Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους

Στη φάση υπογραφής συμφωνίας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του, βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, το συνολικό κόστος αυτής της κάλυψης θα ανέλθει στις 200.000 ευρώ.

Η έλλειψη ναυαγοσωστών πέρυσι στέρηση Γαλάζιες Σημαίες από τον Δήμο Παγγαίο, χωρίς ο ίδιος να είναι υπαίτιος

«Πέρυσι άδικα, λόγω καθυστέρησης του Λιμεναρχείου να εκδώσει τους χαρακτηρισμούς των πολυσύχναστων παραλιών, καθυστέρησε αντίστοιχα η όλη διαδικασία, οπότε χωρίς την υπαιτιότητα του Δήμου Παγγαίου, δεν μπόρεσαν να βρεθούν οι αντίστοιχοι ναυαγοσώστες, με αποτέλεσμα να χαθούν και κάποιες Γαλάζιες Σημαίες. Όχι γιατί οι παραλίες μας δεν ήταν καθαρές, αλλά γιατί η έλλειψη ναυαγοσώστη με τις στέρησε αδίκως», επισήμανε αρχικά ο κ. Μποσμπότης.

«Πανελλαδικά, όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυαγοσωστική κάλυψη αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορούν να βρουν εύκολα ναυαγοσώστες»

«Φέτος από πολύ πιο νωρίς ξεκίνησε η διαδικασία, η οποία έχει ολοκληρωθεί. Υποχρέωση των Δήμων είναι από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να καλύπτουν τις πολυσύχναστες παραλίες με ναυαγοσώστες. Έχει βγει ο ανάδοχος που θα αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη, είμαστε στη φάση της υπογραφής της συμφωνίας. Πανελλαδικά όμως, όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυαγοσωστική κάλυψη αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορούν να βρουν εύκολα ναυαγοσώστες. Είναι τεράστιο το πρόβλημα και ελπίζουμε ο ανάδοχος που έχει αναλάβει στον Δήμο μας, να ανταποκριθεί πλήρως και εντός των ημερών να εμφανιστούν ναυαγοσώστες στις παραλίες μας μιας και είναι υποχρέωση του Δήμου η κάλυψή τους», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μποσμπότης. 

«Το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης φέτος θα κυμανθεί στις 200.000 ευρώ. Βέβαια και μια μόνο ζωή να σωθεί αυτά τα χρήματα είναι ελάχιστα….» «Το μεγάλο μήκος των εξαιρετικών ακτών μας, μας δημιουργεί ευθύνη και το τεράστιο κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης που φέτος θα κυμανθεί στις 200.000 ευρώ. Βέβαια και μια μόνο ζωή να σωθεί αυτά τα χρήματα είναι ελάχιστα. Είχαμε και παλιότερα περιστατικά, όπου σώθηκαν ζωές χάρη στους ναυαγοσώστες, όπως πριν μερικά χρόνια στους Αμμολόφους, όπου μετά από 25 λεπτά ΚΑΡΠΑ σώθηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος κάθε χρόνο τη μέρα της σωτηρίας του, μας επισκέπτεται στον Δήμο Παγγαίου και μας λέει ότι ζω χάρη στην ναυαγοσωστική κάλυψη που υπήρχε», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πόλεμοι είναι πια διαρκείας, χωρίς αρχή, μέση και τέλος…

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος O Πούτιν είχε χάσει πάρα πολλά...

Στη 1 το μεσημέρι η κηδεία της Σούζυς Καζαντζίδου

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σας ενημερώνει ότι η κηδεία της Σούζυς...

Η έλλειψη συντονισμού οδηγεί σε μία ανυπόφορη κατάσταση

Ηλίας Καλανταρίδης: Ο δήμος Καβάλας όφειλε να φροντίσει ώστε...

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια της Σούζυς Καζαντζίδου

"Η απώλεια της Σούζυς Καζαντζίδου μάς γέμισε όλους με...

Μόνιμα θεσμικά μέτρα για να προχωρήσει η οικονομία

Λεωνίδας Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει όλες τις παροχές...

Άγγελος Βλάχος: Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την κρουαζιέρα

Για τους στόχους που θέτει η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. σχετικά...

Γιατί ο τουρισμός ψάχνει εργαζόμενους και η Εστίαση θα δει λουκέτα

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το 2019 η Ελλάδα είδε 31,5...

Αγορά Καβάλας: Θετικό πρόσημο μεν, αλλά με αστερίσκους

Για την εικόνα που παρουσίασε η αγορά της Καβάλας...