Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κ. Μανίτσας: Στη ΔΕΥΑ Θάσου κάνουμε έργο παρά τα εμπόδια της πανδημίας

Ημέρα:

spot_img

Το κομμάτι της ύδρευσης είναι από τα σημαντικότερα για το νησί της Θάσου ιδιαίτερα το καλοκαίρι που ο τουρισμός αυξάνεται, εξαιρουμένης της φετινής χρονιάς, τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑ Θάσου Κώστας Μανίτσας.

Αναφερόμενος στα θέματα που απασχολούν την δημοτική επιχείρηση ο κ. Μανίτσας επισημαίνει:

«Το πρώτο πράγμα που μας απασχολεί είναι το θέμα υγείας και κρουσμάτων, αλλά από κει και μετά η ΔΕΥΑΘ είναι σε ένα σημείο που τα έχει παλέψει όλα σωστά μέχρι στιγμής. Μετά τις θεομηνίες είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως έχουμε τελειώσει με τις αποκαταστάσεις και ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιο κακό που είναι τεράστια πληγή που μας ταλαιπώρησε ένα χρόνο. Λόγω της πανδημίας «χτυπήσαμε» πίσω χρονικά σε μελέτες και σχεδιασμούς και δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε ότι σχεδιάσαμε. Πιστεύω πως την επόμενη χρονιά θα φανεί το έργο μας σε μεγάλο βαθμό, διότι αυτή την στιγμή τρέχουν μελέτες και εντάξεις σε προγράμματα τα οποία θα δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι τον Απρίλιο».

«Κάναμε παρεμβάσεις ουσίας»

«Ωστόσο», προσθέτει ο κ. Μανίτσας, «κάναμε παρεμβάσεις ουσίας. Σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα, κάναμε μελέτες αποκατάστασης, κάναμε τεχνικά δελτία, στείλαμε στα αρμόδια υπουργεία επιστολές και δεν ήταν μικρό πράγμα η όλη υπόθεση. Η ύδρευση και ένα κομμάτι της αποχέτευσης στον τομέα της αποκατάστασης φτάσανε σε κόστος περίπου τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά όλα για να τα εντάξεις στο πρόγραμμα των αποκαταστάσεων ήταν μια τεράστια προσπάθεια που έγινε από το προσωπικό της ΔΕΥΑΘ, από τους μηχανικούς, από τεχνικό προσωπικό κλπ. Τα φέραμε βόλτα όμως και φτάσαμε σε ένα σημείο να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και εμείς και ο κόσμος της Θάσου. Ο προγραμματισμός τρέχει και βρισκόμαστε στα τεύχη δημοπράτησης για τρεις υδρεύσεις και μία αποχέτευση. Είμαστε στο στάδιο το πρόχειρου διαγωνισμού για την Σκάλα Μαριών , τον Πρίνο και την Καλλιράχη που έχει και ύδρευση και αποχέτευση, καθώς και την Σκάλα Σωτήρος».

Καταληκτικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου επισημαίνει: «Ακόμη έχουμε και άλλα έργα. Περιμένουμε να βγάλουμε κωδικό ένταξης για τα Λιμενάρια, που θα γίνει από τη αρχή καινούργιο δίκτυο, έχουμε για την Αστρίδα εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο, για τη Ποταμιά έχουμε τεκμηριώσει φάκελο και περιμένουμε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να εντάξουμε τον εκσυγχρονισμό για την βελτίωση του ΒΙΟΚΑ Ποταμιάς που είναι παλιό και άλλα πολλά έργα, απλ  ά έχουμε καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. Κλείσαμε δηλαδή πάνω από ένα χρόνο που έχουμε αναλωθεί στις αποκαταστάσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...