Χρήστος Μποσμπότης: Με την επέκταση των κερκίδων η χωρητικότητα θα φτάνει στα 1.000 άτομα / Το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου γίνεται πραγματικά ένα «κόσμημα» / Πιέσεις για το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.
Παράλληλα, ο κ. Μποσμπότης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Περάμου, στην πορεία της επανάχρησης του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης, αλλά και στο αν υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου.
«Πιστεύουμε ότι σε δύο μήνες θα μας παραδοθεί το έργο από τον ανάδοχο και μετά θα πρέπει να γίνει ένα «συμμάζεμα» από εμάς…»
«Όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης ήδη τοποθετούνται όλοι οι ηλεκτρομηχανολογικοί εξοπλισμοί, δηλαδή ό,τι έχει να κάνει με την θέρμανση και με τον εξαερισμό του κτηρίου. Έχουν τοποθετηθεί τα φωτοβολταϊκά τόξα, γιατί θα είναι ενεργειακά αυτάρκες και επίσης προχωρούν οι εργασίες με την τοποθέτηση των πλακιδίων και όλων των ειδών υγιεινής στα νέα αποδυτήρια που δημιουργούμε στην επέκταση της νέας κερκίδας και στους διάφορους χώρους υγιεινής, τουαλέτες κοινού κτλ. Πιστεύουμε ότι σε δύο μήνες θα μας παραδοθεί το έργο από τον ανάδοχο και μετά θα πρέπει να γίνει ένα «συμμάζεμα» από εμάς. Αποκαλύπτοντας πλέον το δάπεδο να δούμε αν υπάρχουν φθορές και τι συντήρηση χρειάζεται, να αποφασίσουμε αν θα μπουν καρεκλάκια στις κερκίδες, να μεταφερθεί ο εξοπλισμός που έχει πάει στο γήπεδο της Γεωργιανής, όπως οι μπασκέτες που είναι ειδικών προδιαγραφών για να γίνονται τα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος, να τοποθετηθούν οι φωτεινοί πίνακες κλπ.», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.
«Με την επέκταση των κερκίδων θα φτάνει η χωρητικότητα στα 1.000 άτομα. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε και νέα αποδυτήρια…»
«Πιστεύω ότι για προπονήσεις θα είναι έτοιμο το γήπεδο σε δύο με τρεις μήνες και η νέα σεζόν να μας βρει από τον Σεπτέμβριο σε όλα έτοιμους για να λειτουργήσει το κλειστό γυμναστήριο. Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Ίσως πιο μπροστά από τον Σεπτέμβριο, εγώ βάζω καταληκτική ημερομηνία τον Σεπτέμβριο ότι θα είναι όλα έτοιμα. Με την επέκταση των κερκίδων θα φτάνει η χωρητικότητα στα 1.000 άτομα. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε και νέα αποδυτήρια. Κάνοντας ένα τουρνουά απαιτούνται τέσσερα αποδυτήρια. Δύο ομάδες παίζουν κι άλλες δύο πρέπει να είναι στα αποδυτήρια και να ετοιμάζονται, πράγμα που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Έχουμε πλέον και αυτήν την άνεση να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και διάφορα τουρνουά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Παγγαίου.

«Γίνεται πραγματικά ένα «κόσμημα» στην είσοδο της Νέας Περάμου. Θα στεγάσει διάφορες πολιτιστικές δράσεις…»
Αναφορικά με το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου στην Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, ο Χρήστος Μποσμπότης υπογράμμισε: «Το κτήριο αυτό ήταν ένας εγκαταλελειμμένος χώρος, είχε πάρα πολλά προβλήματα. Είχε αρχίσει από την εποχή του τότε δήμου Ελευθερών επί δημαρχίας Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Ξεμπλόκαρε τέλος πάντων και τα όποια προβλήματα υπήρχαν ξεπεράστηκαν και τώρα είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης του έργου. Γίνεται πραγματικά ένα «κόσμημα» στην είσοδο της Νέας Περάμου. Θα στεγάσει διάφορες πολιτιστικές δράσεις, είναι υπέροχο και αυτό σε συνδυασμό και με την Λέσχη Αξιωματικών Ελευθερούπολης και την επανάχρησή της, που είναι ένα έργο που προχωρά με γρήγορος ρυθμούς, αν και είχε προβλήματα στατικότητας, πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο κτήρια τα επόμενα χρόνια θα δώσουν μεγάλη ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Παγγαίου».
«Μιλάμε περίπου για 1,5 εκατομμύριο ευρώ αυτά τα δύο έργα για τον πολιτισμό…»
«Το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου έχει προϋπολογισμό 470.000 ευρώ και της Λέσχης είναι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Δηλαδή μιλάμε περίπου για 1,5 εκατομμύριο ευρώ αυτά τα δύο έργα για τον πολιτισμό που όπως είπαμε θα δώσουν λύσεις σε πολλά στεγαστικά προβλήματα. Μας λείπουν τέτοιοι χώροι και τα δύο κτήρια θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ και θα γίνονται και δράσεις και για άλλες περιοχές όπως γίνεται και με το Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης όπου και η Καβάλα και άλλοι έρχονται εδώ για να κάνουν τις εκδηλώσεις τους», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.
Εκ νέου πιέσεις προς τον γενικό γραμματέα αθλητισμού να επανενταχθεί το έργο του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Περάμου και να προχωρήσουν οι εργασίες του
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου ανέφερε ότι την Κυριακή (26/1) η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αριθμεί 22 σωματεία από τις Σέρρες μέχρι την Ορεστιάδα θα κόψει την βασιλόπιτά της και θα βραβεύσει τους καλύτερους αθλητές στίβου στο Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης. «Είναι τιμή για την πόλη μας να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους αθλητές από τη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης. Τέλος, ερωτηθείς όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Ξαναθέσαμε το θέμα πρόσφατα στον υπουργό που ήταν παρών εδώ σε μία κοπή βασιλόπιτας. Ενώ το έργο είχε χρηματοδοτηθεί με 1 εκατομμύριο ευρώ, μετά προέκυψαν κάποιες εμπλοκές. Τώρα υπάρχουν εκ νέου πιέσεις προς τον γενικό γραμματέα αθλητισμού να επανενταχθεί το έργο και να προχωρήσουν οι εργασίες του».