Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στέργιος Κεχαγιάς: Το μεγάλο ποσοστό σημαίνει πολλές ευθύνες απέναντι στους πολίτες

Ημέρα:

«Πέρα από το ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2014 με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, αυτό που πρέπει να δείξουμε είναι μεγάλη σοβαρότητα και συνεχής δραστηριοποίηση όπου και σε όποιον τομέα πρέπει, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες απαιτήσεις των συμπολιτών μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο Στέργιος Κεχαγιάς, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη.

«Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι οπωσδήποτε η καθημερινότητα των πολιτών, που είναι ένα μείζον ζήτημα για εμάς…»

«Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας φάνηκε με το ποσοστό του 66% της 8ης Οκτωβρίου 2023, που κατέγραψε ο συνδυασμός «Ναι, Μπορούμε», ένα ποσοστό εξαιρετικά μεγάλο, αλλά ταυτόχρονα ένα ποσοστό που δημιουργεί και πάρα πολλές ευθύνες απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι απευθύνονται για τη λύση των προβλημάτων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πολλές φορές γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και ζητημάτων, τα οποία δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο αυτό συμβαίνει λόγω της αμεσότητας και της προσωπικής σχέσης που έχουν οι πολίτες με τους αιρετούς. Οι κατευθύνσεις για τη νέα θητεία δόθηκαν ήδη από τον ίδιο τον δήμαρχο Παγγαίου, με τον ορισμό των αντιδημάρχων, τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει. Υπάρχουν μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στον Δήμο μας, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι οπωσδήποτε η καθημερινότητα των πολιτών, που είναι ένα μείζον ζήτημα για εμάς», επισήμανε σχετικά ο Στέργιος Κεχαγιάς.

«Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πάνω στο μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων και να εστιάσουμε σ’ αυτό, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειές του…»

Ο κ. Κεχαγιάς αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σημειώνοντας σχετικά: «Επίσης ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων που έχουν γίνει πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα. Εκεί έχουμε προχωρήσει αρκετά, γιατί ήδη λειτουργεί το καταφύγιο ζώων που έχει δημιουργηθεί στο Δ.Δ. του Κοκκινοχώματος, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, πάνω στο οποίο θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να εστιάσουμε, έτσι ώστε να μετριαστούν οι συνέπειές του».

«Το 2024 θα είναι ακόμη μία χρονιά – πρόκληση για εμάς στο επίπεδο του Τουρισμού – Θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ή ακόμη και για την πρόληψη αυτών…»

Αναφορικά με το κομμάτι του Τουρισμού, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου υπογράμμισε: «Το 2024 θα είναι ακόμη μία χρονιά – πρόκληση για εμάς στο επίπεδο του Τουρισμού, με δεδομένο ότι το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρόνια και για την πατρίδα μας, αλλά και για τον Δήμο Παγγαίου. Εννοείται ότι θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ή ακόμη και για την πρόληψη αυτών, για να μη φτάσουμε στο σημείο να θεραπεύουμε, αλλά να προλαβαίνουμε τα όποια προβλήματα ανακύπτουν. Θα προσπαθήσουμε τους μήνες που απομένουν μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου να είμαστε έτοιμοι, να δούμε όλες τις λεπτομέρειες κι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Στο κομμάτι που μας αναλογεί τα πράγματα κινούνται γρήγορα, ο δήμαρχος έχει και ο ίδιος εμπειρία, λόγω της φύσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, έχει γνώση των προβλημάτων αυτών. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι συνεργάτες και οι αιρετοί που έχουν εκλεγεί, που έχουν καταλάβει τι πρέπει να γίνει στον Δήμο Παγγαίου, έτσι ώστε να πάρει ο Δήμος μας το μερίδιο που του αναλογεί και στην προβολή, αλλά και στην τουριστική πίτα».

«Τεράστια η ανοικοδόμηση στην περιοχή μας – Αλλάζει η εικόνα στον Δήμο μας με πολλά νέα κτήρια – Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, όσο γίνεται και με μεγαλύτερη ένταση…»

Τέλος, αναφερόμενος στην «έκρηξη» της οικοδομικής δραστηριότητας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου, ο κ. Κεχαγιάς επισήμανε: «Παράλληλα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει τεράστια ανοικοδόμηση στην περιοχή μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Δήμος, γιατί έχουμε μία Τεχνική Υπηρεσία, η οποία θεωρείται πρότυπο αυτή τη στιγμή και αν δεν με απατάει η μνήμη μου είναι και η πρώτη Τεχνική Υπηρεσία σε έκδοση οικοδομικών αδειών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αλλάζει η εικόνα στον Δήμο μας με πολλά νέα κτήρια. Αυτή είναι η εικόνα που αξίζει και σε μας και στα παιδιά μας και είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, όσο γίνεται και με μεγαλύτερη ένταση θα έλεγα». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...