Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Γίνεται πολλή δουλειά στην ΔΕΥΑ της Θάσου

Ημέρα:

Την πεποίθηση του, ότι με πολλή δουλειά και σύνεση θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις υποδομές της Θάσου, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του νησιού, Κώστας Μανίτσας.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Μανίτσας, οι προκλήσεις σε μια Δ.Ε.Υ.Α. είναι πάντα μεγάλες και ατελείωτες κι από τον κανόνα αυτόν δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στην Ποταμιά. Από εδώ και πέρα προχωράμε στον σχεδιασμό που είχαμε αρχικά, ο οποίος πήγε πίσω λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί»

 Οι παρεμβάσεις που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στο νησί το επόμενο διάστημα είναι πολλές, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν Βιολογικούς Καθαρισμούς, αλλά και νέα δίκτυα ύδρευσης σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα.

Όπως τόνισε ο κ. Μανίτσας, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται πλέον οι παρεμβάσεις στον κεντρικό χείμαρρο του δημοτικού διαμερίσματος της Ποταμιάς, περιοχή είχε πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα πριν από έναν και πλέον χρόνο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στην Ποταμιά. Από εδώ και πέρα προχωράμε στον σχεδιασμό που είχαμε αρχικά, ο οποίος πήγε πίσω λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Έχουμε τελειώσει με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Ποτού – Έχουν ξεπεραστεί όλοι οι σκόπελοι με τις εγκαταλείψεις από εργολήπτες που είχαν αναλάβει τα εξωτερικά δίκτυα Ποτού και Πευκαρίου»

 Στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο κ. Μανίτσας μίλησε για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Ποτού, υπογραμμίζοντας: « Έχουμε τελειώσει με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Ποτού και βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο της λειτουργίας με βοθρολύματα, καθώς εδώ και έναν μήνα λαμβάνουμε απεριόριστο αριθμό βυτίων βοθρολυμάτων, τα οποία επεξεργάζονται με την τριτοβάθμια επεξεργασία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., συμπλήρωσε ότι έχουν ξεπεραστεί όλοι οι σκόπελοι με τις εγκαταλείψεις που υπήρξαν από εργολήπτες που είχαν αναλάβει τα εξωτερικά δίκτυα Ποτού και Πευκαρίου.

«Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου δημοπρατούμε και τον Βιολογικό Καθαρισμό του Πρίνου, ένα έργο 14 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που θα περιλαμβάνει όλους τους περιφερειακούς οικισμούς»

«Μέσα σε δυο μήνες θα προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης για τη συνέχιση των εξωτερικών δικτύων, για να συνδέσουμε όλα τα εσωτερικά. Το ένα εξ αυτών στον Ποτό αυτή τη στιγμή εκπονείται με χρονοδιάγραμμα περαίωσης μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις από την ανάδοχο εταιρεία ότι θα έχουμε ολοκληρώσει νωρίτερα για να τελειώσουμε με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Ποτού. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου δημοπρατούμε και τον Βιολογικό Καθαρισμό του Πρίνου, ένα έργο 14 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που θα περιλαμβάνει όλους τους περιφερειακούς οικισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανίτσας.

«Τρέχουμε με πολύ γοργούς ρυθμούς να προλάβουμε τις προθεσμίες για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στην κεντρική Θάσο»

 Εκεί που στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ήταν το γεγονός ότι η  κεντρική Θάσος στερείται Βιολογικού Καθαρισμού.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό έργο, γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε από τους τελευταίους Δήμους που είμαστε εκτός λειτουργικότητας Βιολογικού στην κεντρική Θάσο και προφανώς θα έχουμε και πρόστιμα αν καθυστερήσουμε. Για αυτό τρέχουμε με πολύ γοργούς ρυθμούς να προλάβουμε τις προθεσμίες», δήλωσε σχετικά ο κ. Μανίτσας.

Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τα εξωτερικά δίκτυα της Καλλιράχης που συμπίπτουν με τα δίκτυα ύδρευσης που θέλει ο Δήμος να κάνει εκεί.

«Έχουμε μια τροποποίηση της μελέτης, η οποία εγκρίθηκε. Δυστυχώς, το αρμόδιο υπουργείο έχει θέσει ασφαλιστικές δικλείδες που δεν είχαν προβλεφθεί στη μελέτη που είχε κατατεθεί, σχετικά με το ήμισυ πλάτος αποκατάστασης της ασφάλτου που είναι ένα τεράστιο ποσό, καθώς και τα χιλιόμετρα είναι πολλά. Κάνουμε ενέργειες για να τα εντάξουμε στη β’ φάση που είναι το έργο της ύδρευσης, ώστε να μην κάνουμε αποκατάσταση της αποχέτευσης και μετά αποκατάσταση της ύδρευσης και κάνουμε τον δρόμο δυο φορές. Ήταν μια ατυχής στιγμή, καθώς η δικλείδα εφαρμόστηκε αφότου είχε κατατεθεί στο πρόγραμμα κι ήταν κάτι που μας αιφνιδίασε», επισήμανε σχετικά ο Κώστας Μανίτσας.

Νέα δίκτυα ύδρευσης σε Σκάλα Μαριών, Σκάλα Καλλιράχης, Λιμενάρια και Πρίνο – Μελέτες για την Αλυκή, για την Αστρίδα, εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα, Ραχωνίου, Αγίου Γεωργίου, Πηγές

 Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου αναφέρθηκε επίσης στα νέα δίκτυα ύδρευσης σε Σκάλα Μαριών, Σκάλα Καλλιράχης και Πρίνο, τα οποία θα έχουν βγει μέχρι τέλος Μαρτίου.

Παράλληλα, όπως τόνισε, έχει κατατεθεί πρόταση για νέο εσωτερικό δίκτυο στα Λιμενάρια, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων, ενώ συγκροτούνται μελέτες στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» (προθεσμία μέχρι 31 Μαρτίου) για τον εκσυγχρονισμό και την τριτοβάθμια καλλιέργεια στον Βιολογικό Καθαρισμό της Ποταμιάς.

«Εκτός των προαναφερθέντων δημιουργούμε μελέτες για την Αλυκή, για την Αστρίδα, εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα, Ραχωνίου, Αγίου Γεωργίου, Πηγές. Είναι ένας μεγαλεπήβολος σχεδιασμός. Το βάρος από τις προηγούμενες διοικήσεις είχε πέσει στα τουριστικά θέρετρα και στους παραλιακούς οικισμούς, με αποτέλεσμα οι ορεινοί οικισμοί να έχουν μεγάλη καθυστέρηση ως προς την αναπαλαίωση των δικτύων τους. Με πολλή δουλειά και σύνεση πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα πολύ σοβαρό αποτέλεσμα για τις υποδομές του νησιού μας», υπογράμμισε καταληκτικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Μανίτσας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...