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντική την τουριστική κίνηση στη Θάσο, η απόφαση της κυβέρνησης της Ρουμανίας να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες, υποστηρίζει ο δήμαρχος Θάσου

Ο Λευτέρης Κυριακίδης δηλώνει αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στη Θάσο το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρεται και στο θέμα της απόφασης της κυβέρνησης της Ρουμανίας, να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η απόφαση αυτή δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου.

«Η απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης αναμφίβολα θα έχει κάποια επίπτωση, γιατί κανείς δεν θέλει επιστρέφοντας στη χώρα του από τις διακοπές να μπει σε καραντίνα. Μέχρι και τώρα δείχνει πάντως ότι δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το νησί και δεν στέκουν τίτλοι ότι το νησί αδειάζει, χάνεται η χρονιά, ότι καταστρέφεται κλπ, δεν έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα θα υπάρξουν κι αυτοί που ίσως δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει και που δεν θα θελήσουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό. Θα είναι ένα μικρό πλήγμα, όχι όμως τόσο μεγάλο που να μιλάμε για καταστροφή. Άλλωστε καθημερινά διαπιστώνουμε ότι τα πλοία πηγαίνουν κι έρχονται γεμάτα, η ροή είναι ικανοποιητική και μην ξεχνάμε ότι ο Αύγουστος είναι ένας μήνας αδειών και για τους Έλληνες. Ήδη τα τελευταία 24ωρα ήρθαν και οι πρώτοι Βρετανοί, θα συνεχίσουμε και θεωρώ ότι θα πάμε καλά», αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Θάσου.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο…»

 Μάλιστα ο κ. Κυριακίδης υπογραμμίζει ότι δεν θα πρέπει διαρκώς να έχουμε στο μυαλό μας ως μέτρο σύγκρισης το 2019, που ήταν η καλύτερη τουριστικά περίοδος για τη Θάσο, αλλά και για όλη την χώρα.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο,  επειδή ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Δεν είναι δίκαιο να την έχουμε ως δεδομένο. Δεν σημαίνει ότι αν δεν φτάσουμε το ποσοστό εκείνης της χρονιάς δεν θα είναι καλή η φετινή χρονιά ή να μιλάμε για καταστροφή. Αυτή τη στιγμή ο Ιούλιος έδειξε ήδη ότι είμαστε κοντά στο 2019 κι ελπίζουμε και τον Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον από τον δήμο Θάσου σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης

Ο δήμος Θάσου σε συνεργασία με την 4η Υ.ΠΕ., στο πλαίσιο της εκστρατείας του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών μέσω της εμβολιαστικής τους κάλυψης, οργανώνουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης μέχρι και τις 06 Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θάσου και στο τηλέφωνο: 2593350132 ή στο email: kkdthassou@hotmail.com.

«Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών από την COVID19. Ο δήμος Θάσου συμβάλει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης του νησιού συνδράμοντας και στον κατ’ οίκον εμβολιασμό πολιτών της Θάσου που λόγω προβλημάτων υγείας το επιθυμούν, αλλά δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν», τονίζει σχετικά με το θέμα ο Λευτέρης Κυριακίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...