Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Λιμενικού Ταμείου Θάσου εκπαιδεύεται

Ημέρα:

spot_img

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου, επιδεικνύοντας έμπρακτη μέριμνα σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος σε όλες τις Λιμενικές Εγκαταστάσεις ευθύνης του, προέβη στην ετήσια εκπαίδευση της Ομάδας Αντιρρύπανσης που έχει συγκροτήσει την Τετάρτη 4-11-2020.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εξειδικευμένης επιχείρησης “ΜΕΤΟΠΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ”, με την οποία το ΔΛΤ έχει συμβληθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ με την αρωγή της έχει αντιμετωπίσει και πραγματικά περιστατικά ρύπανσης που σημειώθηκαν στους Λιμένες ευθύνης μας.

Το Θεωρητικό Τμήμα της Εκπαίδευσης σε κατάλληλη αίθουσα στο Κτίριο ‘Καλογερικό’, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID-19. Κατά τη διάρκειά του αναλύθηκαν όλες οι πηγές ρύπανσης στη θάλασσα, οι τύποι των ρυπάνσεων και οι καταλληλότεροι δυνατοί τρόποι αντιμετώπισής των, με τα υλικά και μέσα που έχουμε προσκτήσει και έχουμε τοποθετήσει εντός Containers στους Λιμένες ευθύνης μας.

Μετά το πέρας αυτής μετέβημεν στο Λιμένα της Θάσου για το πρακτικό τμήμα της Εκπαίδευσης, η οποία συμπεριελάμβανε την παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιμετώπισης ρυπάνσεων, αλλά και την εκτέλεση Ασκήσεως Αντιρρύπανσης.

Το σενάριο της τελευταίας, προέβλεπε τον εντοπισμό ρύπανσης κατόπιν διαρροής πετρελαιοειδών αποβλήτων στο θαλάσσιο χώρο του Λιμένα, από σκάφος που ελλιμενιζόταν εντός του.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Αντιρρύπανσης του ΔΛΤ Θάσου, και η Ομάδα προέβη στην πόντιση πλωτών φραγμάτων και την απαραίτητη σε επιχειρησιακό επίπεδο αγκυροβόλησή τους.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αγκυροβόλησης και διαπιστώθηκε η επαρκής σταθεροποίηση των φραγμάτων πέριξ του σκάφους – ρυπαντή, στις άκρες των φραγμάτων τοποθετήθηκαν και τα κατάλληλα απορροφητικά υλικά, για τον επαρκέστερο περιορισμό της υποτιθέμενης ρύπανσης εντός της περικλειόμενης περιοχής.

Ακολούθως της ολοκλήρωσης της Ασκήσεως και της αξιολόγησης των ενεργειών της Ομάδας από τον εκπαιδευτή, τα πλωτά φράγματα ρυμουλκήθηκαν με τη βοήθεια της λέμβου του εθελοντή Κου Άγγελου Κουτράκη και επανατοποθετήθηκαν στο Container όπου φυλάσσονται, αφού ξεπλύθηκαν με γλυκό νερό.

Δια του παρόντος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, κ. Μανίτσας Δημήτριος, ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στην Εκπαίδευση, και συγκεκριμένα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όλους τους εθελοντές, δηλώνοντας δε εμφανώς ικανοποιημένος από το επίπεδο συμμετοχής και ετοιμότητας που επέδειξαν και έχοντας τη βεβαιότητα ότι σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού ρυπάνσεως, η αντιμετώπισή του θα είναι άμεση και καθ’ όλα αποτελεσματική, με σκοπό την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος του Νησιού μας.

Ο Πρόεδρος

ΜΑΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...