Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΘΑΣΟΣ: Σε εξέλιξη σειρά αντιπλημμυρικών έργων σε όλο το νησί της Θάσου

Ημέρα:

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των πλημμυρών σε όλο το εύρος της Θάσου, έχει εκπονήσει η δημοτική αρχή του νησιού, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μελετών, καθώς και κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, ώστε αυτό να τεθεί σε εφαρμογή.

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θάσου, Χαράλαμπος Πεταμίδης, αυτήν την περίοδο εκπονούνται τρεις μελέτες οριοθέτησης ρεμάτων στην περιοχή της Σκάλας Καλλιράχης και στην περιοχή του Κλίσματος, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσουν τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, με στόχο να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύσταση επιτροπής αστυνόμευσης των ρεμάτων!

«Οριοθετούμε το ρέμα των Λιμεναρίων, που πέρυσι είχε παρουσιάσει πάρα πολύ σημαντικά προβλήματα και είχαν καταστραφεί αρκετές περιουσίες. Στην επόμενη προγραμματική περίοδο ετοιμαζόμαστε να εκπονήσουμε μελέτες για το ρέμα του Πρίνου και της Ποταμιάς, όπου επίσης σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ  εκπονούμε δυο μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας για την Σκάλα Παναγίας και την Σκάλα Ποταμιάς. Έχουμε διανοίξει και καθαρίσει τα ρέματα του Λιμένα, που είχαν να καθαριστούν από το 1991, του Πρίνου, και της Καλλιράχης σε συνεργασία με την περιφέρεια. Επίσης, έχουμε καθαρίσει φρεάτια και σχάρες. Ιδίως στα Λιμενάρια και στην Σκάλα Ποταμιάς έχουμε στηρίξει τα πρανή των ρεμάτων, ώστε να μην έχουμε περαιτέρω πλημμυρικά φαινόμενα. Έχουμε συστήσει επιτροπή αστυνόμευσης ρεμάτων για να επεμβαίνουμε έγκαιρα όταν κάποιοι πολίτες πετούν μπάζα στα ρέματα, τα οποία προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα και γενικότερα έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό μας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και επαρκώς στις ανάγκες», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Πεταμίδης.

Ολοκληρώνεται η μελέτη για την ανακατασκευή του δρόμου των Μαριών

Ερωτηθείς σχετικά με το που βρίσκεται το θέμα του δρόμου που οδηγεί στον οικισμό των Μαριών (φωτογραφία), ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πλημμύρες, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θάσου απάντησε: «Για τον δρόμο των Μαριών εκπονούμε μια μελέτη, η οποία τώρα ολοκληρώνεται και αφορά την ανακατασκευή του δρόμου και την στήριξη των πρανών, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. Η καταστροφή του δρόμου ήταν πολύ μεγάλη κι ήταν αδύνατο για τον δήμο να δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για να τον αποκαταστήσει πλήρως. Πάντως, από πέρυσι η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, καθώς έχουμε στηρίξει τα πρανή με ογκόλιθους, ώστε προσωρινά να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επειδή όμως, λόγω και της πυρκαγιάς που είχαμε πριν δυο χρόνια, πιθανόν να έχουμε προβλήματα με τις πλημμύρες γενικότερα, εκπονούμε αυτήν την μελέτη, ώστε να κατασκευάσουμε τοιχία αντιστήριξης κι όλα τα απαραίτητα έργα, για να είναι ο δρόμος αυτός ασφαλής».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...