Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΔΕΥΑΘ: Κάνει έργο χωρίς να έχει οφειλές

Ημέρα:

spot_img

Πολλά και σημαντικά είναι τα έργα που δρομολογεί για το επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θάσου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ο κ. Μανίτσας υπογράμμισε με έμφαση ότι αυτά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η επιχείρηση δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ!

Υπεγράφη η σύμβαση για το δίκτυο ύδρευσης Πρίνου – Νέα σύμβαση για το έργο ύδρευσης Μαριών – Σκάλας Μαριών – Αναρτήθηκε το master plan

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου ανέφερε αρχικά ότι έχει υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Πρίνου (Όρμου – Σκάλας) ένα έργο περίπου 3 εκ. ευρώ, με χρόνο υλοποίησης τους 22 μήνες, διάστημα για το οποίο ο κ. Μανίτσας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανάδοχος εταιρεία θα είναι συνεπής.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην υπογραφή της νέας σύμβασης για το έργο της ύδρευσης Μαριών – Σκάλας Μαριών, ενώ τόνισε ότι ήδη έχει αναρτηθεί το master plan και το sun, έργο 1 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο θα αποτελέσει τον μπούσουλα για οτιδήποτε χρειάζεται από εδώ και πέρα η επιχείρηση.

Προχωρούν οι μελέτες για τα δίκτυα στους ορεινούς οικισμούς – Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί το έργο του βιολογικού στον Πρίνο

Σύμφωνα πάντα με τον Κώστα Μανίτσα, η επιχείρηση προχωρά σε μελέτες για τους ορεινούς οικισμούς. Ήδη έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό και βρεθεί μελετητές που ασχολούνται ενεργά πλέον με τις κοινότητες Παναγίας, Ποταμιάς και Θεολόγου, τρεις ορεινοί οικισμοί που πάσχουν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Όπως σημείωσε ο κ. Μανίτσας έφτασε η ώρα να υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο όνειρο της διοίκησης να κλείσει ο φάκελος με τα έργα στους ορεινούς οικισμούς του νησιού. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Πρίνου, ύψους 13,5 εκ. ευρώ, καθώς  ολοκληρώθηκαν τα γραφειοκρατικά και τα εμπόδια που υπήρξαν στην πορεία του έργου αυτού.

Δημοπρατήθηκε το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου

Ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου επισήμανε ότι έχει δημοπρατηθεί το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου μέχρι το εργοτάξιο που είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Συμπλήρωσε δε ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου  τελειώνουν τα κατασκευαστικά για τη λειτουργία του βιολογικού του Ποτού. Απομένει το εξωτερικό δίκτυο (τρία αντλιοστάσια με τον αγωγό) τα οποία όταν δοθούν κι αυτά προς χρήση θα θέσουν σε πλήρη λειτουργία τον βιολογικό. Τέλος, όσον αφορά τα έργα, ο κ. Μανίτσας αναφέρθηκε στο δίκτυο ύδρευσης της  Καλλιράχης, τα δίκτυα αποχέτευσης Καλλιράχης, Σωτήρος και Πρίνου που κι αυτά είναι μεγάλα έργα ύψους άνω των 4,7 εκ. ευρώ.

Σημαντικά έργα υποδομής που είναι απαραίτητα με χρονική ζωή τουλάχιστον 40 ετών

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για να προβληθεί ένας τόπος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μανίτσας είναι έργα με χρονική ζωή τουλάχιστον 40 ετών, καθώς όλες οι σχετικές μελέτες γίνονται σε βάθος 40ετίας.

«Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ το λέω και το βροντοφωνάζω – Η υπερπροσπάθεια που κάνουμε συνεχίζεται και είμαστε υπερήφανοι για το ότι δεν οφείλει η επιχείρησή μας ούτε ένα ευρώ…»

 Καταληκτικά και μιλώντας για τα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, ο πρόεδρος της επιχείρησης υπογράμμισε: «Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ το λέω και το βροντοφωνάζω. Ναι μεν το ταμείο μας δεν είναι εκεί που θα θέλαμε, αλλά μη ξεχνάμε ότι είμαστε μια περιοχή ιδιαίτερη με μικρούς ορεινούς οικισμούς, κλπ. Θα θέλαμε να ήμασταν ακόμη καλύτερα οικονομικά, αλλά λόγω και της πανδημίας και καθώς είναι τουριστική η περιοχή μας, είναι λογικό αν δεν πάει καλά ο τουρισμός να υπάρχουν παντού επιπτώσεις, άρα και σε εμάς. Η υπερπροσπάθεια που κάνουμε συνεχίζεται και είμαστε υπερήφανοι για το ότι δεν οφείλει η επιχείρησή μας ούτε ένα ευρώ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...