Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κώστας Μανίτσας: Έργα ζωτικής σημασίας οι αλλαγές των δικτύων ύδρευσης

Ημέρα:

spot_img

Έργα ζωτικής σημασίας, χαρακτήρισε τις αλλαγές των δικτύων ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Πρίνου και Σκάλας Μαριών, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θάσου, Κώστας Μανίτσας.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. υπογράμμισε ότι οι δυο συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δώσουν πνοή στις εν λόγω περιοχές για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς τα δίκτυα θα είναι ολοκαίνουργια και με υλικά νέας τεχνολογίας.

Στα 2 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός για το δίκτυο ύδρευσης του Πρίνου, στις 750.000 ευρώ για αυτό της Σκάλας Μαριών

Να σημειωθεί ότι το έργο που αφορά τον οικισμό του Πρίνου και του όρμου Πρίνου έχει συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το δεύτερο που αφορά τον οικισμό της Σκάλας Μαριών, έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανίτσα, τα δυο έργα έχουν ήδη αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί και πλέον υπάρχει ετοιμότητα για τη δημοπράτησή τους, ενώ ακολουθεί και το master plan. Ο μέγιστος χρόνος περαίωσης των έργων είναι περίπου 15 μήνες, αν και όπως ανέφερε ο κ. Μανίτσας, το έργο των Μαριών θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

«Καίριας σημασίας είναι και τα master plan που θα δημοσιοποιηθούν άμεσα, καθώς θα είναι απαραίτητα εφεξής για την όποια παρέμβαση κι αν γίνει»

«Πρόκειται για παρεμβάσεις και έργα που είναι ζωτικής σημασίας για τους οικισμούς του νησιού μας, καθώς οι αντικαταστάσεις των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης είναι καίριας σημασίας, αφού όλα τα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα. Πρέπει να φύγει ο αμίαντος και να κατασκευάσουμε νέα δίκτυα, με νέες παροχές και καταμετρητές. Καίριας σημασίας είναι και τα master plan που θα δημοσιοποιηθούν άμεσα, καθώς θα είναι απαραίτητα εφεξής για την όποια παρέμβαση κι αν γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Ο δήμος Θάσου σχεδιάζει και υλοποιεί αναπτυξιακά έργα, καθώς ρίχνει μεγάλο βάρος στις υποδομές του νησιού για τα επόμενα χρόνια…»

Μετά τον Πρίνο και τις Μαριές, σειρά θα πάρουν μέσα στο καλοκαίρι οι περιοχές της Σκάλας Καλλιράχης και Σωτήρος. Σε αυτά τα δυο έργα υπήρξε μια καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι υπήρξε απόφαση να δημοπρατηθούν και να εκτελεστούν ταυτόχρονα δυο αλλαγές δικτύων, ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να μην εκτελεστούν δυο φορές έργα που θα ταλαιπωρήσουν τους προαναφερθέντες οικισμούς. Ο κ. Μανίτσας επισήμανε ακόμη ότι ο δήμος Θάσου σχεδιάζει και υλοποιεί αναπτυξιακά έργα, καθώς ρίχνει μεγάλο βάρος στις υποδομές του νησιού για τα επόμενα χρόνια, ενώ συμπλήρωσε ότι εν αναμονή του ανοίγματος του τουρισμού, η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου.

Με πολλή δουλειά και σύνεση θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις υποδομές του νησιού

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Μανίτσας, οι προκλήσεις σε μια Δ.Ε.Υ.Α. είναι πάντα μεγάλες κι από τον κανόνα αυτόν δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι με πολλή δουλειά και σύνεση θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις υποδομές του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στο νησί το επόμενο διάστημα είναι πολλές, με τις περισσότερες εκ των οποίων να αφορούν Βιολογικούς Καθαρισμούς, αλλά και νέα δίκτυα ύδρευσης. «Είναι ένας μεγαλεπήβολος σχεδιασμός. Το βάρος από τις προηγούμενες διοικήσεις είχε πέσει στα τουριστικά θέρετρα και στους παραλιακούς οικισμούς, με αποτέλεσμα οι ορεινοί οικισμοί να έχουν μεγάλη καθυστέρηση ως προς την αναπαλαίωση των δικτύων τους. Με πολλή δουλειά και σύνεση πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα πολύ σοβαρό αποτέλεσμα για τις υποδομές του νησιού μας», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...

Διακρίσεις μαθητών από την Καβάλα σε Φεστιβάλ ρομποτικής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στη Ξάνθη στους...

Πρώτη δύναμη η ΔΚΜ στο ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας

Από την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...