Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πολλαπλά οφέλη από τον αθλητισμό στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Χρήστος Μποσμπότης: Η προσπάθεια μας για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι διαρκής / Στόχος η δημιουργία ενός ξενώνα που θα μπορεί για όλο τον χρόνο να φιλοξενεί αθλητές

«Εμείς στον Δήμο Παγγαίου θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της ζωής μας. Δίνουμε βάση στον αθλητισμό, θέλουμε τα παιδιά μας να είναι στα γήπεδα και έχουμε δημιουργήσει αξιόλογες υποδομές για να προσελκύσουμε τα παιδιά μας, αλλά από εκεί και πέρα και τους μεγάλους αγώνες, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σχολείων Ελλάδας και Κύπρου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον Δήμο μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα οφέλη που έχουν τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις για την ευρύτερη περιοχή, μιας και προωθούν τον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό.

«Πάνω από 800 άνθρωποι ζουν, κινούνται και δραστηριοποιούνται στην Ελευθερούπολη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τα ξενοδοχεία της Καβάλας, αλλά και της Δράμας είναι γεμάτα…»

«Εκεί έγκειται ο αθλητικός τουρισμός, καθώς η Ελευθερούπολη γίνεται γνωστή σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Πάνω από 800 άνθρωποι ζουν, κινούνται και δραστηριοποιούνται στην Ελευθερούπολη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τα ξενοδοχεία της Καβάλας, αλλά και της Δράμας είναι γεμάτα από τους αθλητές που ήρθαν για να αγωνιστούν. Και οι αγώνες βέβαια ήταν καταπληκτικοί, με μεγάλα ρεκόρ και πανελλήνια για παράδειγμα στο άλμα εις ύψος. Έτσι λοιπόν είμαστε περήφανοι που μπορούμε να έχουμε αυτές τις υποδομές και μέσω αυτών να φιλοξενούμε μεγάλους αθλητές διεθνούς βεληνεκούς, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα είναι ολυμπιονίκες και θα είμαστε κι εμείς περήφανοι λέγοντας ότι αυτά τα παιδιά πέρασαν κι αγωνίστηκαν αφήνοντας τη σκιά τους και στο δικό μας γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης. 

«Η προσπάθεια μας για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι διαρκής…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας σχετικά: «Η προσπάθεια μας για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι διαρκής. Για παράδειγμα δίπλα από το ανοιχτό στάδιο που γινόταν οι πανελλήνιοι αγώνες, ήδη ξεκινούσε ο εργολάβος με μεγάλη επέκταση που κάνουμε στο κλειστό γυμναστήριο, δημιουργώντας 600 ακόμη θέσεις καθήμενων θεατών, κάνοντας ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού και μετατρέποντάς το σε ένα «παλάτι», όπου σε λίγους μήνες θα δούμε ένα τελείως διαφορετικό γυμναστήριο. Επίσης κατασκευάζεται ένα κλειστό γυμναστήριο στη Νέα Πέραμο και ο στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτές τις δράσεις και τις υποδομές».

«Ο μελλοντικός μας στόχος είναι ίσως η δημιουργία ενός ξενώνα που θα μπορεί για όλο τον χρόνο να φιλοξενεί αθλητές…»

«Με όποιους μιλάω, ειδικά με παράγοντες των Αθηνών, μένουν ενθουσιασμένοι από το γήπεδο που έχουμε και μας είπαν ότι δεν πίστευαν ότι θα έβρισκαν ένα τέτοιο γήπεδο στην Ελευθερούπολη με τέτοιες εγκαταστάσεις, γιατί στην Αθήνα πάσχουν από γήπεδα και εγκαταστάσεις. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και με τις υποδομές μας, έμειναν έκπληκτοι. Τους είπαμε ότι το γήπεδό μας είναι ανοιχτό, μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν, να κάνουν εδώ την προετοιμασία τους. Ο μελλοντικός μας στόχος είναι ίσως η δημιουργία ενός ξενώνα που θα μπορεί για όλο τον χρόνο να φιλοξενεί αθλητές για να κάνουν την προετοιμασία τους, μιας και το γήπεδό μας είναι πραγματικά καταπληκτικό», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...