Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κυριάκος Σταυρίδης: Εντυπώσεις και λαϊκισμός με το δέντρο που έπεσε στην πλατεία Καπνεργάτη

Ημέρα:

Να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, αλλά και λαϊκισμός, ζητά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης, μ’ αφορμή τη συζήτηση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το δέντρο που έπεσε κατά τη διάρκεια εργασιών στην πλατεία του Καπνεργάτη.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας για το θέμα, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε αρχικά ότι «το δέντρο δεν κόπηκε. Είχε μια πάρα πολύ μικρή ρίζα, οπότε το πρώτο μηχάνημα που πείραξε λίγο το κράσπεδο, το δέντρο έπεσε. Και λέμε καλά που έπεσε, γιατί υπήρχε πρόβλημα».

«Δεν είναι εύκολο να μεταφυτεύσεις τέτοια δέντρα. Οι πιθανότητες να «πιάσει» και να συνεχίσει να υπάρχει σαν δέντρο είναι ελάχιστες…»

«Όσον αφορά το θέμα που ετέθη πολύ, σχετικά με το γιατί δεν μπορέσαμε να το μεταφυτεύσουμε, αυτό δεν έγινε γιατί ουσιαστικά δεν είχε ρίζα. Δεν είναι εύκολο να μεταφυτεύσεις τέτοια δέντρα. Οι πιθανότητες να «πιάσει» και να συνεχίσει να υπάρχει σαν δέντρο είναι ελάχιστες. Από τη μια πλευρά λέμε ευτυχώς που έγινε έτσι, γιατί όπως έκριναν από την Υπηρεσία Πρασίνου ήταν επικίνδυνο. Από την άλλη δεν κόπηκε το δέντρο. Το μηχάνημα που κάνει τις εργασίες στην πλατεία Καπνεργάτη, με το που ακούμπησε το πεζουλάκι, το δέντρο έπεσε γιατί στηριζόταν στο πεζουλάκι. Από τη στιγμή που έφυγε το πεζουλάκι έπεσε και το δέντρο. Ευτυχώς που έγινε τώρα που είναι τα συνεργεία εκεί και δεν υπήρχε κόσμος», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σταυρίδης.

«Η διοίκηση μας έχει φυτέψει πολλά δέντρα και να αφήσουν (κάποιοι) την υπερβολική αγάπη, όπως ισχυρίζονται πως έχουν, για τα δέντρα – Μη κάνουμε λαϊκισμό…»

 «Να μην δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς λόγο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Πρασίνου. Η διοίκηση μας έχει φυτέψει πολλά δέντρα και να αφήσουν (κάποιοι) την υπερβολική αγάπη, όπως ισχυρίζονται πως έχουν, για τα δέντρα. Βλέπω ανακοινώσεις συχνά από κάποιους, που συγγενείς τους ήταν διοίκηση. Να μας πουν αυτοί πόσα δέντρα φύτεψαν για να συγκρίνουμε τι δουλειά έγινε στα τρία χρόνια δεντροφύτευσης. Και δεν μιλάμε για χαμηλή βλάστηση, αλλά για δέντρα που αποδεδειγμένα έχουν φυτευτεί σε γειτονιές. Άρα, μη κάνουμε λαϊκισμό. Δίνουμε έκταση για ένα δέντρο, που οι ειδικοί λένε πως κάποια στιγμή μπορεί να έπεφτε και χωρίς παρέμβαση του συνεργείου του εργολάβου που εκτελεί τις εργασίες και θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Τα δέντρα που θα φυτευτούν όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Καπνεργάτη, πραγματικά θα είναι πολλά και όμορφα», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

Εργασίες καθαρισμού στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Καρβάλης, ενόψει της εορτής του Αγίου Γρηγορίου

Τέλος, ο κ. Σταυρίδης, αναφέρθηκε και στις εργασίες καθαριότητας που γίνονται στην Νέα Καρβάλη, ενόψει της μεγάλης εορτής του Αγίου Γρηγορίου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου. Οι εργασίες άρχισαν από τα νεκροταφεία, ενώ θα καθαριστούν και οι δρόμοι, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας.

«Το κάνουμε εμείς για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ώστε η εικόνα να είναι καλή για όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Άγιο Γρηγόριο. Το σάρωθρο σκουπίζει τους δρόμους, η Υπηρεσία Πρασίνου κλαδεύει τα δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας και μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια στη διαδρομή από τα νεκροταφεία μέχρι τη Νέα Καρβάλη. Η εικόνα θα είναι καλή και ο κόσμος θα ευχαριστηθεί την προσέλευση του στον Άγιο Γρηγόριο», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταυρίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...