Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Ξεκινάει επιχείρηση διάσωσης για το «Παλατάκι» των Λιμεναρίων

Κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στη Θάσο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο «Παλατάκι» Λιμεναρίων Θάσου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση αυτοψίας για την δρομολόγηση εκ μέρους της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων των άμεσων ενεργειών και εργασιών που απαιτούνται για την εξασφάλιση και τη διάσωση του μνημείου νεωτέρων χρόνων με το προσωνύμιο «Παλατάκι» στα Λιμενάρια Θάσου.

Κατά την αυτοψία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αργύρης Σαλταρής και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιμεναρίων κ. Αυγουστίνος Παπαντωνίου.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Κατόπιν κοινού αιτήματος του Δήμου Θάσου και του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη που αφορούσε στην επείγουσα ανάγκη ενεργειών για τη διάσωση του μνημείου, σήμερα πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η απαραίτητη αυτοψία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες και εργασίες.

Εκ μέρους της αρμόδιας Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων ΑΜΘ, ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες διάσωσης του μνημείου (επισκευή στέγης, εξωτερικών κουφωμάτων κλπ).

Ευχαριστούμε την κα. Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού για την ανταπόκριση στο αίτημά μας καθώς και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ κ. Θεόδωρο Πριγγόπουλο για την αγαστή συνεργασία.

Πάγιος στόχος του Δήμου Θάσου είναι η αποκατάσταση του μνημείου, ώστε να επιτευχθεί η επανένταξή του στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Θάσου».

Γραφείο Δημάρχου

spot_img

Διαφημίσεις