Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

ΘΑΣΟΣ: Στην τελική ευθεία η δημιουργία ΕΚΑΒ στο νησί

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Tο θέμα της δημιουργίας τομέα Ε.Κ.Α.Β. στη Θάσο, εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, σύμφωνα με την διαβεβαίωση του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β., Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, στον δήμαρχο του νησιού, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, στην συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Αθήνα, στην οποία παρέστησαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θάσου, Θωμάς Αγγελόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Κ.Α.Β., πρόκειται να συζητηθεί και η περίπτωση της Θάσου, ενώ η εισήγηση της διοίκησης για δημιουργία τομέα Ε.Κ.Α.Β. στο νησί είναι θετική και ότι απομένει μόνο η επικύρωση του δώματος.

Σάρκα και οστά παίρνει ένα πάγιο αίτημα του δήμου Θάσου

Με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος Θάσου εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι ένα πάγιο αίτημα του νησιωτικού δήμου, πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά, προσφέροντας το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Θάσου.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηεμμανουήλ βρέθηκε και στο υπουργείο Υγείας, όπου μαζί με τους βουλευτές Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Κώστα Μορφίδη, αλλά και τον διευθυντή του Κ.Υ. Θάσου, Θωμά Αγγελόπουλο συνάντησαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, καθώς επίσης και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Και σε αυτή τη συνάντηση, ο δήμαρχος Θάσου επανέλαβε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία τομέα Ε.Κ.Α.Β. στο νησί, επισημαίνοντας το αυξημένο τουριστικό ρεύμα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος Θάσου έθεσε και το ζήτημα των νυχτερινών διακομιδών

Στην διάρκεια των επαφών του στην Αθήνα, ο δήμαρχος Θάσου, έθεσε και το ζήτημα των διακομιδών από το νησί κατά τις νυχτερινές ώρες, επιδίδοντας το ίδιο έγγραφο, που είχε παραδώσει στον υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, ζητώντας την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα υποχρεώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Καβάλα – Πρίνος και Κεραμωτή-Λιμένας, να επιδίδουν πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο τα πλοία κάθε εταιρείας θα είναι σε επιφυλακή τις νυχτερινές ώρες για την εκτέλεση των διακομιδών από το Κέντρο Υγείας Πρίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

«Παρά την παρέμβαση μου στο υπουργείο Ναυτιλίας, το θέμα δεν έχει επιλυθεί ακόμη. Δεν μπορεί οι ζωές των κατοίκων ενός ολόκληρου νησιού να επαφίενται στις διαθέσεις των ναυτιλιακών εταιρειών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος της Θάσου.

Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια για την στελέχωση του Κ.Υ. με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ ζήτησε από τον κ. Πολάκη την ενεργοποίηση της πρόσκλησης κάλυψης των αγροτικών ιατρών, όπως και τις προσλήψεις οδηγών για το Κ.Υ. Πρίνου.

Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπονται προσλήψεις 100 νοσηλευτών, 55 υπαλλήλων γενικών καθηκόντων και 70 γιατρών. Έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα ο κ. Χατζηεμμανουήλ, μαζί με τον διευθυντή του Κ.Υ. Πρίνου, θα βρεθούν στο 4η Υγειονομική Περιφέρεια, ζητώντας από τον διοικητή της να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση του Κ.Υ. με απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διασωστικό προσωπικό.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

Διαφημίσεις