Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνεχής αγώνας για ποιοτικό νερό στη Θάσο

Ημέρα:

Επί ποδός, μέρα και νύχτα, βρίσκονται η διοίκηση και το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, για την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του νησιού, ειδικά τους θερινούς μήνες.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Σωτήρης Μαλλιαρός, το λιγοστό προσωπικό, καταβάλλει νυχθημερόν μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες για να αντεπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις που κορυφώνονται στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Μεγάλα τα προβλήματα από την παρατεταμένη ανομβρία

«Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, είναι μεγάλα και δύσκολα, διότι η παρατεταμένη ανομβρία σε πολλά χωριά που υδροδοτούνται από πηγές που έχουν «αδυνατίσει» για να μην πω ότι οι περισσότερες έχουν στερέψει κι εξαφανιστεί. Τα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα και κατεστραμμένα, υπάρχουν διαρροές, αλλά όσο μπορούμε ανταποκρινόμαστε», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαλλιαρός.

Στη νότια Θάσο πιο έντονο το πρόβλημα – Ευθύνες στην κεντρική διοίκηση για τη μη εκτέλεση αρδευτικών έργων επιρρίπτει ο κ. Μαλλιαρός

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. χωριά, όπως Πρίνος, Ραχώνι και Σωτήρος έχουν επάρκεια νερού και για τις καλλιέργειες, αφού διαθέτουν γεωτρήσεις, σε αντίθεση με Ποτό, Θεολόγο, Αστρίδα και Λιμενάρια, όπου δεν επαρκεί το νερό για αρδεύσεις, με τον κ. Μαλλιαρό να επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος, το οποίο, όπως υπογράμμισε, απουσιάζει. «Έπρεπε να γίνονται αρδευτικά έργα. Για παράδειγμα είχαμε έτοιμη μελέτη για μεγάλο φράγμα στον Θεολόγο, αλλά με παρέμβαση για τις απαλλοτριώσεις, ενώ δεν υπήρχαν στην ουσία ούτε τίτλοι ιδιοκτησίας κι ενώ δυο χρόνια ήταν στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., το έργο δεν έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καλή η ποιότητα του νερού στη Θάσο – Τακτικοί οι έλεγχοι και η χλωρίωση – Ενημερωτική εκστρατεία για να μη γίνεται κατασπατάληση του νερού

Ερωτηθείς αναφορικά με την ποιότητα του νερού στο νησί, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. απάντησε ότι αυτή είναι καλή, αλλά κι ότι κάθε 15 μέρες γίνονται μετρήσεις από όλες τις πηγές. Μάλιστα δυο φορές τον χρόνο γίνεται καθαρισμός των δεξαμενών, ενώ και η χλωρίαση γίνεται κανονικά σε όλα τα χωριά του νησιού. Όσον αφορά το θέμα της σπατάλης του νερού, ο κ. Μαλλιαρός σημείωσε ότι «δυστυχώς αυτό το φαινόμενο είναι υπαρκτό και γίνεται από πολλούς, ειδικά τους θερινούς μήνες, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που κλέβουν νερό. Εμείς θα κάνουμε από τη μεριά μας εκστρατεία ενημέρωσης και φέτος, η οποία θα είναι ακόμη πιο οργανωμένη.

Μεγάλο το πρόβλημα με τα εμπόδια στην πρόσληψη προσωπικού

Τέλος, ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ο κ. Μαλλιαρός απάντησε: «Τα καταφέρνουμε καλά, καθώς έχουμε βελτιώσει τα δίκτυα, τα έχουμε αντικαταστήσει όπου υπήρχε πρόβλημα και μας έχουν μείνει λίγα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό. Για παράδειγμα πριν μήνες μας είχαν πει για 5μηνα για δέκα συνολικά άτομα και από τον πρώτο μήνα μας είπαν απολύστε τους είναι παράνομοι! Τα δίμηνα δεν μας έχουν έρθει, δεν ξέρουμε τι θα γίνει και γενικότερα είμαστε εν αναμονή».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...